Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LAKŠI BORAVAK U MARINAMA I NA BRODOVIMA / D-Marin lansira aplikaciju “D-Marin – Premium marine”. Evo što znači za nautičare…

Objavljeno

-

D-Marin lansira personaliziranu aplikaciju ‘D-Marin – Premium marine’ kojom na zadovoljstvo svojih korisnika objedinjuje sve digitalne inovacije te dodatno obogaćuje iskustvo svojih korisnika

Zagreb, 5. srpnja 2023.- Grupa D-Marin, mreža premium marina, dodatno unaprjeđuje i jača  svoju vodeću poziciju na Mediteranu te kreće s digitalnom inovacijom, točnije lansiranjem personalizirane aplikacije koja će biti implementirana u svim marinama, a kako bi dodatno obogatila iskustvo svojih korisnika.

Aplikacija “D-Marin – Premium marine” je umrežena platforma koja omogućuje korisnicima D-Marin marina pristup svim nužnim informacijama i uslugama. U D-Marinu vjeruju kako će ova aplikacija preoblikovati način na koji vlasnici ‘komuniciraju’ s marinama, nudeći im izravan kontakt s timovima u samim marinama. Aplikacija će im omogućiti da u pravom vremenu biraju, rezerviraju i obnove vezove u marini, obavljaju plaćanja, provode postupak prijave na daljinu, a što će u konačnici značajno smanjiti vrijeme koje je do sada bilo potrebno za sve ove aktivnosti uživo.

Lansirana kao dio inicijative ‘Connected Marina’ od strane grupe D-Marin, ova aplikacija sadrži sve najnovije i najbitnije informacije o najnovijim vijestima i događajima te posebne ponude na jednom mjestu te je kompatibilna sa svim mobilnim operativnim sustavima.

Lansiranjem ove aplikacije kombiniramo mnoge inovativne usluge sve s ciljem kako bismo našim korisnicima olakšali boravak u marinama ili brodovima. Time im ostavljamo više vremena koje mogu aktivno provoditi na moru i na svojim plovilima, ali i povećati sigurnost brodova. Aplikacija “D-Marin – Premium marine” će podići iskustvo i doživljaj plovidbe što je dio našeg obećanja kroz pružanje najboljeg korisničkog iskustva na nekim od najljepših lokacija”, kazao je Matthias Gehring, glavni digitalni direktor D-Marin-a.

Intuitivna aplikacija također korisnicima jamči potpunu kontrolu nad D-Marinovim rješenjem Smart Pedestal koje se uvodi u njegove marine tijekom 2023. godine. Korisnici više neće morati ulaziti u ured marine ili u red i čekati opskrbu energijom, umjesto toga, putem aplikacije moći

će aktivirati pristup utičnicama struje ili priključcima vode u samim marinama te jednostavno rezervirati, pratiti i optimizirati potrošnju energije i vode.

Privatni godišnji korisnici vezova također uživaju maksimalnu sigurnost zahvaljujući aplikaciji “D-Marin – Premium marine” koja je povezana s autonomnim brodskim sigurnosnim senzorima tvrtke D-Marin, pružajući nadzor 24 sata dnevno te ažuriranje statusa plovila u stvarnom vremenu uključujući ispumpavanje vode, temperaturu, stanje baterije i lokaciju.

Aplikacija je namijenjena godišnjim i privremenim korisnicima te se može preuzeti putem Apple App Storea i Google Play trgovine. Za više informacija posjetite: www.d-marin.com

O D-Marin mreži:

D-Marin – mreža premium marina – osnovana je 2003. godine sa sjedištem u Grčkoj. Upravlja s 20 marina u 7 zemalja – Grčkoj, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Španjolskoj i Italiji, s gotovo 10.000 vezova i suhih dokova koji mogu primiti više od 2.000 plovila. D-Marin je posvećen pružanju vrhunskih iskustava plovidbe svojim klijentima kroz isporuku jedinstvenog standarda kvalitete i najviše razine usluge privatnim korisnicima i poslovnim partnerima.

Kontakt:
404.agency za D-Marin grupu Iva Turalija
E: iva.turalija@404.agency M: +385 (0) 99 496 3548
   
 

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) RAŽANAC / Obilježena 30. godišnjica utemeljenja općine – priznanja bivšim načelnicima i predsjednicima Vijeća

Objavljeno

-

By

U Ražancu je uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija svečano proslavljen Dan Općine.

Uz načelnika Općine Ražanac Damira Jordana i predsjednika Općinskog vijeća Petra Miočića okupljanjima su se obratili župan Božidar Longin, saborski zastupnik Rade Šimičević, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Povodom 30. obljetnice osnutka Općine Ražanac, Grb općine dodijeljen je svim bivšim načelnicima i predsjednicima Općinskog vijeća. Godišnje nagrade uručene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ražanac, učiteljici OŠ Jurja Barkovića Lidiji Rudić, posthumno pok. Ljubomiru Tičku, dok su Grb Općine Ražanac dobile učenice osmog razreda O.Š. Jurja Barakovića Petra Jović i Mija Gruban, za uzorne uspjehe tijekom školovanja.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) TJEDAN FILANTROPIJE U ZADARSKOJ BOLNICI: Učenici oslikali mural, izrađivali igračke i posadili stabla

Objavljeno

-

By

Naš je grad jučer bio centar svita, barem što se filantropa tiče, objavljeno je iz OB Zadar.

Zadar je ugostio središnje događanje Tjedna filantropije 2023.godine, a niz aktivnosti tim je povodom organiziran u okrugu Opće bolnice. Sve je, dakako, usmjereno djeci i mladima kako bi ih se potaknulo na filantropski angažman, na pomaganje drugima i na vjerovanje u dobrotu čovjeka.

Tjedan filantropije obilježava se od 23.rujna do 1.listopada, a sve uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

U jučerašnje aktivnosti uključile su se tri škole s područja naše županije: Osnovna škola Stanovi, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov i Klasična gimnazija Ivana Pavla II.

Učenici su, u suradnji s uličnim umjetnikom Mirom Petkovićem Modulom, oslikali zidni mural kod Službe za ginekologiju i opstetriciju. Oni najmlađi učenici su na radionicama u IMPACT centru izrađivali igračke koje su potom darovali malim pacijentima na Odjelu pedijatrije. Svi su pak zajedno uljepšali zeleno srce našeg grada. Posadili su donirana stabla u bolničkom okrugu i tako zazelenili naš okoliš.

Iz Zadra su danas odaslane predivne slike djece i mladih koji se ne ustručavaju djelovati i zalagati za druge. Oni su naša bolja budućnost!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / U Europskoj noći istraživača Poluotok učionica na otvorenom za velike i male

Objavljeno

-

By

Uz 65 aktivnosti, nekoliko tisuća djece, odgojitelja, nastavnika, profesora i znanstvenika te brojne Zadrane koji su došli sa svojom djecom istražiti svijet znanosti, sinoć je u Zadru obilježena Europska noć istraživača.

Europska noć istraživača glavna je aktivnost projekta Reconnect science with the blue society – Blue-connect, koji za cilj ima predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti istraživački rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život. Nakon prošlogodišnjeg izdanja u Providurovoj palači, ove je godine izašla na zadarske trgove i ulice, u prostore Pomorskog simulatora i polupodmornice na zadarskoj rivi, ali i uselila u obnovljeni sveučilišni objekt u prostoru nekadašnje stare Tehničke škole.

Najveselije i najprometnije bilo je tri povezana otvorena prostora – Trgu pet bunara, Trgu Petra Zoranića i Poljani Šime Budinića, koji su bili pretvoreni u učionicu i laboratorij na otvorenom. Za mlade i one starije bilo je pripremljeno puno zanimljivih eksperimenata, igara, radionica, kvizova, natjecanja i brojnih drugih aktivnosti.

Učenici osnovnih i srednjih škola prikazali su zanimljiva mjerenja, kemijske pokuse, matematičke formule, alternativne izvore energije, izazove koje nose klimatske promjene, a slijedili su ih oni najmlađi iz vrtića koji su na svoj način predstavili prirodne zakone. Udruga Robotic zaintrigirala je one s interesom u robotiku, koji su mogli testirati vožnju robotskih vozila na daljinsko upravljanje, a nešto stariji mogli su razgledati bespilotne letjelice, dronove svih vrsta pa čak i mali avion kojim prostor snima i analizira sveučilišni Centar za geoprostorne tehnologije. Na njihovom štandu bila je i prezentacija rada 3d printera.

Na Poljani Šime Budinića bio je postavljen Park znanosti, u kojem su djeca kroz igru mogla sudjelovati u eksperimentima s osnovnim fizikalnim zakonima o gibanju tijela ili svojstvima zvuka, pa su tako preko Zvučnih zrcala mogli provjeriti je li moguće razgovarati šaptom na većoj udaljenosti.

Bilo je živo i u nekadašnjoj Tehničkoj školi, gdje se uz pomoć mikroskopa i druge laboratorijske opreme mogli analizirati vodu, tlo, razmatrati ekološke izazove budućnosti ili se upoznavati s bogatom baštinom zadarskih glagoljaša. Ispred same zgrade organizirana je astronomska radionica s promatranjem neba kroz teleskope, radionica o plemenitoj periski, prezentacija starih rimskih začina uz degustaciju Hipokratove ljekovite juhe, pa čak i sudjelovati u izradi velike slike u maniri Jacksona Pollocka.

U Kazalištu lutaka izvedena je predstava Mali puž, u Pomorskoj školi radionice za djecu, u Providurovoj palači projekcija dokumentarnog filma „Led u plamenu“, a veliki interes vladao je za istraživanje Zadarskim kanalom u polupodmornici, koja je zainteresirane posjetitelje ukrcavala na rivi ispred Sveučilišta. Sve je zaokruženo besplatnim posjetima gradskim muzejima, koji su podržali akciju.

– Ovom manifestacijom još jednom smo pokazali kako znanost i obrazovanje imaju veću vrijednost kad su spojeni te se njome povećava vrijednost i znanosti i obrazovanja. Ona je također pokazatelj da se može učiti u svim prostorima, u učionici ali i izvan učionice, da učiti mogu zajedno djeca i roditelji, komentirala je rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Za sve sudionike pripremljena je bogata lutrija, u kojoj se moglo sudjelovati obilaskom štandova i prikupljanjem pečata. Na kraju je u kutiju ubačeno preko 2.500 kupona, što je pokazatelj uspjeha manifestacije i potrebe za njezinim održavanjem u budućnosti.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu