magazin
FOTOGALERIJA / Subotnja špica by Saša Čuka

magazin
JOŠ JEDNOM MEĐU NAJBOLJIMA / Falkensteiner Premium Camping Zadar ponovo dobio ADAC-ovih 5 zvjezdica

Njemački autoklub i ove je godine proglasio najbolje kampove u Europi, a Falkensteiner Premium Campsite Camping Zadar ponovo je među najboljima. S ukupnom ocjenom od 89% dobio je 5 zvjezdica te još jednom postao ADAC-ov ‘super kamp’
Zadar, 6. prosinca 2023. – Najveći njemački i europski automobilski klub s nešto više od 18 milijuna članova – ADAC – svake godine proglašava najbolje kampove u Europi. Njegova standardizirana klasifikacija pomaže ljubiteljima kampiranja da pronađu svoju idealnu destinaciju, a istovremeno odražava razinu sadržaja koju se nudi. Kampovi se ocjenjuju u kategorijama kao što su sanitarni čvor, parcela/teren, sadržaji za rekreaciju, kupanje i ugostiteljstvo, a u obzir se uzimaju i opremljenost te kvaliteta.
Kampovi s 5 zvjezdica dobivaju ocjenu ADAC Superplatz, dok kampovi s 4 do 4,5 zvjezdice postaju ADAC TIPP. S ukupnom ocjenom od 89%, Falkensteiner Premium Campsite Camping Zadar i ove je godine dobio ocjenu od 5 zvjezdica te je i dalje ADAC Superplatz. Stručni žiri posebno je visoko ocijenio sanitarne čvorove, opremu i parcele za kampiranje.
“Koncept Falkensteiner Campinga vješto spaja slobodu i blizinu prirode koja dolazi s kampiranjem te uslugu i kvalitetu vrhunskog hotela”, kazao je Otmar Michaeler, predsjednik Uprave Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).
“U kampiranju vidimo veliki potencijal i trenutno radimo na pokretanju vlastitog brenda. Prvorazredna ocjena našeg Premium Campinga Zadar od strane ADAC-a i nagrada Superplatz silno nas veseli, a istovremeno je i potvrda da idemo u dobrom smjeru”, dodao je.
Kamping resort na najvišoj razini
Falkensteiner Premium Camping Zadar savršeno je uklopljen na prostoru ukupno 8,6 hektara s prekrasnim starim drvećem i nalazi se na samoj plaži. Ima 86 mobilnih kućica, 13 glamping jedinica i 270 parcela s priključcima za vodu, struju i odvodnju. Gosti imaju pristup Acquapura Thalasso & SPA centru od 2.500 m², modernom sanitarnom dijelu i ekskluzivnom à la carte restoranu “Amore” s vlastitim bazenom. Kamp je udaljen oko 5 km od stare gradske jezgre Zadra i vrlo je popularan među ljubiteljima kampiranja, onima koji tek otkrivaju čari ovakvog odmora te obiteljima. Kamp, koji radi tijekom cijele godine, izvan sezone privlači i takozvane digitalne nomade koji ovdje spajaju posao s odmorom i opuštanjem.
Slijede daljnji premium kamping projekti
Poslovnom jedinicom FMTG Premium Camping, osnovanom 2022. godine unutar FMTG-a, kreiran je zaseban odjel koji kampiranje podiže na novu razinu. Falkensteiner Premium Campsite Camping Zadar prvi je takav projekt turističke grupe, a u narednim godinama izgradit će još vrhunskih kampova – uključujući jedan na jezeru Hafnersee, prirodnom rezervatu u Koruškoj. Slijede projekti na rastućim tržištima Austrije, Njemačke, Hrvatske, Italije i Slovenije.
O Falkensteiner grupi:
FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group jedna je od vodećih turističkih tvrtki u privatnom vlasništvu u šest europskih zemalja. Objedinjuje divizije Falkensteiner Hotels & Residences s trenutno 27 hotela s četiri i pet zvjezdica, tri apartmanska naselja i premium kampom, FMTG Development, FMTG Invest i turističkog konzultanta Michaeler & Partner.
magazin
FOTOGALERIJA S ADVENTA U ZADRU / Promenada svetog Nikole
magazin
(FOTOGALERIJA) GASTO PONUDA ADVENTA U ZADRU – 4. DIO: Gdje se mogu dobiti najveći adventski burgeri, a gdje originalni kokteli

U nekoliko smo nastavaka predstavili najbolje iz ponude svake od ovogodišnjih kućica. Evo što nude preostale kućice koje smo obišli u zadnjem điru po Adventu.
Picnic Winter House
Družina zadarskih fast food majstora već se ranije afirmirala na zadarskim i zagrebačkim adventskim sajmovima, ne samo zbog svojih maštovitih burgera i toplih sendviča te koktela koji su, naravno, i ove godine u ponudi, već i uvijek nekim novim jelom. Lani je adventski hit bila njihova Drugačija sarma koju su zadržali i ove godine, a sad su iznenadili s novim vrhunskim burgerom. Njihov Frenchie Burger složen je od Kroštulinog brioche peciva od krumpirovog tijesta i sočnog junećeg burgera, a obogaćen je šipkovim chutneyjem, kremastim brie sirom, dijon aiolijem i rukolom. Uz tople i hladne koktele, Picnic Winter kućica nudi i zanimljivu ponudu vina, pa se tako tu mogu pronaći i rijetke etikete poput Marchese Antinori Chianti Classico Reserva, TRS Genero, limitirano izdanje kupaže chardonnaya i graševine, potom međunarodno poznat pjenušac Raventos Blanc de Blanc, specifični pošip obitelji Šain Marelić s Korčule iz vinograda starosti preko 25 godina, kao i lokalni favoriti iz vinarije Degarra.
Polar Express
Ante Renić, šef Polar Expressa, objasnio je kako u prvih tjedan dana Adventa još nije zaokružio svoju ponudu, koja je u vrijeme našeg posjeta bila svedena na kobasice, domaće pečenice i burger, no iznenadio je slasticama. Izvrsni kolač od sira i Raffaelo iz kućne radinosti bit će pravo i ugodno iznenađenje za sve ljubitelje slastica. Ante će svoju mesnu ponudu zaokružiti s nekoliko verzija tortilja.
Petrunjela
Dvojac Luka i Matej pripremaju u svojoj Petrunjeli možda i najizdašniji burger na cijelom adventskom sajmu – dvije juneće pljeskavice u jednom sendviču sa sjajnom hrskavom pancetom i njihovim originalnim umakom, cheddar sirom, zelenom salatom i kiselim krastavcima. Petrunjela dupli burger idealan je za jako gladne, a uz ovolike normative skoro da bi bila dovoljna i jednostruka Petrunjela. Osim toga, ponudu ove kućice čini i nekoliko vrsta sendviča s piletinom i sirom, kobasicom i kiselim zeljem… kao i trgana svinjetina u sendviču te nekoliko verzija tortilje, primjerice veganska.
Čin Čin
Ova je kućica adventska ispostava istoimenog bara na Muraju i svoju ponudu bazira na izvrsnim koktelima i drugim toplim i hladnim pićima, mada se u njihovom kotliću stalno kuhaju i domaće dimljene kobasice s jednog seoskog imanja u okolici Zadra. Barmen Roko Mijatović priprema u Čin Činu oko petnaest vrsta toplih i osvježavajućih koktela, od kojih je jednog nazvao po sebi – Hot Roko! Pored svega toga, u ponudi je i devet vrsta voćnih rakija.
Dmaoo House
Ova je ekipa stigla s Puntamike, predvodi je predsjednik tamošnje istoimene Udruge mladih Niko Marin, koji je odlučio svoju ponudu bazirati na nekoliko vrsta kobasica i platama s hladnim narescima. U kotliću se krčkaju kobasice poznatog Dragana Vidaića i one OPG-a Butić, ali i debrecinke, kranjske… Plata s miksom ovih kobasica i četiri vrste umaka ozbiljno je jelo za dvoje po svim standardima. Svoje pijatine u Dmaoo kućici pune pršutom, buđolom, kulenom itd.
White Hill
Četvorica raspoloženih momaka, Mihael, David i dva Karla, nazvali su svoju kućici po kvartu iz kojeg stižu – Bilom brigu. Aduti su im veliki juneći burgeri s pljeskavicama od čak 160 grama i različitim dodacima, od tartufate preko džema od kapule, pa sve do – jaja. Kažu, imat će i domaćih divenica, ali „did ih još nije stigao osušiti, nema bure…” Osobito su ponosni na svoj originalni koktel Ljubav s bezalkoholnom bazom sačinjenom od pirea od maracuje, soka limuna i jabuke te vode. Toj bazi dodaju alkoholno piće po želji gosta: votku, gin, whiskey… Kažu da je svaka kombinacija odlična!
-
magazin4 dana prije
(FOTOGALERIJA) GASTRO PONUDA ADVENTA U ZADRU (3. DIO) / Što su Buncek Bites, Cheeky Beef i Azijska avijacija te kako se ćevap našao u tortilji…
-
ZADAR / ŽUPANIJA4 dana prije
PRVA OVOSEZONSKA PREDSTAVA KOJU NE SMIJETE PROPUSTITI / Urnebesna tragikomedija “Tata” u HNK Zadar!
-
ZADAR / ŽUPANIJA6 dana prije
UPOZORENJE IZ POLICIJE: “Građani, oprez! Zadranka prijavila računalnu prijevaru lažnim predstavljanjem”
-
ZADAR / ŽUPANIJA5 dana prije
FOTO / Cromaris obilježio 40. godišnjicu početka mrijesta u Ninu