Connect with us

Sport

HOS PRODUŽIO UGOVOR S IZBORNIKOM CEDRICOM ENARDOM / Hrvatska u subotu u Zadru igra Final Four Zlatne europske lige

Objavljeno

-

Pred hrvatskom muškom odbojkaškom reprezentacijom je najizazovniji vikend Zlatne europske lige. Naši odbojkaši u subotu, 24. lipnja u 20 sati u zadarskom ŠC Višnjik igraju Final Four s najjačim odbojkaškim momčadima Europe. Ususret završnici ovog prestižnog natjecanja otkrili su kakvo je stanje u momčadi, koliko je opasan njihov prvi protivnik te kakav plasman priželjkuju, ali i otkrili jednu novu lijepu vijest, a to je produženje ugovora s izbornikom Cedricom Enardom.

„Iako nismo favoriti vjerujem da možemo biti veliko iznenađenje i nadam se da ćemo iz Zadra otići kao prvaci. Hrvatska odbojka posljednjih godina se jako podigla, dovela u našu zemlju organizacije velikih natjecanja poput Europskog prvenstva, Challengera do Final Foura Zlatne europske lige.”– rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić i dodao: „Ovi momci zaslužuju više ljudi na tribinama, stoga pozivam posebno sve one koji se na bilo koji način bave odbojkom, one koji odbojku jednostavno vole, ali i one koji do sada nisu imali prilike upoznati ovaj sport da dođu u Zadar i podrže našu reprezentaciju.”

Na predstavljanju Final Foura potpisan je novi ugovor s izbornikom Cedricom Enardom. „Produženje ugovora s ovakvim kadrom, ali i čovjekom kao što je Cedric Enard koji je osvojio nekoliko trostrukih i dvostrukih titula, bio član stožera francuske reprezentacije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, izbornik Estonije, mislim da dovoljno govori kakvog smo stručnjaka uspjeli dovesti i zadržati. Cedric je naša dugoročna opcija, čovjek koji se pronašao u Hrvatskoj, trener kojem momčad vjeruje. Stoga je odluka o ovome bila vrlo laka, jasna i bitna.”- rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić dok je izbornik Cedric Enard dodao: „Sretan sam što ću nastaviti surađivati s Hrvatskim odbojkaški savezom i reprezentacijom. S momcima sam ostvario odličan odnos i međusobno povjerenje što je vrlo važno. Svi daju najbolje od sebe da zajedno napredujemo. Spoj mentaliteta, truda i rada ono je što volim u Hrvatskoj. Imamo zajedničke cilljeve, a to je dostići Challenger Kup i VNL za što ćemo se zajedno boriti.”

Naši odbojkaši proteklih su tjedana prvotno igrali gostujuće utakmice grupne faze natjecanja, a onda su u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića odigrali i tri uzvratne utakmice s istim protivnicima; Ukrajinom, Sjevernom Makedonijom i Belgijom. Natjecanje su hrvatski odbojkaši započeli nešto slabijom igrom pa su se s gostovanja vratili s porazima, no na domaćem terenu potom su pokazali bolju igru. U prvoj uzvratnoj utakmici Ukrajina je ipak bila bolja od naše reprezentacije, no potom su u drugoj utakmici Hrvati bez velikih problema nadjačali Sjevernu Makedoniju. Posljednji susret grupne faze natjecanja s reprezentacijom Belgije završen je također pobjedom naše Hrvatske

„Skupina u kojoj smo igrali grupnu fazu bila je teška. Imali smo problema s ozljedama, no prevladalo je zajedništvo i velika borba koji su rezultirali uspjehom. Polako su nam se oporavili i važni igrači poput kapetana Đirlića i Zadranina Filipa Šestana koji puno pridonose timu. Želim da sada svi igrači budu zajedno, i da zajedno budu fokusirani na završnicu. Povratak Timofeja Zhukouskog momčadi je dao više samopouzdanja i jedan dodatan vjetar u leđa koji će nam puno pomoći u Final Fouru.”  – zaključio je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Cedric Enard.

Nastup na Final Fouru Zlatne europske lige našim reprezentativcima ujedno je i velika prilika za odlazak na Challenger kup krajem srpnja.

„Dobro smo odradili posljednje dvije utakmice, pogotovo jer smo radili bez dizača, a svatko tko imalo prati odbojku zna koliko je teško igrati bez pravog dizača. U tu ulogu jer uskočio libero Pervan, to je kao da u nogometu stavite golmana u napad. Pokazali smo zajedništvo i ostvarili dvije pobjede koje su ogroman vjetar u leđa za nadolazeći Final Four. Ukrajina je opasna i ozbiljna ekipa koja nas je prošlog ljeta u Zlatnoj ligi pobijedila, no mi smo njih naposljetku uspjeli pobijediti u utakmici za treće mjesto. U nadolazećoj utakmici pokušat ćemo primiriti njihove servise, dovesti loptu u što bolju poziciju za naše razigravače i pokušati pritisnuti našim servisom.” – istaknuo je kapetan reprezentacije Petar Đirlić i dodao: „Voljeli bismo kada bismo u svemu ovome na utakmici imali što veću podršku publike, barem deset posto od onog što smo ovdje u Zadru vidjeli na finalu košarkaškog prvenstva kada su igrali Zadar i Split. Stoga pozivam sve koji mogu da dođu, puno će nam značiti.”

Uz utakmicu naših odbojkaša, za naslov pobjednika Zlatne europske lige u subotu, 24. lipnja u 17 sati borit će se reprezentacije Turske i Češke. Finalne utakmice za treće i prvo mjesto igrat će se pak u nedjelju, 25. lipnja također u 17 i 20 sati.

Nadolazeće vrhunske utakmice muške odbojkaške reprezentacije izvrsna su reklama naše zemlje, ali i prilika svim ljubiteljima odbojke da podrže našu reprezentaciju u najvećem ovoljetnom izazovu.

„Zahvaljujem se Hrvatskom odbojkaškom savezu što je upravi ŠC Višnjik izabrao za dugoročnu suradnju što je velik promocija našeg sportskog centra. Svi događaji koje su ovdje organizirali bili su na svjetskom nivou. Iznimno smo sretni što možemo dati svoj skromni doprinos ovakvim velikim sportskim događajima koji su hvalevrijedna promocija našeg grada i naše zemlje u cijelom svijetu.” – zaključio je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović te pozvao sve Zadrane i njihove goste da podrže naše odbojkaše.

Ulaznice za Final Four u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SJAJNA! Klara Bošnjak iz KDP Donat oborila rekord na Državnom prvenstvu u Zagrebu

Objavljeno

-

By

Na jučer održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu, na 5 km u bazenu, Klara Bošnjak članica kluba daljinskog plivanja Donat je postala prvakinja Hrvatske i srušila 13 godina star hrvatski rekord koji sada iznosi 58 minuta, 59 sekundi i 58 stotinki. 

Klara je time poboljšala stari rekord čak za 23 sekunde, što je fantastično, a kad je to napravila u odnosu na bivšu vlasnicu Karlu Šitić onda je to još cjenjenije.

Za podsjetnik – Karla Šitić je najbolja hrvatska maratonka koja je osvojila 11. mjesto na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. 

Sa ovim rekordom je Klara pokazala da pred njom stoji lijepa maratonska budućnost.

Dražen Adžić, predsjednik Kluba:

“Znamo da je Klara najbolja Hrvatska plivačica, ali moram priznati da me ugodno iznenadila ovim rušenjem rekorda. Klara je jako mlada plivačica za ovaj sport i izgleda da se sve lagano slaže u njezinoj karijeri. 

Ovo je fantastičan motiv našoj Klari za Europsko prvenstvo koje slijedi početkom lipnja u Beogradu.”

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, nogomet, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 26. travnja 2024.
KOŠARKA – Poluzavršnica PH-e U 13: Cibona – Kastav, ŠK Zadar – Brod, ŠK Zadar – Kastav i Cibona – Brod, pomoćna dvorana 3 u 10, 12, 30, 16 i u 18, 30; Kup regija U 17: Opus Puntamika – Hermes i Diadora – Mladost, pom. dvorana 4 u 15, 30 i u 20. sati.
ODBOJKA – Županijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Donat, pom. dvorana 4 u 14, 30 sati.

Subota, 27. travnja 2024.
KOŠARKA – LIKAR: Voštarnica – Vrsi i Veterani Puntamike – Vodovod, pom. dvorana 4 u 10, 30 i u 12; Poluzavršnica PH-e U 13: Brod – Kastav, ŠK Zadar – Cibona, pom. dvorana 3 u 10 i u 12, 30; Prva liga seniorke: Zadar – Podravac, pom. dvorana 3 u 18; FAVBET: Zadar – Bosco, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Vodice u 9, 30, Treća liga: Zadar – Vodice u 11; kadetsko PH-e: Zadar – Marsonija i Rovinj – Sisak u 13, Zadar – Sisak i Rovinj – Marsonija u 14, 30 sati, sve u pom. dvorani 1.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Bibinje u 9; papaline: Zadarnova III – Zadarnova IV u 10, 15, Zadarnova II – Polača u 11, 30 sati.

Nedjelja, 28. travnja 2024.
NOGOMET – Pioniri i kadeti: Zadar – Lučko u 14 i u 15, 45; ml. pioniri: Zadarnova – Zara II u 18; tići: Zara – Dalmatinac u 19 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

SVETI JOSIP RADNIK / MNK Plovanija najavljuje turnir “4 strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”

Objavljeno

-

By

MNK Plovanija, povodom Svetog Josipa Radnika, nebeskog zaštitnika Plovanije, ponosno najavljuje povratak svog godišnjeg futsal turnira “4 Strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”, koji će se održati u balonu na Novom Bokanjcu. Ovogodišnji turnir donosi uzbudljivo nadmetanje između sjeverozapada, sjeveroistoka, jugozapada i jugoistoka Plovanije.

Novitet na Turniru: Veterani u Akciji Ove godine, turnir uvodi novi segment – veteranski susret između Plovanija Gornje i Plovanija Donje. Očekuje se da će ovaj susret privući veliku pažnju lokalnih ljubitelja futsala.

Program Turnira Turnir započinje 30.04.2024. u 16:30, a vrhunac dana bit će utakmica veterana zakazana za 19:00. Nakon sportskih uzbuđenja, druženje se nastavlja u prostorijama Mjesnog odbora Plovanija od 22:00, gdje će se igrači i mještani družiti te zajedno dočekati Svetog Josipa Radnika.

Zahvalnost Sponzorima i Organizatorima Ivan Jurić, ispred organizacijskog odbora, izražava zahvalnost Zadarskoj županiji, Bakmaz d.o.o., Ivanu Mataku Gagunu, Hrvoju Grdoviću, Hrvoju Šestanu Ćipi te svim mještanima Plovanije koji su omogućili održavanje ovog turnira.

Branitelji Naslova i Najbolji Strijelac Podsjećamo da naslov brani ekipa Sjeveroistoka, a Ivan Šimičević Čuči prošle je godine osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Hoće li Sjeveroistok zadržati svoj naslov ili će neka druga strana Plovanije preuzeti vodstvo, saznat ćemo 30. travnja.

Sastavi Ekipa:

Sjeverozapad: Kristijan Dražević Draško (kapetan), Ante Matak Zozon, Ante Baričević Bara, Josp Matak Pic, Jurica Zubak Žulj, Mate Matek Šprce, Josip Vulić Joco, Mateo Matković, Anđelo Matković, Toni Matković (G), Marin Mikulić, Mate Čulina, Zvone Nekić, Josip Livajić Žućo, Anđelo Čulina, Izbornik Boris Radić Bobo.
Sjeveroistok: Ivan Šimičević Čuči (kapetan), Ivan Glasnović, Luka Matak Gagun, Marijan Kalcina Bači, Darko Modrić, Josip Kamber Buba, Ante Baričević, Igor Matak, Filip Baričević Ćofa, Josip Bucić, Gabrijel Bucić Gaga, Marino Šarić, Ante Čačić Čajo, Marin Zrilić Princ, Marino Mitrović Mitar, Marino Šarić, Ivan Matak, Izbornik: Ivan Matak Gagun.
Jugozapad: Ivan Jurić Kićan (kapetan), Marin Pedić, Danijel Pedić Vrana, Ante Jurić Lav, Mihovil Skukan Miho, Tiho Bačić Baćo (G), Zvonimir Glavan, Luka Šišak, Velibor Vignjević Tegula, Nino Novaković, Paško Pavičić, Krešimir Ščapec Joža, Izbornik: Mirko Kokić Mika.
Jugoistok: Lovre Kresović Krespo (kapetan), Vice Šušić Polančec (G), Nikola Dujić Nixon, Luka Kresović Puh, Ivan Radoš Šerbić, Danijel Toman Garo, Kristijan Kokić Koki, Zvone Bukvić Medar, Josip Cindrić Cibo, Ivica Mikulić Kinez, Lovre Katalinić, Dino Nimac Dimac, Miro Kolanović Privlačanac, Izbornik: Stipica Radoš Šerbo.

Veterani

Plovanija Gornja: Tomislav Bucić Bako (G), Mate Matek Šprce, Joso Vulić, Igor Matak, Mile Bucić Zua, Drago Dražević, Jure Zubak Žulj, Marijan Kalcina Bači, Lovre Matak Loce, Ante Baričević, Marin Zrilić Princ, Darko Modrić, Izbornik: Branko Marušić Malecki.
Plovanija Donja: Tiho Bačić Baćo (G), Ivica Paleka (G), Zvonimir Bukvić Medar, Stipica Radoš Šerbo, Leo Turčinov Zet, Jure Pedić, Nikola Veršić Sike, Ivica Mikulić Kinez, Mladen Rožman Mlaaađo, Velibor Vignjević Tegula, Elvis Bakić, Ivan Marinović, Izbornici: Željko Bandalo i Mirko Kokić Mika.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu