Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

D-Marin marinama dodijeljeno međunarodno priznanje za inovatorski pristup korisničkom iskustvu

Objavljeno

-

D-Marin, vodeća grupacija vrhunskih marina, dobitnik je priznanja međunarodnog natjecanja “iF DESIGN” za projekt korisničkog iskustva u svojim marinama diljem Mediterana i Jadranske obale, razvijen u suradnji s dizajnerskim studijem Sketchin.

Usklađujući digitalne aktivacije i osobne usluge D-Marinov projekt ‘Reshaping the Marina Industry Standard’, pokorio je žestoku konkurenciju u kategoriji Service Design Award unaprjeđenjem korisničkog iskustva vrhunske kvalitete u svojim marinama među kojima su i one na hrvatskoj obali marina Borik, marina Dalmacija, marina Mandalina i marina Tribunj

Zajednički rad timova iz dizajnerskog studija Sketchina i D-Marina započeo je intenzivnim istraživanjem ponašanja, navika i potreba korisnika u marinama prepoznavajući pritom prilike za poboljšanje usluga kao i ključna područja u kojima se D-Marin ističe pred konkurencijom. Time je istraživanje korisnika postalo pokretačka snaga investicije vrijedne 10 milijuna eura  kao dio inicijative ‘Connected Marina’, a koja koristi digitalne inovacije u svrhu unaprjeđenja korisničkog iskustva u marinama s ciljem besprijekornog i jednostavnog doživljaja. Projekt je pomogao u razlikovanju pristupa D-Marina svojim korisnicima kao novog standarda u industriji marina te je učinio D-Marin marine “prepoznatljivima, jedinstvenima i cijenjenima”. 

„Iznimno smo sretni zbog ovog priznanja od strane jedne od najprestižnijih međunarodnih profesionalnih nagrada koja privlači visokokvalitetne sudionike i projekte iz cijeloga svijeta. To svjedoči o našoj predanosti izvrsnom korisničkom iskustvu i uspjehu projekta koji smo ostvarili sa Sketchin timom“, kazao je izvršni direktor D-Marina Oliver Dörschuck te dodao “Prepoznali smo da je kombinacija fizičkog i digitalnog iskustva ključna za pružanje kvalitetnu uslugu u našim marinama. Naše digitalne inovacije i personalizirana usluga koju D-Marin osoblje pruža našim klijentima osiguravaju učinkovitost zbog čega korisnici naših marina mogu maksimalno uživati u vremenu provedenom na svojim plovilima“.

“iF Design”, najprestižnija globalna industrijska nagrada, ove je godine privukao oko 5.500 renomiranih tvrtki poput Oral-B, Hyundaia i Samsunga.

Za više informacija posjetite: www.d-marin.com

O društvu D-Marin

D-Marin – grupacija premium marina – društvo je osnovano 2003. sa sjedištem u Grčkoj.

Danas upravlja s dvadeset marina u Grčkoj, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji i Španjolskoj, s ukupno više od 10 000 vezova i objekata na suhom doku, a gdje se može smjestiti više od 2000 plovila. Društvo D-Marin posvećeno je pružanju bogatog iskustva vožnje jahtama svojim privatnim korisnicima i poslovnim partnerima kroz usluge vrhunskih standarda i najviše razine uslužnosti.

U Hrvatskoj D-Marin upravlja marinama: D-Marin Dalmacija, D-Marin Borik, D-Marin Tribunj i D-Marin Mandalina.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) TJEDAN FILANTROPIJE U ZADARSKOJ BOLNICI: Učenici oslikali mural, izrađivali igračke i posadili stabla

Objavljeno

-

By

Naš je grad jučer bio centar svita, barem što se filantropa tiče, objavljeno je iz OB Zadar.

Zadar je ugostio središnje događanje Tjedna filantropije 2023.godine, a niz aktivnosti tim je povodom organiziran u okrugu Opće bolnice. Sve je, dakako, usmjereno djeci i mladima kako bi ih se potaknulo na filantropski angažman, na pomaganje drugima i na vjerovanje u dobrotu čovjeka.

Tjedan filantropije obilježava se od 23.rujna do 1.listopada, a sve uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

U jučerašnje aktivnosti uključile su se tri škole s područja naše županije: Osnovna škola Stanovi, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov i Klasična gimnazija Ivana Pavla II.

Učenici su, u suradnji s uličnim umjetnikom Mirom Petkovićem Modulom, oslikali zidni mural kod Službe za ginekologiju i opstetriciju. Oni najmlađi učenici su na radionicama u IMPACT centru izrađivali igračke koje su potom darovali malim pacijentima na Odjelu pedijatrije. Svi su pak zajedno uljepšali zeleno srce našeg grada. Posadili su donirana stabla u bolničkom okrugu i tako zazelenili naš okoliš.

Iz Zadra su danas odaslane predivne slike djece i mladih koji se ne ustručavaju djelovati i zalagati za druge. Oni su naša bolja budućnost!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / U Europskoj noći istraživača Poluotok učionica na otvorenom za velike i male

Objavljeno

-

By

Uz 65 aktivnosti, nekoliko tisuća djece, odgojitelja, nastavnika, profesora i znanstvenika te brojne Zadrane koji su došli sa svojom djecom istražiti svijet znanosti, sinoć je u Zadru obilježena Europska noć istraživača.

Europska noć istraživača glavna je aktivnost projekta Reconnect science with the blue society – Blue-connect, koji za cilj ima predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti istraživački rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život. Nakon prošlogodišnjeg izdanja u Providurovoj palači, ove je godine izašla na zadarske trgove i ulice, u prostore Pomorskog simulatora i polupodmornice na zadarskoj rivi, ali i uselila u obnovljeni sveučilišni objekt u prostoru nekadašnje stare Tehničke škole.

Najveselije i najprometnije bilo je tri povezana otvorena prostora – Trgu pet bunara, Trgu Petra Zoranića i Poljani Šime Budinića, koji su bili pretvoreni u učionicu i laboratorij na otvorenom. Za mlade i one starije bilo je pripremljeno puno zanimljivih eksperimenata, igara, radionica, kvizova, natjecanja i brojnih drugih aktivnosti.

Učenici osnovnih i srednjih škola prikazali su zanimljiva mjerenja, kemijske pokuse, matematičke formule, alternativne izvore energije, izazove koje nose klimatske promjene, a slijedili su ih oni najmlađi iz vrtića koji su na svoj način predstavili prirodne zakone. Udruga Robotic zaintrigirala je one s interesom u robotiku, koji su mogli testirati vožnju robotskih vozila na daljinsko upravljanje, a nešto stariji mogli su razgledati bespilotne letjelice, dronove svih vrsta pa čak i mali avion kojim prostor snima i analizira sveučilišni Centar za geoprostorne tehnologije. Na njihovom štandu bila je i prezentacija rada 3d printera.

Na Poljani Šime Budinića bio je postavljen Park znanosti, u kojem su djeca kroz igru mogla sudjelovati u eksperimentima s osnovnim fizikalnim zakonima o gibanju tijela ili svojstvima zvuka, pa su tako preko Zvučnih zrcala mogli provjeriti je li moguće razgovarati šaptom na većoj udaljenosti.

Bilo je živo i u nekadašnjoj Tehničkoj školi, gdje se uz pomoć mikroskopa i druge laboratorijske opreme mogli analizirati vodu, tlo, razmatrati ekološke izazove budućnosti ili se upoznavati s bogatom baštinom zadarskih glagoljaša. Ispred same zgrade organizirana je astronomska radionica s promatranjem neba kroz teleskope, radionica o plemenitoj periski, prezentacija starih rimskih začina uz degustaciju Hipokratove ljekovite juhe, pa čak i sudjelovati u izradi velike slike u maniri Jacksona Pollocka.

U Kazalištu lutaka izvedena je predstava Mali puž, u Pomorskoj školi radionice za djecu, u Providurovoj palači projekcija dokumentarnog filma „Led u plamenu“, a veliki interes vladao je za istraživanje Zadarskim kanalom u polupodmornici, koja je zainteresirane posjetitelje ukrcavala na rivi ispred Sveučilišta. Sve je zaokruženo besplatnim posjetima gradskim muzejima, koji su podržali akciju.

– Ovom manifestacijom još jednom smo pokazali kako znanost i obrazovanje imaju veću vrijednost kad su spojeni te se njome povećava vrijednost i znanosti i obrazovanja. Ona je također pokazatelj da se može učiti u svim prostorima, u učionici ali i izvan učionice, da učiti mogu zajedno djeca i roditelji, komentirala je rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Za sve sudionike pripremljena je bogata lutrija, u kojoj se moglo sudjelovati obilaskom štandova i prikupljanjem pečata. Na kraju je u kutiju ubačeno preko 2.500 kupona, što je pokazatelj uspjeha manifestacije i potrebe za njezinim održavanjem u budućnosti.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DONACIJA ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU” / Električni autić za najmlađe pacijente OB Zadar

Objavljeno

-

By

“Sjedi i sam se na pretrage odvezi!“ – čulo se danas na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar. Stigao im je autić na električni pogon; donacija vrijedna 1 061,78 eura. Ova „zvjerkica“ na četiri kotača financirana je od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“. Sve se odvija u sklopu projekta „Vozi s osmijehom – dječja radost u bolničkom okruženju“ kojeg provodi Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“. Upravo je njezin predsjednik, Ivan Soldo, uručio donaciju v.d.voditelja Odjela pedijatrije, dr.med.Tomislavu Ledenku.

Električni autić će, bez sumnje, tmurne bolničke dane pretvoriti u jednu avanturu koja će se prepričavati. Nije mala stvar sjesti u autić pa se sam odvesti na vađenje krvi ili se provozati do prijatelja u obližnjoj sobi! Osim za igru, vozilo može poslužiti i za edukaciju malenih pacijenata. Uz malo mašte, iscrtan pješački prijelaz ili semafor, djeca u najranijoj dobi uče se prometnoj kulturi.

Djeca su vozilo razdragano promatrala, a oni najhrabriji odmah su i sjeli. Ništa manje oduševljeno nije bilo ni medicinsko osoblje Pedijatrije. Srećom, autić je, za njih, premalen. U protivnom, možda bi jutarnje vizite jurile od sobe do sobe!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu