Connect with us

magazin

NOVI VELIKI USPJEH GLAZBENOG STUDIJA LIBRETO: Hana Grubić osvojila Grand Prix na DugaResaFestu 2023.

Objavljeno

-

Glazbeni studio Libreto iz Zadra ove je godine odlučio učestvovati na DUGARESAFESTU 2023., umjetničkom festivalu u organizaciji Udruge za mlade AGORA, čiji je predsjednik direkcije Roman Grobenski, a glazbeni direktor Goran Topolovac. 

Prvi su selekcijski krug prošli pjevači solisti Eva Faričić, Katarina Mikulec, Arijan Djemajlji i Hana Grubić.

Na taj su način ušli u 12 najboljih mladih pjevača prijavljenih iz čitave Hrvatske te su dobili priliku predstaviti se sa svojim izabranim repertoarom na pozornici u Dugoj Resi.

Konkurencija je bila zbilja jaka, no Zadrani su uspjeli pokazati koliko su vrijedno i predano radili na svojim točkama sa svojim vokalnim mentorima, Ivanom Begović i Dinkom Habušem, te zajedno s tri plesačice iz SPK Bellus, Teom Hergešić, Emom Nižić i Laurom Huljev (trenerica, predsjednica i voditeljica kluba jest Ines Dragović Pedić).

Ništa nisu prepustili slučaju, od izbora pjesama, matrica, stylinga i scenskoga pokreta, pa su uz njihove pjesme plesačice pokazale različite izričaje – od suvremenog i liričnog plesnog izraza, pa sve do rumbe, te pojedinih elemenata street stylea i rock’n’rolla, uz pripadajuće kostime.

Sve je to doprinijelo konačnom rezultatu od 4 zasebna, potpuno drugačija projekta i zasebne priče te izvrsnog predstavljanja Katarine, Eve, Hane i Arijana.

GRAND PRIX i 1.mjesto stručnoga žirija zasluženo je odnijela izuzetno talentirana, energična i karizmatična Hana Grubić s pjesmom WELCOME TO THE JUNGLE benda GUNS’N’ROSES, s kojom je doslovno “zapalila” dugorešku binu, drugo je mjesto pripalo odličnoj natjecateljici iz Zagreba, dok je 3. mjesto stručnoga žirija ponovno pripalo pjevačici iz GS LIBRETO, Katarini Mikulec, koja je vrlo emotivno i dojmljivo izvela modernu šansonu pod nazivom Voila pjevačice Barbare Pravi.

Svakako treba spomenuti i jako lijepe nastupe Eve Faričić s pjesmom FIGHT SONG koju u originalu izvodi Rachel Platten (Eva je samo oko mjesec dana ranije utjelovila glavnu ulogu Marie u mjuziklu West Side Story na daskama HNK – a Zadar), te Arijana Djemajljija i njegovu rock obradu pjesme SRNA I VUK koju inače izvodi Giuliano.

Gošća večeri bila je poznata pop pjevačica mlađe generacije, Zsa Zsa, koja je za predstavnike Libreta imala samo riječi hvale, te im je stigla udijeliti i pokoji koristan savjet i preporuku što se tiče njihovog daljnjeg glazbenog puta i razvoja.

Mentori pjevača iz LIBRETA su oduševljeni visokom razinom kvalitete, profesionalnosti i sjajne organizacije ovoga Festivala te kažu da im je veoma drago što su poslušali odlična prethodna iskustva svojih kolega iz drugih gradova pa su se i sami prijavili za isti, a što sada od srca savjetuju i svima ostalima, za narednu godinu. 

 

magazin

SUBOTA: Koncert TBF-a u Povljani

Objavljeno

-

By


Ove subote, 27. srpnja, Povljana će postati centar glazbenih zbivanja kad će poznati splitski hip-hop sastav The Beat Fleet (TBF) održati koncert u centru Povljane s početkom u 21 sat.


Ovaj koncert obećava nezaboravnu večer ispunjenu zaraznim ritmovima i energičnim nastupom jedne od najpoznatijih hrvatskih glazbenih grupa. TBF će izvesti svoje najveće hitove, uključujući “Alles Gut”, “Mater”, “Smak svita” i mnoge druge, te će zasigurno rasplesati i zabaviti sve prisutne.

Koncert je dio ljetnog kulturnog programa „Lito u Povljani 2024. u organizaciji Općine Povljana i TZ Općine Povljana, koji kontinuirano rade na promoviranju lokalne kulture i turizma. Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre glazbe, kako mještane tako i turiste, da dođu i uživaju u ovom glazbenom spektaklu.

Ulaz na koncert je slobodan, a očekuje se veliki broj posjetitelja, stoga se preporučuje dolazak ranije kako bi se osiguralo dobro mjesto.

 
Nastavi čitati

magazin

023 Trio na subotnjem koncertu u Petrčanima

Objavljeno

-

By

Zadarski 023 Trio će u subotu, 27. srpnja nastupiti na petrčkoj rivi.

023 Trio čine glazbenici koji su prve korake napravili pod imenom Hot Staff, da bi posljednjih nekoliko godina aktivno prašili pozornicama i dvoranama pod imenom 023 Band. Uz osnivača i pjevača s akustičnom gitarom Romana Segarića, u triju su još Andrea Segarić kao pjevačica te Danijel Grašo na klavijaturama.

  • Vjerujem da su nas zadarski ljubitelji glazbe već upoznali na ranijim koncertima i prigodnim događanjima, no za one koji nas još nisu čuli recimo da sviramo većinom domaću glazbu osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, kaže Segarić.

Koncert na rivi u Petrčanima će početi u 21 sat, a ulaz je besplatan.

 
Nastavi čitati

magazin

ĐIR PO GRADU / Još jedna ljetna foto patrola Saše Čuke. Pogledajte…

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu