Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT “TRGOVAČKI SAJAM NEKAD I DANAS” / Zadarski i splitski učenici posjetili Benkovački sajam i Zavičajni muzej Benkovac  

Objavljeno

-

Nakon sastanka u prosincu i travnju na kojima su učenici izmjenjivali i održavali edukativne prezentacije tema vezano za različite sajmove, u srijedu 10. svibnja 2023. posjetili su  Benkovački sajam i Zavičajni muzej Benkovac.

Trgovački sajam nekad i danas je projekt na kojem se kulturna baština spaja s ekonomskom strukom. Tijekom projekta učenici su imali različite odgojno-obrazovne zadatke kao što je istraživanje organizacije i razvoja sajmova kroz povijest, promocija robe na sajmu, tradicionalni proizvodi dalmatinskog sajma,  tradicionalan sajam kao turistička atrakcija, važnost sajma u promicanju regionalne konkurentnosti održivog razvoja.

Posjet Benkovačkom sajmu je bila izvrsna prilika da uživo vide kako se trguje i što se sve nudi na sajmovima nakon što su istražili različite povijesne zapise. Nakon obilaska sajma posjetili su Zavičajni muzej Benkovac, nezaobilazno mjesto koje pruža neprocjenjivo iskustvo i informacije o povijesti ovog kraja. Uz stručno vodstvo uživali su u zanimljivoj postavi muzeja.

Projekt Trgovački sajam nekad i danas je kreativan primjer suradnje dvaju strukovnih škola na međužupanijskoj razini koji dodatno oplemenjuje kurikulum i daje učenicima priliku da pokažu svoje kreativne vještine, timski rad i organizacijske sposobnosti uz mentorstvo nastavnika. Ostvaren je cilj projekta, učenici i nastavnici iz Splita i Zadra naučili su zanimljive činjenice vezane za trgovanje na sajmu te je tako prepoznat značaj trgovačkih sajmova za gospodarski razvoj trgovine neke regije.

Na projektu je sudjelovalo 18 učenika i 4 profesora. Učenici iz Splita su Matea Jurjević, Ela Zoko, Ivan Komar, Luca Knezović, Franko Kukoč, Marko Alduk, Viktorija Penga i Paola Salapić uz mentorice profesorice Jasenku Rašetinu i Andreu Braovac. Iz Zadra na projektu sudjeluju učenici smjera komercijalist iz 3 d i 4 d razreda: Kristina Mučaj, Natali Zubčić, Marcela Majica, Luka Čulina, Roko Marić, Ivan Barić, Dora Vujnović, Marija Benić, Lovre Jerak i Lovre Barić uz mentorice profesorice Anitu Kocman i Danijelu Rimanić. Posebna zahvala direktoru Turističke zajednice Ravni kotari, Vanji Čvrljku i Zavičajnom muzeju Benkovac na podršci u realizaciji projektnih aktivnosti.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“ŽELITE BITI DIO MOTIVIRANOG TIMA?” / Zadarska Čistoća traži radnike. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Ako želite biti dio motiviranog tima koji ostvaruje izvrsne rezultate, te svojim radom pridonijeti u daljnjem uspjehu organizacije, postanite član našeg tima.

ŠTO TRAŽIMO?

Radno mjesto: VOZAČ (m/ž)

Radno mjesto: TRANSPORTNI RADNIK (m/ž)

Radno mjesto: POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA (m/ž)

KOJI SU UVJETI?

VOZAČ (m/ž)

vozački ispit C kategorije

izobrazba vozača (KOD 95)

radno iskustvo nije bitno

TRANSPORTNI RADNIK (m/ž)

radno iskustvo nije bitno

POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA (m/ž)

radno iskustvo nije bitno

ŠTO NUDIMO?

radni odnos zasniva se na određeno vrijeme s punim radnim vremenom, te s mogućnošću sklapanja ugovora na neodređeno

vozač (beneficirani radni staž)

stimulativna i redovna primanja

plaćen putni trošak i topli obrok

božićnica/uskrsnica

jubilarne nagrade

dar za dijete

plaćen rad blagdanom i vikendom, te prekovremeni rad

 GDJE I KAKO SE PRIJAVITI:

Prijave se podnose preporučenom poštanskom pošiljkom ili osobno na adresu sjedišta Društva: Čistoća d.o.o., Stjepana Radića 33, 23000 Zadar ili u elektroničkom obliku na e-mail adresu: info@cistoca-zadar.hr, a sve s naznakom: „Prijava na natječaj za radno mjesto „VOZAČ TERETNOG VOZILA NOSIVOSTI JEDNAKE ILI VEĆE OD 7.5T “, „TRANSPORTNI RADNIK“ i „POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

TRAJE TOPLINSKI VAL! / Temperatura u petak ide do 40°C. Evo kad će osvježenje…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, prijepodne mjestimice do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji poslijepodne ponegdje prolazno i jak. Danju vruće uz najvišu temperaturu uglavnom između 32 i 36 °C, u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice i malo višu.

U petak pretežno sunčano s povremenom umjerenom naoblakom, osobito na zapadu gdje su potkraj dana mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 18 do 23, na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna od 35 do 40 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Za vikend na kopnu i na sjevernom Jadranu povećana je vjerojatnost za pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar u petak većinom slab jugozapadni, za vikend umjeren sjeverni i sjeveroistočni, duž obale sjeverozapadni. U petak najtoplije uz dnevnu temperaturu od 35 do 40 °C, za vikend dnevna temperatura niža.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Eksplodirala mina? Kod Obrovca stradali češki turisti, dijete poginulo

Objavljeno

-

Jučer oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete, priopćila je Policijska uprava zadarska.

Dvije ženske osobe kolima hitne medicinske pomoći prevezene su u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja, a nakon što se ispune svi sigurnosni uvjeti, pristupit će se provođenju očevida. Iz policije su za Index rekli da trenutno ne mogu dati više informacija o događaju.

Prema neslužbenim informacijama, budući da je eksplozija bila na otvorenom prostoru, postoji mogućnost da se radi o zaostalom minskom sredstvu.

Više informacija očekuje se tijekom jutra.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu