Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

HOD ZA ŽIVOT DANAS ODRŽAN I U ZADRU Krpina: “Dijete kroz prvih 9 mjeseci na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu”

Objavljeno

-

Hrvatska već osmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima. Geslo ovogodišnjeg Hoda je: „Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…”. Danas se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, hodalo u Zadru i Osijeku, izvijestili su.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru, istaknuo je da su se građani grada Zadra okupili potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci. Okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem.

„Ove godine, kao i proteklih godina, Hodom za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Dijete kroz prvih 9 mjeseci svog života na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu. A majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete je željeno od nekoga.

I stoga želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života!

Jer što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život. Od nerođenog djeteta, rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka. Jer svaki život je vrijedan! Svaki život oplemenjuje! Zato pozivam sve nas, samo dajmo ljubav… Svaki dan.”, naglasio je Krpina.

Danas smo u Zadru mogli čuti snažno, osobno iskustvo Ivane Bobić Čuline, majke četverogodišnjeg dječaka Bepa Emanuela s Downovim syndromom.

„Stojim ovdje i borim se u ime života sve djece s Downovim sindromom, svakog začetog života. Hodam protiv najvećeg oblika diskriminacije ljudi s trećim kromosomom na 21. paru, a to je njihovo usmrćivanje još u majčinoj utrobi. Da, to je prekid života, dozvoljen zakonom! Mi ovdje nismo došli samo mijenjati taj zakon, mi smo ovdje došli mijenjati vaša srca. Želimo da nas čujete, da nas vidite i da se ne bojite. A ako se bojite, znajte da sam se i ja bojala! Danas sam potpuno slobodna od straha, svih nametnutih normi i vrijednosti, jer nisu istinite. Govorili su mi da je strašno, da je teško… Ustvari, život moga djeteta nešto je najljepše što sam ikada u svome životu doživjela. I da mogu vratiti vrijeme i birati, nikada mu ne bih maknula taj Down syndrome, a to će vam reći apsolutno svaki roditelj djeteta sa Down sindromom.

Prošle godine sam bila skromna rekavši: „Ako odvratim i samo jednu majku od pobačaja djeteta sa Downovim sindromom – uspjela sam.” Ove godine želim da svaka majka odustane od prekida trudnoće svoga djeteta zbog bilo kakve malformacije. Prekidom života svoga djeteta nema mira ni za jednu majku. U ljubavi se sve može”, istaknula je Ivana Bobić Čulina.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu