Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Dan otvorenih vrata PU Zadarske na Višnjiku

Objavljeno

-

U Dvorani Krešimira Ćosića, u pomoćnoj dvorani 3, na Višnjiku u četvrtak, 11. svibnja 2023. održan je Dan otvorenih vrata Policijske uprave zadarske.

Riječ je o manifestaciji u sklopu Dani otvorenih vrata policije čiji je nositelj Ministarstvo unutrašnjih poslova u suradnji s Policijskom akademijom Prvi hrvatski redarstvenik i Policijskom školom Josip Jović.

šc-višnjik-zadar-dan-otvorenih-vrata-pu-zadarske-mup-policija-foto-nenad-opačić

Službenici PU-e zadarske nazočnima su najprije demonstrirali uporabu i rukovanje vatrenoga oružja, te primjenu policijskih ovlasti. Potom je prikazana vježba službenih pasa (Gana i Kairo) s vodičem, nakon čega su pripadnici interventne policije demonstrirali tehnike borilačkih vještina i vježbe IJP. Dio programa bio je i poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti.

Svi nazočni, a uz ostale bili su i učenici iz Klasične gimnazije, Tehničke škole i Strukovne škole, potom su razgledali oružje, te opremu kojom se koriste pripadnici kriminalističke policije, prometne policije, službenici za granicu i službenici za protueksplozijsku zaštitu. Nazočni na manifestaciji dobili su i detaljne informacije o kampanji i o drugim aktivnostima, poput one pod nazivom Postani policajka/policajac, a podijeljene su i raznovrsne brošure iz cijele palete policijskih aktivnosti.

Manifestaciju u Dvorani Krešimira Ćosića sa zanimanjem je pratio i Anton Dražina, načelnik PU-e zadarske s brojnim suradnicima, a bili su nazočni i predstavnici Zadarske županije.
Kako je bilo, pogledajte u galeriji Višnjika.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SASTANAK U BIOGRADU / “Komunalac” s Austrijancima o suradnji i razvoju vodokomunalne infrastrukture

Objavljeno

-

By

U suorganizaciji Komunalca d.o.o. Biograd na Moru i Veleposlanstva Republike Austrije održan je radni sastanak gdje je predstavljena trenutna situacija, ali i planirani napredak vodnokomunalne infrastrukture na području kojim upravlja Komunalac d.o.o..

S austrijskim kolegama su razmijenjena iskustva i utvrđen je put za buduću suradnju u unaprjeđenju i poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture, priopćeno je iz Komunalca.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

“PLETER FOTOGRAFIJE I STIHA” / U četvrtak u Kneževoj otvorenje izložbe Zdenka Kneževića

Objavljeno

-

By

Otvorenje izložbe Pleter fotografije i stiha autora Zdenka Kneževića najavljeno je za četvrtak, 5. listopada 2023. godine u 18 sati u Edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Izložbu Pleter fotografije i stiha organizira udruga književnih stvaralaca “Riječi iznad svega” Zadar, a na otvorenju će sudjelovati pjesnici udruge, čiji je član i sam autor.

Otvorenje je zamišljeno kao prožimanje stihova tematski vezanih uz svaku izloženu fotografiju, čime će se poezija i fotografije autora spojiti u jedinstvenu umjetničku cjelinu.

Informacije o autoru izložbe:

Zdenko Knežević rođen je u Zadru 1965. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a kasnije i studij Kulture i turizma na Sveučilištu u Zadru. Fotografijom se amaterski bavi od srednje škole. Najveći dio radnog vijeka proveo je kao vatrogasac. Međutim, gaseći požare želio je snimiti te scene pa je svaku slobodnu priliku koristio da zabilježi dramatične trenutke borbe s vatrom. Tako je uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Narodnog muzeja Zadar 2011. godine u Gradskoj loži postavljena velika izložba fotografija „Vatrena priča zadarskih vatrogasaca”. Fotografije te tematike redovito objavljuje i u časopisu „Vatrogasni vjesnik”, glasilu hrvatskih vatrogasaca. Od ostalih kategorija najviše pokazuje interes za pejzaže, ali zabilježit će i sve drugo iz svoje okoline u čemu vidi motiv. Član je foto klubova Fotozine Zagreb i Foto kino video kluba Zadar (FKVK). Sudjelovao je i na nekoliko zajedničkih izložbi fotografija, a zadnja je bila u travnju 2023. u Guma baru u Zadru. Izložba je imala naziv „Autorskih top 10″, a nastala je suradnjom Guma bara i FKVK Zadar.

Udruga “Riječi iznad svega” osnovana je 2016. godine sa svrhom promoviranja poezije, ali i objedinjavanja poezije i ostalih oblika umjetnosti (glazba, slikarstvo, kiparstvo, fotografija…).

Izložbu možete pogledati do 15. listopada 2023. godine, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIVILEGIJA I ODGOVORNOST / Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sv. Filipu i Jakovu. Odazovite se!

Objavljeno

-

By

Darivatelje krvi možemo nazvati svojevrsnim herojima, jer upravo oni spašavaju tuđe živote i nesebično poklanjaju dio sebe za dobrobit drugih.

Zašto je darivanje krvi važno?

– krv nije moguće proizvesti na umjetan način

– spašavate ljudske živote

– kontrolirate svoje zdravlje

– primate priznanja Hrvatskog Crvenog križa

– za 35 darivanja muškarci i 25 darivanja žene, oslobođeni su plaćanja participacije za zdravstvenu zaštitu.

“Biti darivatelj je privilegija, ali i odgovornost. Skupite snagu te nam se pridružite, pozovite svoje prijatelje, kolege, obitelj da daruju krv, jer možda baš vi nekome spasite život!

Vidimo se 16. listopada 2023. godine u vijećnici Općine Sv. Filip i Jakov (“stara škola”) od 16 do 18 sati!”, stoji u pozivu iz Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu