Connect with us

Sport

MNT HRVOJE ĆUSTIĆ Turnir koji je uvrstio Zadarsku županiju na nogometnu kartu Europe. Pogledajte VIDEO…

Objavljeno

-

Polako su se slegli dojmovi nakon završetka prvog Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić. Zadarska županija početkom travnja bila je domaćin velikog sportskog događaja, na kojemu je sudjelovalo 12 momčadi, mahom hrvatskih prvoligaša i uglednih europskih klubova. Na igralištima u Zadru, Poličniku i Polači odigrane su ukupno 22 utakmice, a trofej pobjednika osvojio je splitski Hajduk, pobijedivši u velikom finalu na Stanovima Osijek s 2:0.

– Mogu reći da je turnir ispunio sva naša očekivanja, naročito s obzirom da prvi put organiziramo ovako velik međunarodni sportski događaj. Moram pohvaliti gradove i općine koji su bili domaćini, počevši od Grada Zadra te Općina Poličnik i Polača, kao i klubova koji egzistiraju na tim prostorima. Mogu reći da su se ljudi, posebno u posljednjih dvadesetak dana prije turnira, „bacili na glavu“ da organizacija bude na najvišoj mogućoj razini. A sudeći po dojmovima gostiju iz hrvatske i inozemstva, u tome su i uspjeli. Hvala svim sudionicima i svima koji su na bilo koji način dali svoj obol organizaciji – rekao je u ime organizatora Darko Banić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.

Jedan od ključnih faktora u pokretanju samoga turnira, a ujedno i njegov glavni pokrovitelj, bio je Hrvatski nogometni savez.

– Bez Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem ovaj turnir sigurno ne bi bilo moguće organizirati na ovakav način. Njihov doprinos organizaciji je jako velik, a sama činjenica da je predsjednik HNS-a tri puta u svega desetak dana posjetio grad Zadar, od uvodne press konferencije, preko svečanog otvaranja pa do samoga finala, pokazuje koliko je i Savezu ovaj turnir bitan – istaknuo je Banić.

Nema onoga tko je na bilo koji način bio uključen u turnir, bilo kroz organizaciju ili sudjelovanje, a da nije istaknuo želju da turnir u čast Hrvoja postane tradicionalan.

– Nismo napravili ništa ako ovaj turnir sljedeće godine ne bude još bolji. Ovo mora postati tradicionalan događaj, koji će se svake godine održavati na području grada Zadra i Zadarske Županije i svi zajedno se moramo potruditi da turnir iz godine u godine napreduje. I u čast našeg Hrvoja, ali i kao jedan bitan faktor razvoja nogometa na ovom području i same promocije našega kraja – zaključio je predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.

Za kraj, istaknimo još nekoliko brojki koje dovoljno govore o interesu javnosti za ovaj turnir. Službeni Youtube kanal, na kojemu su se mogli gledati prijenosi utakmica, pregledan je preko 53.000 puta, dok je turnir na aplikaciji Sofascore, na kojoj su bili dostupni rezultati uživo, otvoren čak 65.000 puta. Na društvenim mrežama Facebook i Instagram doseg se popeo i do 140.000 korisnika. Službena web stranica turnira u kratkom je razdoblju pregledana 69.000 puta, a o turniru su izvještavali i brojni mediji, od najgledanijih i najtiražnijih nacionalnih pa do onih lokalnih, regionalnih, ali i međunarodnih. Slika iz Zadarske županije tako je još jednom obišla Europu i svijet te napravila, ne samo lijepu sportsku priču, već i odličnu turističku promidžbu ovoga kraja.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTOGALERIJA / Zimske plivačke pripreme PK Jadera

Objavljeno

-

By

Od 09.02. do 14.02.2024. plivači PK Jadere su bili za zimskim pripremama u Sarajevu, BIH.

Pod vodstvom trenera Marijan Čuline, prof. i trenerice Natalije Renée Vittori na pripreme je otišlo 16 natjecatelja: Dora Babić, Matej Brkić, Luka Čulina, Antonio Dobrić, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Gašpar Krstić, Noa Miočić, Mate Molnar, Adrian Pavić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem, Jelena Šimunac, Cvita Vlatković, Jakov Vučenović, Vito Vukoša.

U jutarnjim terminima ekipa je imala treninge u 50m bazenu dok su se popodnevni održavali u 25m bazenu, a u međuvremenu suhi treninzi su odrađeni u dvorani.

Ekipa je posjetila i Sunnyland čija je glavna atrakcija Alpine Coaster koji funkcionira  na principu gravitacije i može dostići brzinu i do 40 km/h

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku u subotu i nedjelju košarka, plivanje, vaterpolo…

Objavljeno

-

By

Subota, 17. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, početak u 14 sati.
VATERPOLO – Hrvatsko seniorsko prvenstvo: Zadar 1952 – Primorje u 19 sati
Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat.
KOŠARKA U KOLICIMA – Četvrto kolo Prve lige, pomoćna dvorana 3 od 9 do 15 sati.
KOŠARKA – Prva seniorska liga: Jazine Arbanasi – Podstrana, pomoćna dvorana 3 u 16, 15 sati; Hrvatska liga U 17: Opus Puntamika – ABC, pomoćna dvorana 3 u 18 sati.
ODBOJKA – Treća liga seniorke: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Međužupanijska liga ml. kadeta: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Superliga seniora: Zadar – Marsonija, pomoćna dvorana 4 u 15, 30;

Nedjelja, 18. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, prvi dio u 9, 30, a drugi dio u 15, 30 sati.
Napomena: Bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.
ODBOJKA –Treća liga seniorke: Donat – Šibenik, pomoćna dvorana 4 u 10 sati.
KOŠARKA – Prva liga seniorke: Zadar – Gospić, pomoćna dvorana 3 u 15; A 2 seniorska liga: Opus Puntamika – Diadora, pomoćna dvorana 3 u 17, 30 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

GRAĐANIMA OGRANIČENO KORIŠTENJE BAZENA! / Ovog vikenda na Višnjiku hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i kadete

Objavljeno

-

By

Športskom centru Višnjik održat će se u subotu i u nedjelju, 17. i 18. veljače 2024., hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i za kadete.

Hrvatski plivački savez zaprimio je prijave iz 40 klubova, a nastupit će u nizu disciplina sve najbolje kadetkinje i najbolji kadeti.

Prvoga dana, u subotu, natjecanje će početi u 14 sati. U nedjelju, pak, jutarnji će program početi u 9, 30, a poslijepodnevni u 15, 30 sati.

Popis prijava možete vidjeti ovdje.

Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat. U nedjelju, 18. veljače 2024. bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu