Connect with us

Sport

PETAK, 18 SATI Predavanje Vesne Barišić u Gradskoj knjižnici Zadar: Doping u sportu

Objavljeno

-

Atletski savez Zadarske županije i Športska zajednica grada Zadra organiziraju predavanje Vesne Barišić na temu Doping u sportu. Predavanje će se održati u petak 14. travnja 2023. godine u  Multimedijalnoj dvorani  Gradske knjižnice Zadar s početkom u 18 sati.

Predavačica Vesna Barišić je cijeli svoj život u sportu i uz sport, od aktivnog bavljenja atletikom preko sportskog novinarstva do svakodnevnih aktivnosti kao edukatorica Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u kojem je voditeljica Odsjeka za informiranje te glavna urednica magazina NE!DOPINGU.

Održala je preko 200 predavanja u području dopinga u sportu, prva je glasnogovornica Hrvatske agencije za borbu protiv dopinga u sportu, a osim profesionalnih prati i zdravlje sportaša rekreativaca. Posebno zadovoljstvo predstavlja joj rad sa sportašicama i sportašima adolescentima.

‘Svjedoci smo svakodnevnog doticaja sportaša s nedozvoljenim sredstvima koje konzumiraju svjesno ili nesvjesno, sa znanjem ili neznanjem trenera, fizioterapeuta i ostalih stručnih osoba koje brinu o njihovom sportskom razvoju. Kome se sportaši trebaju obratiti za provjeru sigurnosti sredstava oporavka, kako ih navesti da zatraže stručno mišljenje teme su na koje je važno čuti odgovore, jer nisu u pitanju karijere sportaša već i njihovi životi. U velikom je porastu broj smrtnih slučajeva sportaša na terenima kao i smrtnost sportaša nakon karijere, već u ranim pedesetim godinama. Ovim seminarom želimo pomoći našim trenerima i stručnim osobama u sportu da se na vrijeme educiraju i upoznaju s postupcima  kako pravilno i pod kontrolom uzimati sredstva za oporavak, što se smije a što ne smije koristiti, jer nedozvoljena sredstva su štetna po zdravlje sportaša’, izjavila je Snježana Jurinić predsjednica Športske zajednice grada Zadra.

Nakon predavanja sudionicima će biti omogućeno postavljanje pitanja, razmjena iskustava i mišljenja o ovoj iznimno važnoj temi.

 

Sport

ZAVRŠENI UPISI / 9. listopada s radom kreće besplatna univerzalna sportska škola u Zadru. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Iz Grada Zadra obavijest o završetku upisa i početku rada besplatne univerzalne sportske škole za djecu u Zadru koja se financira iz proračuna Grada Zadra. Prenosimo je u cijelosti:

Završeni su upisi u program Univerzalne sportske škole za sportsku godinu 2023./2024. Škola kreće s radom 9. listopada 2023. u sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II i u sportskim dvoranama Sportskog centra Ravnice. 

Ovaj program besplatne univerzalne sportske škole za djecu čiji roditelji ostvaruju pravo na doplatak za djecu jedan je od proračunskih prijedloga NL Enia Meštrovića,  a dodatno je proširen za ostalu djecu predškolskog i školskog uzrasta koja nisu uključena u sportske aktivnosti kroz rad sportskih klubova ili društava. 

Sukladno pristiglim prijavama, za ukupno 187 djece, rad je organiziran u skupinama za dob od 4 do 6 godina (111 polaznika); od 7 do 9 godina (58 polaznika) i od 10 do 12 godina (18 polaznika).

Za potrebe rada s djecom angažirana su tri trenera koji će provoditi treninge kroz rad u 4 skupine od 4 do 6 godina i tri skupine od 7 do 12 godina. Treninzi su svakog radnog dana od 16 do 18 sati, srijedom od 10 do 11 sati i subotom od 9 do 12 sati.

Cilj programa Univerzalne sportske škole je uključivanje što većeg broja najmlađih u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova.

 
Nastavi čitati

Sport

KIDS’ ATHLETICS / Najmlađi limači OŠ Zadarski otoci i AK Alojzije Stepinac udružili snage, kod starijih slavio AŠK Zadar

Objavljeno

-

By

Povodom Europskog tjedna sporta na terenima Sportskog Centra Višnjik održano je jesensko Prvenstvo Zadarske županije u Kids’ Athletics na kojem je sudjelovalo osamdesetak malih atletičara iz Biograda i Zadra.

U kategoriji mlađih limača pobijedila je mješovita ekipa Osnovne škole Zadarski otoci i Atletskog kluba Alojzije Stepinac. Drugoplasirani su bili limači iz Atletskog kluba Olympionik dok su treće mjesto osvojili mali atletičari iz Atletskog kluba Biograd.

U kategoriji starijih limača slavila je ekipa Atletskog športskog kluba Zadar ispred ekipe Nepobjedivi (Atletski klub Alojzije Stepinac) i ekipe AŠK Zadar 2. Četvrto mjesto osvojila je ekipa Munjeviti iz AK Olympionik.

Ovo je natjecanje označilo početak jesenskog dijela natjecanja za najmlađe na prostoru Zadarske županije. Uskoro nas očekuje Prvenstvo Dalmacije u krosu za sve uzraste, kojeg također organizira Atletski savez Zadarske Županije. Prvenstvo će se održati u šumi Musapstan u subotu 14. listopada 2023. godine.

Dodajmo kako će atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac ovaj vikend, točnije u subotu 7. listopada, nastupiti na 5. Otvorenom prvenstvu Grada Dubrovnika u atletici, natjecanju kojeg tradicionalno pohode i u kojem uvijek ostvaruju dobre rezultate.

 
Nastavi čitati

Sport

KARIN DONJI, SUBOTA: 24. Kup Karinskog i Novigradskog mora. Donosimo propozicije i program natjecanja…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Dana 07. listopada 2023. godine u Karinu Donjem – plaža održava se tradicionalno natjecanje u športskom ribolovu panulom pod nazivom „XXIV KUP KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA“.

Istog dana održati će se također i Natjecanje u lovu štapom sa obale za kategoriju U – 12 i kategoriju U – 16.

Detalje pregledajte u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu