Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PALA JE ODLUKA Eriku Pavinu Nagrada Zadarske županije za životno djelo. Donosimo popis svih laureata…

Objavljeno

-

Odbor za dodjelu javnih priznanja održao je  16. ožujka 2023. godine  svoju 2. sjednicu na kojoj je odlučio predložiti Županijskoj skupštini Zadarske županije donošenje sljedećih odluka:

a) Odluka o dodjeli Nagrade Zadarske županije za životno djelo:

– ERIK PAVIN

 •   
 •  

b) Odluka o dodjeli Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2022. godini:

 1. Petar Logar

(područje vatrogastva)

 1. Gimnazija Vladimira Nazora – Školsko sportsko društvo Vladimir Nazor

(područje športa)

 1. Matej Nevešćanin i Šime Perić

(područje športa)

 1. OLIMP d.o.o za proizvodnju i trgovinu

(područje gospodarstva)

 1. Udruga “A cappella” pjevanja A.K.A. Crescendo

(područje kulture i umjetnosti)

 1. Sveučilište u Zadru

(područje znanosti i obrazovanja)

 1. Josip Pulja

(područje športa, tjelesne kulture i ostala područja društvenog života)

 1. Anamarija Botica Miljanović

(područje kulturno prosvjetnog rada, društvenog i humanitarnog rada)

 1. Nogometni športski klub Sveti Mihovil

(područje sporta i odgoja djece i mladih)

 1. Šime Fantela i Mihovil Fantela

(područje sporta)

Za dodjelu Nagrade Zadarske županije za životno djelo predloženo je ukupno 7 kandidata, dok je za dodjelu Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2022. godini predloženo ukupno 26 kandidata.

Sukladno Odluci o javnim priznanjima Zadarske županije („Službeni glasnik Zadarske županije“ broj 5/20), Odluku o dodjeli javnih priznanja donosi Županijski skupština na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, a javna priznanja uručuje predsjednik Županijske skupštine na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana županije.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PUKLA CIJEV NA GRADILIŠTU! Ulica Put Murvice danas bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog puknuća vodovodne cijevi od strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., u Zadru, dana 28.03.2023. godine (utorak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u ulici Put Murvice.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Murvice, kod kuć.br. 25.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Djelomice sunčano sve do vikenda, potom kiša i zahladnjenje

Objavljeno

-

By

Danas barem djelomice sunčano te i dalje razmjerno vjetrovito. U unutrašnjosti, uz dnevni razvoj oblaka, sredinom dana i poslijepodne lokalno pljuskovi kiše ili snijega, većinom u istočnoj Hrvatskoj. Ponekog pljuska može biti i na obali. Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Podravini te u Slavoniji i Baranji i jak. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim i orkanskim udarima slabjeti i okretati na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, najprije na sjeveru, a do večeri duž cijele obale. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11, na Jadranu od 11 do 14 °C.

U srijedu na moru djelomice sunčano, a u unutrašnjosti oblačnije, osobito na istoku. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u gorju i jak, a popodne u sjevernim krajevima jugoistočnjak. Na moru će zapuhati umjereno jugo i južni vjetar, no u noći i tijekom jutra na jugu bura i tramontana. Ujutro na kopnu mraz. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 2 do 8. Najviša dnevna od 11 do 16 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U petak je malo kiše moguće ponajprije na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i južni te jugo. Temperatura zraka u porastu, no u srijedu ujutro na kopnu se očekuje mraz.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HAK: Od jutros za sav promet otvoreni Maslenica, A1 i Paški most

Objavljeno

-

By

Za sve skupine vozila jutros su otvoreni:

 • dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
 • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
 • Paški most.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Povremena su usporavanja u zonama radova i privremene regulacije prometa. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme, poručuju iz HAK-a.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu