Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“BOG MASAKRA” Predstava Istarskog narodnog kazališta u četvrtak u HNK Zadar

Objavljeno

-

Predstava “BOG MASAKRA” Yasmine Reze u produkciji Istarskog narodnog kazališta  gostuje u četvrtak, 23. veljače u HNK Zadar s početkom u 20 sati. Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, a igraju  Darko Japelj, Luka Mihovilović, Dean Krivačić i Nika Ivančić.

Riječ je o sjajnom i višestruko nagrađivanom dramskom tekstu svjetski poznate francuske dramatičarke i spisateljice Yasmine Reze.

Dva pristojna para nađu se kako bi civilizirano riješili sukob koji je izbio između njihovih sinova. Dok padaju maske s lica, pitamo se tko je agresivniji i problematičniji : djeca ili njihovi roditelji?!

„Bog masakra” provokativna je, razotkrivajuća i cinična studija mentaliteta „europskoga građanina“ na početku 21. stoljeća. Benigan susret dva ni po čemu neobična i ni po čemu drugačija pariška para, pripadnika onoga što volimo nazivati višom srednjom klasom, pod Rezinim skalpelom pretvara se u seciranje prividno skladnih obiteljskih odnosa, naoko postojanih društvenih uvjetovanosti i uvriježenosti, krhkog morala i lažne političke korektnosti, ukratko života kakvog Europa danas živi, odnosno kakvog se pretvara da živi. (…) „Bog masakra” donosi punih 90 minuta zabavne predstave koja zbog dinamike i brzih replika proleti u trenu.          Paola Albertini, Kazalište.hr

Nagrada hrvatskog glumišta 2022. Niki Ivančić za ulogu Anite u predstavi  “Bog masakra” / INK Pula

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i online na Eventim. hr.

https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/bog-masakra-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-604298/event.html?v=41433

Cijena ulaznice iznosi 10 eura.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Pred nama sve sunčanije, stabilno i osjetno toplije vrijeme. Južina

Objavljeno

-

By

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimična kiša ili pokoji pljusak ujutro na obali i otocima, sredinom dana i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj, a prema večeri moguće i drugdje. Ujutro na kopnu ponegdje magla. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugozapadni. Na obali jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 19 °C.

U subotu djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa malo kiše ili pokoji pljusak može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Najviše sunčana vremena na dalmatinskoj obali. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najniža temperatura od 2 do 6, na moru između 8 i 12 °C. Najviša dnevna od 17 do 21 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Postupno sve sunčanije, stabilnije i osjetno toplije. U subotu još nestabilno, na zapadu unutrašnjosti i na moru s ponekim pljuskom. Na kopnu ujutro ponegdje magla. Vjetar slab jugozapadni, na Jadranu i jugo.

 
Nastavi čitati

Zadar

HNK Zadar: Otkazana večerašnja izvedba komedije Puni pansion

Objavljeno

-

By

Večerašnja izvedba komedije “Puni pansion” u HNK Zadar odgađa se zbog bolesti glumice. O novom terminu posjetitelji će biti naknadno obaviješteni.

Povrat za online kupljene ulaznice izvršit će se automatski u narednim danima, a za ulaznice kupljene na prodajnim mjestima potrebno je poslati zahtjev za povrat novca putem  https://www.entrio.hr/refund web forme najkasnije u roku od mjesec dana.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽE LJEPŠE VRIJEME / Kiša prijeti još danas i u petak; od subote sunčano i sve toplije

Objavljeno

-

By

Danas promjenjivo oblačno, ponegdje kiša, najmanje na istoku. U Gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg. Na Jadranu pljuskovi praćeni grmljavinom na sjevernom dijelu prijepodne, a na jugu većinom sunčano, mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi. U unutrašnjosti ujutro lokalno magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura pa jugozapadni i jugo. Najviša dnevna temperatura između 12 i 17 °C, u gorju malo niža.

U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu promjenljivo mjestimice s kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar na kopnu većinom slab južni i jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 19 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U petak i subotu na kopnu djelomice sunčano i uglavnom suho, a na Jadranu promjenljivo mjestimice s kišom. U nedjelju pretežno sunčano i toplo. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni, na Jadranu mjestimice umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka u postupnom porastu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu