Connect with us

Tech

Doct Online: Prva hrvatska aplikacija preko koje su liječnici dostupni 24/7

Objavljeno

-

Nije zlato, nafta, voda… Najvrjednija valuta danas zapravo je vrijeme. Manjak istog sve više utječe na naše života, čak i na ono na što ne bi trebalo, a to je naše zdravlje. Danas je odlazak kod obiteljskog liječnika postao pothvat od najmanje jednog sata. Od spremanja, preko traženja parkinga te čekanja u redu. Bilo da se radi o rutnskom pregledu, traženju uputnice ili nečem, ne daj bože, gorem.

‘Kad uhvatim vremena’ ili ‘sutra ću’ tako postaju pogrebnici našeg zdravlja, a ne bi tako trebalo biti.

U medicini tehnologija napreduje iz dana u dan. Sve je više načina s kojima se ljudski život može spasiti i produžiti. Zašto onda ne bi uposlili tehnologiju i u onom najosnovnijem principu osobne dobrobiti – ‘bolje spriječiti nego liječiti’? Pravovremeni odlazak liječniku temelj je toga. O hitnim situacijama ne treba ni govoriti.

Tehnologija i digitalizacija dali su rješenje u vidu Doct aplikacije za mobilne uređaje. U prijevodu – liječnik vam je dostupan 24 sata – i to na vašem mobitelu! Radi se o domaćem, telehealth startupu iza kojeg stoje Alen Pecirep i Marko Barić, koji, kako tvrde, uvelike rasterećuje ionako napregnuto hrvatsko zdravstvo.
Jer naslova o manjku liječničkog kadra, nažalost – ne manjka. Ne govorimo samo o specijalistima, već i o liječnicima obiteljske medicine koji su postali egzotika u manje naseljenim područjima kao što su otoci te dijelovi Slavonije i Zagore. Rješenja, međutim, ima.

Na razvoju Doct aplikacije radile su dvije agencije, a kvalitetu aplikacije potvrđuje i impresivna brojka od preko 30 tisuća preuzimanja.

“Na razvoju cijele platforme radio je naš tim od dvadeset ljudi. Softverski dio rađen je u suradnji s nekoliko velikih domaćih softverskih agencija, tako da je cijeli proizvod, od ideje do implementacije, rezultat isključivo domaćeg rada. Platforma je po dizajnu napravljena da bude visoko skalabilna te da omogući neograničen broj korisnika i video poziva bez tehničkih poteškoća”, objašnjava Marko Barić dodajući kako Doct, iako prvi projekt ovakve prirode u nas, ujedno predstavlja i hrvatski ‘know-how’. Preciznije, za što su sve domaća pamet i stručni kadar sposobni.

Preuzet 30 tisuća puta

Doct je dosad preuzet više od 30 tisuća puta, a zasad je prisutan samo u Hrvatskoj.

Ukratko – Doct aplikacija za mobilne uređaje omogućuje korisnicima direktnu komunikaciju s liječnicima putem videopoziva. Bilo kada. Svakog dana. Dostupna je na Apple App Store, Google Play i Huawei App Store trgovinama.

“Ovaj novi digitalni proizvod, fully made in Croatia funkcionira tako da liječnici i korisnici komuniciraju putem video poziva koji se uspostavlja kroz samu Doct aplikaciju te se tijekom poziva doktorima u njihovom sučelju daje kompletna povijest poziva pacijenta s kojim pričaju te njihov zdravstveni karton. Valja naglasiti – posve sigurno, budući da su svi povjerljivi medicinski podaci kriptirani prilikom prijenosa mrežom i prilikom čuvanja u bazi podataka”, rekao je Alen Pecirep.

Rukovanje samom aplikacijom jednostavno je i intuitivno te je pogodna i za stariju populaciju. Općenito uvođenje Docta znači kako će pacijenti brže doći do informacije koja im je potrebna, liječnici će biti manje opterećeni, a zdravstvena skrb će postati dostupnija svima, pa i osobama bez zdravstvenog osiguranja.

Osim što će uvelike rasteretiti domaće zdravstvo, Doct predstavlja jednu od komparativnih prednosti koju i turistička industrija Hrvatske može iskoristiti. Svaki turist koji dođe u Lijepu našu može ili kupiti ili dobiti od strane agencija, iznajmljivača ili domaćina svoju Doct karticu s kojom bi se iznimno elegantno riješila većina problema koje strani turisti imaju po pitanju medicinskih situacija. Jer, pored stručnosti naših liječnika, koja je itekako dobro poznata u svijetu, svi na Doctu ujedno govore i engleski jezik.

Besplatan poziv liječniku

Do kraja veljače možete iskoristiti posebnu ponudu za registraciju i korištenje Doct aplikacije. Putem linka: https://doct.online/doct-2023/ se možete prijaviti te preuzeti svoj aktivacijski kod za jedan besplatan poziv liječniku.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Tech

PRIJAVE DO 1. SVIBNJA! / Na Višnjiku 5. svibnja velika Oldtimer izložba

Objavljeno

-

By

foto: autoscena.hr
/OLDTIMER IZLOŽBA, 5. 5. 2024., ŠPORTSKI CENTAR VIŠNJIK/ 🏁🏁🏁

Automoto sport se ponovno vraća na Športski Centar Višnjik i u naš grad Zadar.

Uz auto i karting utrku Nagrada grada Zadra (Prvenstvo Regije Jug kronometar natjecanje za aute i kartinge, A11 i K11) u organizaciji Auto karting kluba Zadar, Oldtimer klub Zadar u suradnji s Vespa Klub Zadar, MK Arbanasi, Oldtimer klub sv. Krševan, Dalmatinski Fićo Klub, Automodelarski klub Zadar i automehatroničare Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar priređuje OLDTIMER IZLOŽBU uz brojne izlagače iz našeg grada, ali i iz cijele HR i okolnih država.

Izložba će se moći pogledati u nedjelju (5. 5. 2024.) od 10:00 do 18:00 sati u sklopu ŠC Višnjik. Svi su dobrodošli!

Zainteresirani izlagači mogu se prijaviti za izložbu putem linka:

HTTPS://FORMS.GLE/YQWU4NBS11HG5DSA8

Prijave će se zaprimati do popune mjesta ili najdalje do 1. 5. 2024. (srijeda).

 
Nastavi čitati

Tech

Nikada ne biste trebali isključiti ova tri uređaja iz struje!

Objavljeno

-

By

unsplash

Ako se neki električni uređaj neko vrijeme ne koristi, mnogi jednostavno kabel isključe iz utičnice. No, to nije uvijek dobro.

Mnogi električni uređaji nastavljaju trošiti električnu energiju čak i kada su isključeni. To uključuje, na primjer, televizore, radije, LCD monitore ili bežične telefone. Njihove crvene LED diode vrlo jasno pokazuju da energija i dalje teče nakon što su isključeni. To se naziva “fantomsko punjenje”, piše Fenix-magazin.

Međutim, ne mogu svi električni uređaji podnijeti da budu potpuno isključeni iz utičnice. To može biti zbog raznih stvari. Ponekad je to zbog načina na koji funkcioniraju, ponekad zbog toga kako su programirani.

Bitan je i redoslijed isključivanja. Kako biste izbjegli oštećenje, uvijek prvo koristite prekidač, a zatim utikač.

Nikada ne biste trebali isključiti ova tri električna uređaja

1. Pisač

Kada je u pitanju električna energija, kod ink-jet pisača nije potrebno isključiti napajanje električnog uređaja. Međutim, postoji stvarni problem koji nastaje kada se pisač ne isključi pomoću gumba za uključivanje, nego se isključi iz utičnice.

Kada je uključen, spreman je za ispis i nije u stanju mirovanja. Ako se izvuče utikač, zaustavlja se u procesu bez gašenja, kao što bi bio slučaj pri normalnom gašenju.

Ovo je slično resetiranju. To znači da se ink-jet pisač potpuno ponovno pokreće i pretpostavlja da se ispisna glava nije koristila dulje vrijeme. Dakle, čisti se i koristi veliku količinu tinte.

2. WiFi usmjerivač

Imati pristup Internetu u svakom trenutku je prednost stalno aktivnih FritzBoxova, Speedport uređaja, itd. Možda bi se isplatilo noću isključiti WLAN router, ali samo ako na njega nisu povezani drugi važni uređaji.

Ako koristite svoj fiksni telefon, telefonsku sekretaricu i/ili pametne kućne električne uređaje, ne biste trebali isključiti usmjerivač. Oni tada nisu dostupni ili čak uzrokuju probleme kada se uređaj ponovno uključi.

3. OLED televizori

Moderni televizori poput OLED televizora rade smetnje kada se utikač isključi. To je zbog činjenice da se pikseli automatski ažuriraju u pozadini.

Redovito isključivanje s mreže nepravilno bi prekinulo ovaj proces i moglo dovesti do oštećenja ili pogoršanja kvalitete slike.Najbolje je unaprijed saznati od proizvođača možete li električni uređaj isključiti tipkom za napajanje ili je dopušteno potpuno isključiti napajanje.

 
Nastavi čitati

Tech

WhatsApp uveo veliku promjenu koja će olakšati dopisivanje, evo kako koristiti novu opciju

Objavljeno

-

By

WhatsApp je nedavno pokrenuo veliko ažuriranje kako bi olakšao pronalaženje određenih chatova. Sada možete brzo pretraživati svoje poruke bez potrebe za bjesomučnim listanjem stotina starih poruka, bilo da tražite, primjerice, adresu prijatelja ili naziv restorana.

Ova nova značajka nazvana “Chat Filters” omogućuje korisnicima da filtriraju svoje poruke prema tri kategorije: “Svi”, “Nepročitani” i “Grupe”. Odabirom “Svi” možete pretraživati sve poruke, dok će “Nepročitani” ograničiti pretragu na poruke koje niste još otvorili. S druge strane, kategorija “Grupe” omogućuje vam pretragu samo u vašim grupnim razgovorima, pojašnjava Daily Mail.

WhatsApp je objasnio da je cilj ove nove značajke omogućiti korisnicima brzo pronalaženje željenih razgovora bez potrebe za dugim listanjem kroz cijeli inbox. Vjeruju da će ovi filteri pomoći korisnicima da ostanu organizirani i fokusirani na svoje najvažnije razgovore. “Nastavit ćemo razvijati više opcija kako bismo vam pomogli da se usredotočite na ono što je najvažnije”, dodali su. Ažuriranja su već krenula kod nekih korisnika i bit će dostupna svima u u nadolazećim tjednima, prenosi Večernji list.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu