Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TRAŽE SE ČLANOVI ETIČKOG POVJERENSTVA GRADSKOG VIJEĆA Prijaviti se mogu “osobe nedvojbenog javnog morala i iznimnog ugleda koje nisu u politici”

Objavljeno

-

Odbor za izbor i imenovanje raspisao je ponovljeni Javni poziv za prijave kandidata za članove Etičkog povjerenstva Gradskog vijeća Grada Zadra

Etičko povjerenstvo je stalno radno tijelo Gradskog vijeća Grada Zadra koje odlučuje u drugom stupnju povodom prigovora na prvostupanjske odluke Gradskog vijeća o povredama Kodeksa.

Etičko povjerenstvo ima pet članova, a čine ih predsjednik i četiri člana koje imenuje Gradsko vijeće na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, na mandat koji traje do isteka mandata članova Gradskog vijeća.

Zainteresirani građani s prebivalištem ili boravištem na području Grada Zadra, kao kandidati mogu podnijeti prijavu za člana Etičkog povjerenstva.

Za članove Etičkog povjerenstva biraju se osobe nedvojbenog javnog morala i iznimnog ugleda u Gradu Zadru.

Kao kandidati se ne mogu prijaviti osobe koje su članovi političke stranke ili se bave političkom djelatnošću.

Prijavu može podnijeti samo kandidat osobno.

Prijava mora biti vlastoručno potpisana.

Prijava se podnosi putem obrasca koji je moguće preuzeti na mrežnoj stranici Grada Zadra https://www.grad-zadar.hr/ ili u pisarnici Grada Zadra na adresi Narodni trg 1, u Zadru.

Prijava se može podnijeti putem :

  1. predajom neposredno u pisarnicu Grada Zadra, Narodni trg 1, 23000 Zadar;
  2. putem pošte na adresu: Grad Zadar, Odbor za izbor i imenovanja, Narodni trg 1, 23000 Zadar, s naznakom „Prijava za izbor i imenovanje u Etičko povjerenstvo“
  3. Električnom poštom kao (skenirani) dokument u PDF formatu (kako bi bio vidljiv vlastoručni potpis kandidata) na e-mail grada@grad-zadar.hr.

Prijave se podnose do 14. ožujka  2023. godine.

Odbor za izbor i imenovanja razmotrit će sve podnesene prijave te predložiti Gradskom vijeću imenovanje predsjednika i četiri člana Etičkog povjerenstva.

Prijave kandidata koje su pristigle po Javnom pozivu za prijave kandidata za članove Etičkog povjerenstva Grada Zadra koji je raspisan 8. studenog 2022., a objavljen 9. studenog 2022. godine, ne trebaju se ponovno podnositi i automatsku ulaze u razmatranje s prijavama koje će pristići po ovom ponovljenom Javnom pozivu.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

(IZBORI 2024.) PREFERENCIJALNI GLASOVI / Donosimo top ljestvicu najpopularnijih političara u IX. izbornoj jedinici…

Objavljeno

-

By

Građani su na jučer održanim izborima za Sabor imali mogućnost i preferencijalnog glasovanja. Ovo su rezultati, odnosno top ljestvica najistaknutijih zadarskih političara prema broju glasova osvojenih u IX. izbornoj jedinici, s izuzetkom Enija Meštrovića alias Ričarda koji je bio kandidat u X. jedinici:

1. Šime Erlić, HDZ – 8.812

2. Damir Biloglav, DP – 5.644

3. Enio Meštrović, RN – 4.326

4. Josip Bilaver, HDZ – 2.854

5. Jure Brižić, HDZ – 1.024

6. Daniel Radeta, SDP – 900

7. Ante Babić, HDZ – 872

8. Nikolina Baradić, HDZ – 784

9. Danijel Kotlar, DP – 682

10. Irena Dragić, SDP – 566

11. Duško Vuković, Umirovljenici – 564

12. Mate Lukić, HSP – 342

13. Slobodan Dević, HSP AS – 180

14. Drita Dunatov, RN – 151

15. Marjana Botić, JD – 98

16. Adela Frank, RN – 77

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Izborna noć u Zadru

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OVE SUBOTE U NINU: Nadbiskupija poziva na Susret o rastavljenim i ponovno civilno vjenčanim osobama

Objavljeno

-

By

Susret o temi rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih osoba održava se u subotu, 20. travnja s početkom u 11 sati u župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu (dvorana se nalazi u župnoj kući u središtu Nina, nasuprot župne crkve sv. Anselma).

Pastoralni aspekt te teme na susretu će predstaviti don Žarko Relota, u kontekstu smjernica apostolskih pobudnica Familiaris Consortio (1981.) pape Ivana Pavla II. i Amoris Laetitia (2016.) pape Franje. Relota je predstojnik Povjerenstva za obitelj Zadarske nadbiskupije koje organizira taj susret. O pravnom aspektu te teme će govoriti mr. don Marin Batur, crkveni pravnik, sudac na Nadbiskupijskom crkvenom sudu u Zadru.

Na susret su pozvani doći svi koje zanima ta tema, a osobito osobe koje se nalaze u težim i problematičnim životnim situacijama s obzirom na navedenu temu, stoji u pozivu iz Nadbiskupije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu