Connect with us

magazin

Horoskop za 24. siječnja 2023.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Pred vama je vrlo obećavajući ljubavni dan kad će mnogi vaši ideali biti ostvarivi. Na vama je da djelujete.
KARIJERA: Dan je toliko lijep i pruža šanse za nova poznanstva, tako da ćete posao odraditi tek toliko da odradite.
ZDRAVLJE&SAVJET: Snaći ćete se u svemu.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Zanemarit ćete nerealne zahtjeve druge strane i pokušati zrelijim pristupom dovesti stvari u red.
KARIJERA: Vaša percepcija stvarnosti nerijetko je pomiješana s maštom. Tako je i danas. Razlučite realnost i fikciju.
ZDRAVLJE&SAVJET: Jedva čekate kućno opuštanje, a neki i roštilj.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Razmišljat ćete o tome da jednu ljubavnu fazu privedete kraju, te da okrenete novi list. Zasad ćete samo razmišljati.
KARIJERA: Najbolje će proći oni koji rade ono što vole. Ostali neka nađu motiva i snage za diplomaciju.
ZDRAVLJE&SAVJET: Osluškujte druge.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Vjerojatno ćete danas biti osjećajniji više nego inače, pa ćete pokazati svoju ranjivu crtu. Ipak, ne budite patetični.
KARIJERA: Nastojat ćete usporiti radni tempo jer ste proteklih dana mnogo postigli. Neki kolege će vas rado slijediti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Dan je stvoren za lijepe stvari.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Ljepše je na licu vidjeti osmijeh, nego nešto drugo. S tom mišlju vodiljom vi ćete poboljšati svoje osobne odnose.
KARIJERA: Oni koji se bave nekom vrstom istraživanja, danas će naići na otkrića koja će biti ugodna, lijepa i obećavajuća.
ZDRAVLJE&SAVJET: Veselite se, imate pravo na to.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Najbolje ćete se osjećati ako izađete s prijateljima. Ako ste u vezi, povedite voljenu osobu sa sobom u svoje društvo.
KARIJERA: Drago vam je što danas neće biti mnogo zahtjeva na poslu, jer su vam prethodni dani bili vrlo naporni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Obnovite hobije.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Tokom dana primijetit ćete određeno poboljšanje u osobnim odnosima. Ne trebate činiti ništa posebno, osim otvoriti se.
KARIJERA: Danas će napokon sazrijeti uvjeti za jednu poslovnu suradnju, a i vi sami iz toga ćete nešto naučiti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vježbajte jogu.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Otpustit ćete neke brige shvaćajući da vas opterećuju bez stvarne potrebe. Foskusirat ćete se na ono što imate.
KARIJERA: Vaši nadređeni danas bi mogli pokazati svoju naklonost prema vama, a taj stav će vas pomalo iznenaditi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite dosljedni.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Osjećat ćete se kao da ste u izbačeni iz igre. Ne tugujte zbog toga, jer će proći kako je i došlo.
KARIJERA: Uplovit ćete u novu fazu jednog projekta. Osmislit ćete faze istog i staviti ih na papir. Slijedi razrada.
ZDRAVLJE&SAVJET: Potražite humoristične sadržaje.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Oni koji su u stabilnim vezama danas imaju šanse poboljšati svoj odnos putem seksualnosti.
KARIJERA: Jako vam je drago što danas neće biti većih zahtjeva na poslu, jer vam se baš i ne radi. Većina će zabušavati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Odmaknite se od svega.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Vaša mašta bit će toliko jaka, da iz nje možete izvući rješenje za svaku ljubavnu situaciju.
KARIJERA: Nećete nimalo brinuti o poslu, jer će vam sve oko vas izgledati ugodno, zabavno i lijepo. Radit ćete s lakoćom.
ZDRAVLJE&SAVJET: Istražujte svoje snove.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.
LJUBAV: Neki će se zateći pred iskušenjem da se jedno lijepo prijateljstvo pretvori u ljubav. Slušajte glas svog srca i nećete pogriješiti.
KARIJERA: Vaš radni učinak mogao bi biti i bolji. Nastojte iskoristiti slobodno popodne za opuštanje kako bi ubuduće radili bolje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Dotjerajte se.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

30. TRAVNJA / Obilježavanje Međunarodnog dana jazza uz koncert Black Coffee i Dražena Bogdanovića

Objavljeno

-

By

Zadar će Međunarodni dan jazza desetu godinu zaredom obilježiti koncertom hrvatskog jazz sastava Black Coffee i poznatog makarskog saksofonista Dražena Bogdanovića u atriju palače Cedulin u utorak, 30. travnja s početkom u 12 sati. Ulaz je slobodan.

Sastav Black Coffee djeluje od 1993. godine. Dobitnici su tri diskografske nagrade Porin, a jednu od njih za najbolju jazz izvedbu za skladbu „Night and Day” u suradnji s Oliverom Dragojevićem. Band je tijekom karijere izdao trinaest albuma, od čega tri za talijansku etiketu Caligula Records. Nastupali su na brojnim jazz i etno festivalima, na kojima su surađivali s domaćim i stranim velikanima jazz i zabavne glazbe – Boškom Petrovićem, Matijom Dedićem, Arsenom Dedićem, Gabi Novak, Zdenkom Kovačiček, Tedijem Spalatom, TBF-om te Daniele di Bonaventurom, Catiom Werneck, Nelsonom Latifom, Marcelo Godoyom, George Fame, Miles Griffithom i Chris Bennettom.

Međunarodni dan jazza obilježava se u Zadru pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zadra, a širom zemaljske kugle slavi se još u 190 zemalja. Na inicijativu Sjedinjenih Američkih Država i Herbie Hancocka, jednog od najpoznatijih svjetskih jazz glazbenika, UNESCO je na svojoj 36. Općoj skupštini u listopadu 2011. godine dan 30. travnja proglasio Međunarodnim danom jazza. Obilježavanjem se želi okupiti međunarodnu zajednicu s ciljem edukacije o važnosti jazza, njegovom podrijetlu i utjecaju te kako bi se naglasila njegova važna uloga sredstva komunikacije koje nadilazi razlike, sve u svrhu postizanja zajedništva, dijaloga i bolje suradnje.

Ovogodišnji središnji četverodnevni All-Star koncert pod nazivom International Jazz Day Global Concert bit će održan u Tangeru u Maroku. U obilježavanju Međunarodnog dana jazza ove godine pridružili su se i brojni hrvatski eventi i koncerti koje je UNESCO uključio u Svjetski popis jazz manifestacija.

 
Nastavi čitati

magazin

(FOTO) 180 BAZENA, 30 GLAMPING VILA… / Aminess otvorio 5* camping resort na Pagu

Objavljeno

-

By

Aminess Avalona Camping Resort 5* će sa svojih 180 bazena, vrhunskim smještajem, sportskim i animacijskim sadržajima visoko podignuti kvalitetu ukupne turističke ponude otoka Paga i srednje Dalmacije

Pag, 26. travnja 2024. Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica – Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.

Ovaj ekskluzivni camping resort će svojim gostima pružiti nezaboravan doživljaj boravka na otvorenom. Kamp će se prostirati na području okruženom morem s tri strane, nudeći 300-tinjak parcela veličina 100 i 200 m2, od kojih će 32 biti luksuzne parcele s privatnim bazenom, što je prvi takav koncept u Hrvatskoj koji time postavlja nove standarde luksuznog camping odmora.

Kamp će sadržavati i 30 glamping vila te 232 mobilne kućice, a posebna značajka kampa bit će impresivnih 180 bazena, od kojih je 118 smješteno uz mobilne kućice, 30 uz glamping vile i ranije spomenutih 32 bazena uz luksuzne parcele u prvom redu do mora.

Aminess Avalona Camping Resort je među šest kampova u Hrvatskoj s prestižnih pet zvjezdica, potvrđujući svoju izvrsnost prema visokim zahtjevima ADAC standardima. Otvorenjem Avalone, Aminess nastavlja proširivati svoj portfelj ulaganjem u objekte visoke kategorije, pružajući istovremeno poticaj razvoju i unapređenju lokalne turističke i ugostiteljske ponude na otoku “, rekao je Mladen Knežević, član uprave u Aminessu.

Gosti će uživati u raznovrsnim zabavnim aktivnostima, kao i iskusiti provjerene Aminess gourmet koncepte restorana, koji kombiniraju vrhunske domaće namirnice, mediteranska jela i nezaboravan ambijent otvorenih terasa uz more. Uz restorane, kamp će imati i barove, slastičarnicu, pekarnicu i supermarket s bogatom ponudom lokalnih namirnica.

Osim u gourmet ponudi, gosti ovog visoko kategoriziranog camping resorta imat će priliku uživati i u raznovrsnim aktivnostima poput multifunkcionalnog igrališta, teniskih terena ili teretani na otvorenom, ali i bogatim animacijskim programima, a svakako treba naglasiti i impresivan Aquapark s 5 velikih tobogana koji će dodatno zaokružiti zabavnu ponudu u kampu!

Aminess tijekom svojih više od 55 godina poslovanja nastoji doprinositi razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje pa je tako i u ovom slučaju stavio naglasak na zapošljavanje. Naime, Avalona će van sezone zapošljavati 100-tinjak zaposlenika, dok će u samom vrhuncu sezone čak 170 zaposlenika imati priliku postati dio Aminess grupacije.

Ponosni smo i sretni otvaranjem Aminess Avalona Camping Resorta koji je u mnogočemu poseban – od arhitekture, krajobraza pa sve do popratne ponude i zabavnih sadržaja , što ga razlikuje od ostalih ljetovališta na našoj obali. Otvorenje kampa znači i posao za gotovo 170 ljudi, kojima kao kompanija osiguravamo vrlo konkurentne materijalne uvjete rada te redovitu isplatu nagrada i benefita. Ne sumnjamo da će upravo Avalona uskoro postati omiljeno ljetovalište za obitelji, ali i vlasnike kućnih ljubimaca za koje smo također osigurali vrhunsku ponudu i sadržaj“, poručila je direktorica kampa Tatjana Glamatović.

Otok Pag nudi spektakularne prekrasne plaže, skrivene uvale i kristalno čisto more, a gradovi poput Paga i Novalje otkrivaju bogatu povijest i kulturu ovog područja, kroz svoje uske uličice i zanimljive spomenike. Stoga će ovaj Aminess Avalona camping resort 5* zasigurno pružiti nezaboravno iskustvo istraživanja i uživanja u prirodi i bogatoj baštini otoka Paga.

 
Nastavi čitati

magazin

TRADICIJA / Plesna udruga Gesta organizira obilježavanje Svjetskog dana plesa u ponedjeljak na Trgu 5 bunara

Objavljeno

-

By

Plesna udruga Gesta već dugi niz godina organizira obilježavanje Svjetskog dana plesa 29. travnja na Trgu 5 bunara.

Gesta okuplja zadarske plesače koji njeguju različite plesne izričaje kako bi zajedno promovirali ljepotu plesne umjetnosti, prezentirali rad svoje udruge ili kluba ljubiteljima plesa.

Program je podijeljen u dva dijela, prvi dio započinje u 17:30 nastupom najmlađih Gestica, a centralni dio obilježavanja započinje u 18h okupljanjem zadarskih plesača iz raznih udruga i klubova.

O sudionicima

PLESNA UDRUGA GESTA –  organizator, djeluje na području grada Zadra već 22 godine i njeguje različite plesne izričaje, ovisno o plesnoj priči koju obrađuju. Gesta je autor preko 50 cjelovečernjih dramsko-plesnih predstava i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Cilj kojim se vodimo u radu je razvijanje senzibiliteta za glazbu uz pokret i ples kao instrument. Gesta njeguje poseban plesni izričaj koji je prepoznatljiv svima koji ga prate. Uvježbanost koreografija i  uspješan rad na projektima postižemo jasnom vizijom i predanim radom.

PLESAONICA:- Udruga Plesaonica djeluje od 2017 godine, ples je baza polazištze rada, uz plesa u programu treninga su integrirani sportsli poligoni, osnove gimnastike i razne motoričke igre. Od siječnja se nalazimo u novom prostoru pod nazivom MASHTA. Ideja je bila da se napravi mali centar za djecu i žene sa više aktivnosti.

UDRUGA AVATAR/BUDI PLES:- U svom radu približava suvremeni ples svojim polaznicima kroz igru, improvizaciju,principe tehnike i korištenje tijela kao instrumenta, što vodi stvaranju koreografija i cjelovečernjih predstava poput „U zemlji čudesa“ „ Snovi“ „Biti drugačiji“ te niza koreografija osmišljenih na različite glazbene stihove sa motivima razvoja plesačkih vještina.

UDRUGA U POKRETU –IN FLUX: -udruga za kulturu i umjetnost U pokretu poznata je pod imenom IN flux. Od svog osnutka njeguje programe urbane kulture za mlade. Udruga je osnovana 2010 godine i od tada redovito organizira programe urbanih plesova. Udruga je pod vosdtvom trenera Ante Dujića i Evite Iglić. Trenutno okuplja oko 70 polaznika.

PLESNA ŠKOLA LUX-Sportski plesni klub LUX  bavi se standardnim i latino američkim plesom u segmentima dječje rekreacije, natjecateljsko sportskog programa te društvenih rekreacijaza parove. Cilj kluba je pridonijeti razvoju sportskog plesa u Hrvatskoj te potaknuti djecumi mlade na bavljenje najljepšim dvoranskim sportom na svijetu.

PLESNI KORAK . udruga koja djeluje posljednje dvije godine u Sukošanu, udrugu je osnovala Patricija Žunić, koja trenira sve tri skupine. Djeca se predstavljaju publici sa koreografijama koje uče na satu. Na satu također uče osnove gimnastike i razne igre.

PLESNI STUDIO TONĆI I IVANA:- nastao je zbog velike ljubavi prema plesu i svemu što ples jest. Naša vizija je održati kontinuitet i plesnu scenu društvenih plesova. Jako je važno kao plesač/instruktor raditi na sebi i usavršavati se ne bi li mogao svojim polaznicima što bolje prenijeti znanje. Sretni smo što smo nedavno imali prilike posjetiti Bachata festival u Karlshure U Njemačkoj gdje smo usavršavali naše plesne vještine, učeći od svjetski poznatih instruktora.

Vrlo je važno istaknuti kontinuiranu suradnju sa plesnom školom iz Splita Baila conmigo i ove godine zajedno s njima organiziramo bootcamp salse i bachate.

U našoj plesnoj školi podučavamo Bachatu i salsu uz novi program lady styling bachata te tečaj bachate za seniore (ljude starije životne dobi)

Sve što naši polazniči nauče na tečaju imaju prilike pokazati i uvježbati na plesnom podiju, a pohađanje tečaja ih uvodi u svijet društvenih plesova i povezuje sa ljudima s kojima dijele strast prema plesu.

PLESNI KLUB ZARA – Djeuje na području grada Zadra već dugi niz godina predstavit će se sa svojim plesnim koreografijama zumbe. To je spoj egzotike iz Dominikanske republike ENMANUEL  i našeg dalmatinskog inata MERI, tvore jedan dobitni zgoditak. Rekreacija za mozak i tijelo, latino glazba koja vas ispunjava pozitivnom energijom i adrenalinom, te plesni koraci koji tvore koreografiju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu