Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JADROLINIJA: Objavljen red plovidbe lokalnih linija za 2023.

Objavljeno

-

foto: Jadrolinija

Jadrolinija je objavila red plovidbe lokalnih linija za 2023. godinu, stoji u novoj obavijesti.

Red plovidbe lokalnih linija za 2023. godinu pogledajte ovdje.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Nakon kiše i snijega, povratak proljeća. Uskoro toplije i za 15-ak stupnjeva

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo, ponegdje u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno kiša, na Jadranu mjestimice i pljuskovi s grmljavinom. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i snijeg. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, na jugu južni vjetar te jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C.

U četvrtak promjenljivo oblačno, ponegdje kiša, u Gorskoj Hrvatskoj i susnježica i snijeg. Na srednjem i južnom Jadranu većinom sunčano, mjestimice mogući pljuskovi. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura, uglavnom prema jugu jugo. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 °C, u gorju malo niža.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na Jadranu duljim i češćim, a u subotu sunčanije i na kopnu. Svaki dan može biti mjestimične kiše ili lokalnih pljuskova, a u četvrtak u Gorskoj Hrvatskoj još ponegdje susnježice i snijega. U petak ujutro u unutrašnjosti je moguća magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, od petka ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, u četvrtak ponegdje na sjevernom Jadranu bura. Temperatura zraka od petka u porastu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE / Analiza izbora iz zadarskog HSP-a: “Idemo u reorganizaciju stranke. Naše vrijeme tek dolazi”

Objavljeno

-

By

U nastavku donosimo novo priopćenje iz zadarskog HSP-a:

“Nakon tri dana završili smo analizu izbora. Krenut ćemo od sebe. Iako smo poraženi dobili smo duplo veći broj glasova nego na zadnjim parlamentarnim izborima.

Medijski smo bili zatvoreni a financijski ograničeni. Imali smo kvalitetne ljude na listama. Naša lista u IX. Izbornoj jedinici dobila je 3000 glasova. Od toga polovicu u zadarskoj županiji.(bez cijeloga sjevera županije koji je otišao pod VII. Izbornu jedinicu) Što se tiče Zadra tu smo dobili 500 glasova. Što je neupitno da ćemo na skorim lokalnima gdje neće biti 18 lista već 6 ili 7 imati minamalno 2 mandata.

Po najavi predsjednika Ž.V. sukladno statutu 30 % županijskih podružnica će biti poslano na reizbor, kao i 20 posto temeljnih ogranaka. Te pojedini visoki stranački dužnosnici, te stranačka mladež. Razlozi su vidljivi iz same analize.

Napravit ćemo kompletnu reorganizaciju ususret lokalnim izborima čija će osovina biti mladi ljudi. Koji će nas svojom energijom i idejama voditi prema naprijed.

Da se Milanović nije aktivirao HDZ bi bio blizu 70 mandata po našim anketama od prije i izlaznost bi bila puno manja.

MOST ima solidan i očekivan rezultat i sad će opaliti paljbu po DP-u dok u isto vrijeme navijaju da naprave većinu s HDZ-om i manjinama jer se nikome ne ide na izbore.

Primjera radi stranka za jedan mandat dobije oko 400.000 kuna godišnje recimo u slučaju DP-ovih mandata to je cca 20.mil kuna.

Najveći pobjednik izbora je DP koji je zahvaljujući neograničenim financijskim sredstvima imao fenomenalnu kampanju. Stvarajući sliku da je svaki glas desno osim za njih bačen. Najveće žrtve njihovog uspjeha su HSP i Karolina Vidović Krišto.

Karolina nisi pokradena samo si poražena!

A najveći gubitnik kojeg je opet DP fenomenalno zatvorio i zato je jako ljut Mislav Kolakušić. Njegova stranka je imala oko 3% rejtinga po svim izbornim jedinicama. DP ga je uvukao u koaliciju i dao mu nositelja I. izborne jedinice. Svi ostali njegovi ljudi su zatvoreni a za dlaku je i on sam ostao bez mandata da ga je Hasanbegović preskočio. Ako imamo 10 izbornih jedinica matematika kaže da je na 30% glasova DP Pravo i Pravda od Kolakušića stajao samo 1 mandat. A taj mandat bi on neupitno osvojio i da je išao samostalno. S tim da bi po ostalim jedinicama oštetio DP za minimalno 4 mandata.

Možemo se raširio i nije više regionalna stranka. Da su ušli u točkastu koaliciju s Rijekama Pravde imali bi 6 mandata više.

E sad što će se dalje dogoditi? Od svih opcija DP bez obzira što je bio politički nekorektan prema nama opet nam je svjetonazorski najbliži. Ima dosta naših bivših članova tamo, kao i prijatelja.

Nisu u zavidnoj situaciji. Sumnjamo da se i njima ide na nove izbore. Vrijeme će pokazati kakve god odluke donosili jesu li postupili ispravno. Jer trenutno plešu po rubu. Pukovnici ili pokojnici politički u budućnosti. Ovo gore navedeno su doktorirali na prijašnjim greškama. A do ovog stadija sada, nikad nisu došli. Tu mogu učiti na povijesti MOST-a.

Vrijeme HSP-a tek dolazi pogotovo nakon reorganizacije same stranke.

Mi smo ostali dosljedni, čista obraza kao i uvijek.”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(AUDIO) RADIO BnM / Direktor tvrtke Komunalac d.o.o. Marin Colić gost Aktualnog sata. Poslušajte razgovor…

Objavljeno

-

By

U Aktualnom satu Radija BnM bio je Marin Colić, direktor tvrtke Komunalac Biograd za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

Puno je aktivnih projekata i puno pitanja na koje je direktor Colić dao odgovore.

Poslušajte cijelu emisiju:

Izvor: Radio BnM

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu