Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“WELCOME” Zadarska županija nagradila najbolje iznajmljivače u 2022. godini

Objavljeno

-

Treću godinu za redom, Zadarska Županija nagradila je najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u sklopu projekta “Welcome”.

Nagrađeno je šest  privatnih iznajmljivača, tri  najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“  iz kategorije Kuće za odmor i tri najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“ iz kategorije Apartmani

U kategoriji ‘Kuće za odmor’ treću nagradu, 5 tisuća kuna i brončanu plakltu dobila je Sandra Starčić iz Benkovca, drugu, 10 tisuća kuna i srebrnu plaketu osvojila je Nevenka Katuša iz Medviđa, a prvu, 15 tisuća kuna i zlatnu plaketu zaslužio je Damijan Marinić iz Miranja (Benkovac).

U kategoriji ‘Apartmani’ treću nagradu, 5 tisuća kuna i brončanu plakletu dobio je Damir Žagar iz Ražanca, drugu, 10 tisuća kuna i srebrnu plaketu osvojio je Marijan Crvarić iz Božave na Dugom otoku i prvu nagradu, 15 tisuća kuna i zlatnu plaketu primila je Nevenka Žarković iz Kakme.

Plakete je dobitnicima uručio župan Božidar Longin, a  dodijeljene su im i novčane nagrade.

„Projekt Welcome nagrade za najbolje iznajmljivače osmišljen je kako bismo obiteljskom smještaju pomogli osigurati veću vidljivost, ali i naglasili iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje.  Zaustavljanje svijeta zbog pandemije koronavirusne bolesti bilo je nešto što ni u najcrnjim snovima nismo mogli sanjati, ali smo se istovremeno osvjedočili da je baš turizam i ona grana koji prva pusti nove pupoljke, koja prva zazeleni.“, rekao je župan Božidar Longin dodajući da smo ovogodišnju turističku sezonu dočekali puni nade i optimizma koje nam je pružila ne samo činjenica da su se ljudi zaželjeli putovanja, već i to da su mnogi naši sugrađani mudro iskoristili Covid stanku i uložili ili u izgradnju novih, često vrlo luksuznih, ili u poboljšanje postojećih smještajnih kapaciteta; u osmišljavanje novih projekata i ostvarivanje kreativnih ideja.

„I sjajni rezultati nisu izostali – konkretno, gotovo smo izjednačili rekordnu 2019. godinu s 2 milijuna dolazaka i 15 milijuna noćenja.“ istaknuo je župan i naglasio da smo iz krize koja nas je uzdrmala puno  naučili: „A jedna od pouka je svakako ta da je kvalitetan smještaj značajan dio ukupne kvalitete naše destinacije. Ruralni turizam je sve intenzivniji jer je broj luksuznih vila s bazenima u zaleđu sve veći, a potražnja za njima također raste.“, dodao je još župan u svom pozdravnom govoru.

Cilj ovog projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije,  a u klubu kvalitete “Welcome” sa današnjim danom imamo 287 domaćina.

Zadarska županija pokrenula i Program kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome, putem kojeg pruža financijsku podršku iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznake kvalitete Welcome, konkretno sufinanciranjem kamatne stope i osiguravanjem povoljnih kredita.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

DRŽAVNI PRVAK IZ ENGLESKOG JEZIKA / “Benje” ponosno dočekao Luku Krpinu

Objavljeno

-

By

Luka Krpina, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, državni je prvak iz engleskog jezika.

Dolazak u školu za Luku je bio pravo iznenađenje. Ispred škole nekoliko stotina učenika formiralo je špalir kroz koji je Luka prolazio praćen pljeskom sa svih strana.

Na ulaznim vratima dočekali su ga nastavnici, ponosna mentorica Ivka Šarlija i ravnatelj Dražen Adžić koji mu je čestitao i uručio prigodni poklon.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu