Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ADVENT U BIBINJAMA Fritulijada, Atomsko sklonište, klapa Bibinje… Donosimo program za ovaj vikend…

Objavljeno

-

Petak, 09. prosinca 2022., 19:00, Fritulijada, Trg Franje Tuđmana

Drugi adventski vikend u Bibinjama počinje Fritulijadom, natjecanjem u pripremi svima omiljene božićne fritule, ukusne slastice koja je neizostavna na blagdanskom meniju. Šest timova će na raspolaganju imati košaru s namirnicama, a pobijedit će onaj koji uz dane namirnice uspije napraviti najbolju fritulu te osvojiti nagradu žirija „Zlatna fritula 2022“. Ono što ovogodišnju Fritulijadu čini još slađom jest činjenica da će degustiranje slasnih fritula za posjetitelje biti besplatno, ali će se prikupljeni dobrovoljni iznosi donirati Udruzi za autizam Zadar.

Dođite i podržite ovu prekrasnu inicijativu, a za pravu božićnu atmosferu čitave manifestacije pobrinut će se i DJ Duje koji će puštati prigodnu blagdansku playlistu. 

Subota, 10. prosinca 2022., 20:30, Atomsko sklonište, Trg Franje Tuđmana

Sve ljubitelje rocka u subotu 10. prosinca čeka prava poslastica – legendarni pulski bend Atomsko sklonište održat će koncert na glavnom bibinjskom trgu s početkom u 20:30 sati. Popularni hitovi poput Pomorac sam majko, Žuti kišobran i Za ljubav treba imat dušu razveselit će i raspjevati okupljene mještane i posjetitelje, a s obzirom na bogatu koncertnu aktivnost Atomskog skloništa i njihovu prepoznatljivu sposobnost za dobar štimung očekuje se odlična atmosfera i zabava. Po završetku nastupa Atomskog skloništa zabavu će nastaviti DJ Mate Nemarić. 
 
Nedjelja, 11. prosinca 2022., Koncert klape Bibinje, Trg Franje Tuđmana

Kraj drugog adventskog vikenda uljepšat će nastup klape Bibinje koji će se održati u nedjelju u 21:00 sati. Nagrađivana klapa Bibinje koja je u svojim godinama djelovanja čak šest puta bila finalist na omiškom festivalu, razveselit će mještane Bibinja i posjetitelje adventskim nastupom. 

Svojim prepoznatljivim zvukom klapa Bibinje oplemenjuje glazbenu scenu već više od trideset godina, što je i prepoznato plaketom za dugogodišnji doprinos očuvanju klapske pjesme kao kulturnog naslijeđa te promicanju Bibinja koju je klapa primila 2019. godine kada je slavila jubilarnih trideset godina svog djelovanja.

Ove nedjelje, klapa Bibinje će još jednom očarati sve okupljene svojim posebnim blagdanskim repertoarom, stoga ovaj nastup nemojte propustiti. 

Posjetite Advent u Bibinjama i uživajte u bogatom programu glazbenika i izvođača, a očekuju vas i fine blagdanske delicije na adventskim kućicama! Cjelokupni ovogodišnji program koji će se održati tijekom prosinca pregledajte na poveznici → Advent u Bibinjama.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANA VEČERA U ESPLANADI / Zadarska županija u vodiču Gault&Millau Croatia 2024

Objavljeno

-

By

Foto: Robert Gašpert, Goran Jakuš i Damira Kalajžić za GM

Na gala večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade jučer, 18. travnja 2024. godine, svečano je predstavljeno sedmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, a dodijeljeni su i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, čiju kvalitetu ocjenjuju nezavisni inspektori vodiča.

Zadarska regija posebno je zastupljena u Gault&Millau Croatia 2024 vodiču kroz prilog od 10 stranica koje ilustriraju bogatstvo ove regije, a kao uvodnik u popis restorana koje preporuča ovaj svjetski vodič. To je rezultat partnerstva s TZ Zadarske županije koja kroz kontinuirano komuniciranje radi na brendiranju regije kao eno-gastro destinacije. Cilj je predstaviti županiju kao destinaciju održivog turizma, promovirati dalmatinski način života kroz hranu kombinirajući nove trendove u gastronomiji s kulinarskom tradicijom i običajima našeg kraja.

Nagrade najboljim restoranima i chefovima uručene su na ekskluzivnoj večeri – Noći kulinarskih Oscara –  u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, na kojoj se ovog četvrtka okupilo više od 90 vodećih chefova hrvatskih restorana, te brojni uzvanici i partneri vodiča Gault&Millau Croatia. U ovogodišnju selekciju uvršteno je 300 vrhunskih restorana, 108 POP – popularnih mjesta (bistroa, street food, zalogajnica, slastičarnica), te selekcija 100 najboljih vina i 20 maslinovih ulja iz cijele Hrvatske.

Zadarska županija sve se više ističe u ovoj selekciji. Od 12 restorana u 2022. godini, do ovogodišnjeg izdanja koje broji čak 26 restorana i pop-ova iz Zadarske županije, a posebno je pohvalno što je u selekciji 20 maslinovih ulja, čak 4 iz Zadarske županije – 3 iz Pakoštana i 1 iz Polače.

Uzvanike gala svečanosti posebno su pozdravili Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Hrvatskog izdanja vodiča Gault&Millau, Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav TZ i razvoj proizvoda te Mirko Herceg, savjetnik ministrice Ministarstva turizma i sporta RH koji su podijelili I nagrade u nekoliko kategorije, dok su trofeje najboljim chefovima uručili predstavnici tvrtki partnera koje podržavaju ovaj gastronomski Vodič, između ostalih i Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: „Osobito smo ponosni što broj naših restorana u ovome prestižnom vodiču raste iz godine u godinu, te što su i chefovi naših restorana među nagrađenima. Prošle godine chef Saša Began, tada iz restorana Foša, osvojio je trofej Veliki chef sutrašnjice, dok je ove godine chef Braco Sanjin iz restorana Griblja u Sukošanu osvojio Trofej Chefa moderne tradicijske kuhinje.“.

Ekskluzivnu večeru od šest sljedova zajedno su kuhali chef Ludovic Turac, nositelj trofeja Veliki chef sutrašnjice prema Gault&Millau France 2024, te chef restorana Une Table au Sud iz Marseillea, Michelin* i 3 toke Gault&Millau France, i Ana Grgić Tomić, G&M Croatia Chef godine 2022, chefica restorana Zinfandel’s hotela Esplanade, Michelin Green* i 4 toke Gault&Millau Croatia.

Uz kreativne riblje i mesne sljedove točila su se vrhunska vina vinarija od kojih se posebno isticao pošip vinarije Bora iz Zadarske županije, a poklon vrećice za sve uzvanike dodatno su upotpunili Maraskin Zadarski Maraschino i cvijet soli Solane Pag.

Gault&Millau Croatia 2024 gastronomski vodič globalno je dostupan  na hr.gaultmillau.com, a tiskano izdanje vodiča može se kupiti u knjižarama Tisakmedia i dućanima Tisakplus po cijeni od 20 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Teslina ulica u ponedjeljak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 22.04.2024. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h pa do 12:00h bez vode biti će potrošači u ulici Nikole Tesle.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Nikole Tesle, kod kuć.br. 55.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGRAM / Od 22. do 27. travnja Sveučilište u Zadru s brojnim aktivnostima sudjeluje u Festivalu znanosti

Objavljeno

-

By

Sveučilište u Zadru i ove godine dovodi Festival znanosti u Zadar.

Zadar je jedan od brojnih gradova u Hrvatskoj u kojemu se od 22. do 27. travnja održava Festival znanosti, manifestacija koju sudionici i publika uspoređuju s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, prezentirajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan način. Ovogodišnja glavna tema festivala je INTELIGENCIJA.

Sveučilište u Zadru tradicionalno sudjeluje u provedbi programa Festivala znanosti, ove godine  s preko 160 aktivnosti koje možete naći u programu:

Program

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu