Connect with us

magazin

ADVENT U ZADRU U petak Marko Škugor, kralj prvih plesova; u subotu Opća opasnost!

Objavljeno

-

Kralj prvih plesova Marko Škugor sutra će ponovo zabavljati Zadrane. Svoju vjernu zadarsku publiku Marko će razveseliti novim pjesama, provjerenim starim hitovima te pokojom božićnom poslasticom s obzirom da će zapjevati na Adventu u Zadru.

Marko kaže kako s nestrpljenjem čeka novi susret sa zadarskom publikom, nakon što je ovog ljeta nastupio u Petrčanima.

– Veseli me novo druženje sa Zadranima, tu se uvijek dobro osjećam i rado pjevam!, poručuje pred zadarski koncert.

Ne sumnjamo da će Škugor sutra prirediti odličnu zabavu, a nama ne preostaje ništa drugo već ga doći podržati uz čašu kuhanog vina. Koncert je zakazan za 21 sat.

Već sljedećeg dana, u subotu, na adventskoj pozornici nastupa bend Opća opasnost.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Magazin

Jednostavna navika u koju se pulmolozi kunu za dobro zdravlje pluća

Objavljeno

-

Svaki dio našeg tijela treba kisik kako bi pravilno funkcionirao. Glavni zadatak dišnog sustava je osigurati da se to dogodi. Stoga je važno poduzeti korake za očuvanje zdravlja pluća kako bismo osigurali optimalno funkcioniranje ovog sustava.

Ipak, zdravlju pluća često se ne pridaje toliko pozornosti kao zdravlju srca, crijeva i drugim organima, tvrdi pulmolog dr. Joseph Khabbaza. Općenito, briga o plućima i odvikavanje od nekih loših navika, koje bi mogle oštetiti organe, ključni su za sprječavanje problema s plućima u budućnosti.

Dakle, najvažnija stvar koju možemo učiniti za zdravlje pluća je prestanak pušenja, ističe liječnik. “Bilo da se radi o cigaretama, marihuani ili električnim cigaretama – sve su to stvari za koje znamo da s vremenom oštećuju pluća većine ljudi i povećavaju izglede za pojavu bolesti pluća”, kaže dr. Khabbaza za Parade.

Stoga prestanak pušenja smanjuje rizik od više vrsta raka i kardiovaskularnih bolesti te poboljšava cjelokupno zdravlje.

Fizička aktivnost i prestanak pušenja vrlo su važni za očuvanje zdravlje pluća

Prema American Lung Association, u nekim slučajevima prestanak pušenja može popraviti dio štete koju je isto prouzročilo. Naša plućna funkcija može se poboljšati nakon dva tjedna prestanka pušenja, a nakon godinu dana rizik od srčanih bolesti upola je manji.

Osim toga, nakon prestanka pušenja, redovita tjelesna aktivnost najbolje je što možemo učiniti za svoja pluća, kaže pulmolog dr. Adam Glassman. “Pomaže u aerobnoj funkciji i omogućuje vašim mišićima da učinkovitije koriste kisik”, istaknuo je. Vježbanje je također dobro za srce, mentalno zdravlje i opću dobrobit, dodaje.

Što smo aktivniji, naše srce i pluća rade jače kako bi dopremili kisik do naših mišića, prema podacima American Lung Association. To naše srce i pluća čini jačima te poboljšava razinu kondicije, što pospješuje učinkovitost tijela u prijenosu kisika u krvotok i mišiće.

 
Nastavi čitati

magazin

Druga polovica godine donijet će ludu sreću za ova tri horoskopska znaka, čeka ih obilje i blagostanje

Objavljeno

-

By

Pexels

Jedva da smo okom trepnuli, a već smo na pragu petog mjeseca 2024. godine. Nebeski tranziti najavljuju uspješan nastavak godine za pojedine horoskopske znakove, posebice u sferama posla, financija i ljubavi.

Astrolozi predviđaju veliki uspjeh pripadnicima triju znakova Zodijaka koji će do kraja godine uspjeti ostvariti ljubavne i poslovne planove.

Druga polovica za njih će biti znatno uspješnije od početka, prenosi krstarica.com.

Blizanci

Do kraja godine, Blizanci bi mogli doživjeti uspjeh kroz prilagodljivost i komunikacijske vještine.

Kroz fleksibilnost koju posjeduju i otvorenost za nove ideje, mogu očekivati ​​napredak u karijeri ili ostvarenje poslovnih ciljeva.

Važno je da ostanu usredotočeni, ali i da iskoriste svoj dar za umrežavanje i izgradnju korisnih odnosa, kako bi maksimalno iskoristili prilike koje im se pružaju.

Lav

Lavovi će doživjeti uspjeh u ljubavnim i obiteljskim odnosima.

Njihova karizma i samopouzdanje mogu privući pozitivne promjene u dugoročnim ljubavnim vezama ili donijeti dublju povezanost s novim partnerom. Također, mogu očekivati ​​sklad i bliskost unutar obitelji, poticanje čvrstih veza i pružanje podrške među najbližima. Ključna je otvorenost za komunikaciju i spremnost na zajedničko ulaganje u odnose.

Vaga

Zbog sposobnosti postizanja ravnoteže, harmonije i dubljeg razumijevanja, Vage će procvjetati u bliskim odnosima, posebice ljubavnim.

Njihova sposobnost prilagodbe i empatije može im pomoći da stvore dublje i ispunjenije veze u ljubavi i prijateljstvu. Važno im je izraziti svoje osjećaje i potrebe, ali i slušati i uvažavati potrebe bliske osobe.

Komunikacijom i kompromisom Vage mogu ostvariti stabilne i sretne ljubavne veze koje će im donijeti radost i zadovoljstvo.

 
Nastavi čitati

Magazin

Kombinacija ove dvije namirnice za doručak najbolja je za zdravlje crijeva

Objavljeno

-

By

Mikrobiom bogat dobrim bakterijama važan je ne samo za pravilnu probavu, već i za imunološko zdravlje, regulaciju raspoloženja i čak bi mogao igrati ulogu u sprječavanju kognitivnog pada.

Stoga je jako važno započeti dan hranom koja podržava zdravlje crijeva. Gastroenterologinja dr. Caroline Soyka otkrila je šta bi takav doručak trebao sadržavati.

“Jaja i jogurt izvrstan su način da dobijete zasitne proteine, kao i zdrave probiotike koji su izvrsni za diverzifikaciju crijevnog mikrobioma”, rekla je.

Ove dvije namirnice podržavaju zdravlje crijeva. Jogurt se fermentira prirodnim bakterijama i kvascima, pružajući prirodni izvor probiotika. Dok su jaja prepuna nutritivnih dobrobiti, uključujući proteine, omega-3 masne kiseline, vitamin B i vitamin D, prenosi Klix.ba.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu