Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKI HSP AS PONOSAN NA HUMANITARNI RAD BRAČNOG PARA BARIČEVIĆ Miranda Jamnicki: “Društvo treba ovakve ljude. Više no ikada”

Objavljeno

-

“Ulaganje osobnog vremena, znanja i vještina kroz različite angažmane volontiranja zapravo doprinosi dobrobiti zajednice. Samo volontiranje ima danas veliki ulogu u razvijenim društvima. Ovakav način djelovanja je ujedno i socijalno uključivanje koje je i cilj naše stranke HSP AS, koja promiče socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost temeljenu na socijalnom nauku Katoličke crkve”, stoji u uvodu priopćenja koje potpisuje predsjednica GO HSP AS Miranda Jamnicki.

– Ovom prilikom bih htjela predstaviti naše članove, bračni par Mirko i Željka Baričević koji su ujedno i volonteri na OPG Birkić- Sikovo. Usprkos zdravstvenim problemima i privatnim obvezama, s velikom predanošću sudjeluju u sadnji i berbi povrća. Kiša, bura, vrućina ne mogu omesti njihov angažman. Svojom plemenitošću i iskrenošću ulijevaju nadu da još ima ljudi koji su rad za opće dobro stavili ispred osobnih interesa. Njihov optimizam, jednostavnost i neposrednost uvijek fascinira. Zahvaljujući Marjani Ikić i njenoj viziji, humanitarni sajam na tržnici Bili Brig se održava dva puta mjesečno. Upravo je 50. sajam pokazao snagu ljudskog potencijala okupljenog oko istog cilja. Marjana Ikić, vizionar, entuzijast i pokretač. Jedna, jedina, jedinstvena. Sada više nego ikada, društvo treba ovakve ljude…, dodaje Jamnicki uz citat Majke Tereze:

“Ne trebaš raditi čudesna djela, ali ono što čini razliku je trag tvog srca.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu