Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U SUBOTU POČINJE ADVENT U PAGU UZ KLIZALIŠTE I LEDENU BAJKU! Adventski program prepun je kulturnih, glazbenih i umjetničkih događanja za sve uzraste

Objavljeno

-

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga od subote 26. studenog do kraja prosinca u Pagu će se na nekoliko lokacija u gradu odvijati razna adventska događanja. Organizatori su ove godine pripremili bogat adventski program prepun kulturnih, glazbenih i umjetničkih događanja za sve uzraste, a ponovo se otvara i klizalište u II Magazinu soli. Klizalište „Ledena bajka“ bit će otvoreno svakim radnim danom od 16:00h do 24:00h, a vikendom do 02:00h.

Advent u Pagu započinje u subotu u 18 sati paljenjem prve adventske svijeće na Trgu Petra Krešimira nakon čega će se program nastaviti u II Magazinu soli gdje će biti održan doček Moto božićnjaka u organizaciji Paške bure, a u zabavnom programu „Veselimo se Božiću!“ sudjelovat će djeca iz Dječjeg vrtića Paški mališani, članovi udruge Kissa i Duo Kumpanji.

U utorak, 29. studenog u Gradskoj knjižnici u Pagu održat će se pričaonica za djecu pod nazivom „Božićna potraga“. U četvrtak, 1. prosinca i petak 2. prosinca s početkom u 16.30 sati u Dječjem vrtiću Paški mališani za djecu i roditelje održat će se kreativne radionice od filca i tijesta.

U subotu, 3. prosinca u 18 sati na redu je paljenje 2. adventske svijeće, a u II Magazinu soli nastupit će trio klape Sol koji će uveseljavati posjetitelje. U nedjelju, 4. prosinca u Domu kulture u Pagu članovi udruge Kissa izvesti će Plesnu čaroliju na otoku Pagu.

Od 16. do 17. prosinca 2022. održat će se 7. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR „PAG 2022“.

Građani Grada Paga i posjetitelji moći će svakog dana uživati u Adventu uz dobru zabavu, ponudu jela i pića, nedjeljnu adventsku tumbulu te razne glazbene goste i iznenađenja!

Ukoliko nemate prijevoz postoji i mogućnost organiziranog prijevoza iz ostalih mjesta na otoku Pagu pozivom na broj: 095 550 4866.

Organizatori: Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag

Organizacija klizališta: Obrt „NINA“, Vlašići

PROGRAM:

SUBOTA, 26. 11.2022.
TRG PETRA KREŠIMIRA IV, 18:00h
PALJENJE PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE
II MAGAZIN SOLI, 19:00h
OTV0RENJE KLIZALIŠTA

DOČEK MOTO BOŽIĆNJAKA „PAŠKA BURA“
„VESELIMO SE BOŽIĆU!“, U PROGRAMU SUDJELUJU DJECA IZ DJEČJEG VRTIĆA PAŠKI MALIŠANI,
UDRUGA „KISSA“, DUO „KUMPANJI“
UTORAK, 29.11.2022.
GRADSKA KNJIŽNICA PAG, 10:00h
„DOTAKNIMO ČAROLIJU BOŽIĆA“, PRIČAONICA ZA DJECU „BOŽIĆNA POTRAGA“
ČETVRTAK, 1.12.2022.
DJEČJI VRTIĆ PAŠKI MALIŠANI, 16:30h
„RADOST BOŽIĆA“, RADIONICA ZA ODRASLE I DJECU, IZRADA BOŽIĆNIH UKRASA OD FILCA
PETAK, 2.12.2022.
DJEČJI VRTIĆ PAŠKI MALIŠANI, 16:30h
„RADOST BOŽIĆA“, RADIONICA ZA ODRASLE I DJECU, IZRADA BOŽIĆNIH UKRASA OD TIJESTA
SUBOTA, 3.12.2022.
TRG PETRA KREŠIMIRA IV, 18:00h
PALJENJE DRUGE ADVENTSKE SVIJEĆE
II MAGAZIN SOLI
VESELO UZ TRIO KLAPE „SOL“
NEDJELJA, 4.12.2022.
DOM KULTURE, 18:00h
„BOŽIĆNA PLESNA ČAROLIJA NA OTOKU PAGU“ , UDRUGA „KISSA“
II MAGAZIN
AFTER PARTY S UDRUGOM „KISSA“
UTORAK, 6.12.2022.
DOM KULTURE, 18:00h
DJEČJA PREDSTAVA „DAN U LABORATORIJU SVETOG NIKOLE“, KAZALIŠTE „LA LA LAND“, ZAGREB
SRIJEDA ,7.12.2022.
DJEČJI VRTIĆ PAŠKI MALIŠANI, 16.30h
„RADOST BOŽIĆA“, RADIONICA ZA ODRASLE I DJECU, IZRADA BOŽIĆNIH SVIJEĆA
ČETVRTAK, 8.12.2022.
DJEČJI VRTIĆ PAŠKI MALIŠANI, 16.30h
„RADOST BOŽIĆA“, RADIONICA ZA ODRASLE I DJECU, IZRADA BOŽIĆNIH KOLAČIĆA

SUBOTA, 10. 12.2022.
TRG PETRA KREŠMIRA IV, 18:00h
PALJENJE TREĆE ADVENTSKE SVIJEĆE UZ ANSAMBL „SV. JURAJ“
II MAGAZIN SOLI
ZAPJEVAJMO UZ ANSAMBL SV. JURAJ!
UTORAK, 13.12.2022.
TRG PETRA KREŠIMIRA IV, 10.00h
„DOLAZI NAM SVETA LUCIJA!“
DOČEK SVETE LUCIJE UZ PJESMU TRIO KLAPE „SOL“ I PRIGODNI SAJAM / PRODAJA SUVENIRA I UKRASA KOJE SU IZRADILA DJECA IZ DJEČJEG VRTIĆA PAŠKI MALIŠANI, OŠ JURJA DALMATINCA PAG I ZADRUGE „SLANI ŠKOJ“ SŠ BARTULA KAŠIĆA /
SRIJEDA, 14.12.2022.
DOM KULTURE U PAGU, 18:00h
LUTKARSKA PREDSTAVA “BOŽIĆNA MEDALJA ZA DOBROTU“, UMJETNIČKA ORGANIZACIJA
PRODUKCIJA Z, SPLIT
PETAK, 16.12.2022.
DOM KULTURE U PAGU, 19:00h
„RADUJMO SE, BOŽIĆ JE!“, BOŽIĆNA PRIREDBA UČENIKA OŠ JURJA DALMATINCA PAG
II MAGAZIN SOLI
AFTER PARTY MALONOGOMETNOG BOŽIĆNOG TURNIRA UZ TRIO „KONTADURI“
OD 16. DO 17.12.2022. 7. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR „PAG 2022“
SUBOTA, 17.12.2022.
TRG PETRA KREŠIMIRA IV, 18:00h
PALJENJE ČETVRTE ADVENTSKE SVIJEĆE
KNEŽEV DVOR, 18:30h
PRIPREMA ZA BOŽIĆ U ORGANIZACIJI ŽUPNOG UREDA PAG
PREDAVANJE I RADIONICA
II MAGAZIN SOLI
AFTER PARTY – POZDRAVIMO POBJEDNIKE MALONOGOMETNOG BOŽIĆNOG TURNIRA UZ „DUO KUMPANJI“
PONEDJELJAK, 19.12.2022.
DOM KULTURE, 18:00h

„BOŽIĆ SA PAŠKIM MALIŠANIMA!“, DJEČJI VRTIĆ PAŠKI MALIŠANI
UTORAK, 20.12.2022.
GRADSKA KNJIŽNICA PAG, 10:00h
„DOTAKNIMO ČAROLIJU BOŽIĆA!“, PRIČAONICA ZA DJECU „SVEMIRCI GAĆOLJUPCI POMAŽU DJEDU
MRAZU“ I LIKOVNA RADIONICA
PETAK, 23.12.2022.
TRG PETRA KREŠIMIRA IV, 12:00
BOŽIĆNO DRUŽENJE S GRAĐANIMA UZ GRUPU „INFIŠANDO“
DOM KULTURE PAG, 19:00h
BOŽIĆNI KONCERT GRADSKE GLAZBE PAG
II MAGAZIN SOLI
AFTER PARTY SA GRADSKOM GLAZBOM PAG
SRIJEDA, 28.12.2022.
ZBORNA CRKVA UZNESENJA MARIJINA, 18.00h
BOŽIĆNI KONCERT
SUBOTA, 31.12.2022.
PARKIRALIŠTE IZNAD UVALE VELI BOK, 09:00h
„HIKING NA DRUGU STRANU MJESECA“, UDRUGA SPORTSKOG TURIZMA „PAG MAREMONTI“
KLIZALIŠTE „LEDENA BAJKA“ KLIZALIŠTE U II MAGAZINU SOLI OTVORENO JE OD 26.11.2022. DO 8. 01.2023. GODINE SVAKIM RADNIM DANOM OD 16:00h DO 24:00h, VIKENDOM DO 02:00h

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

BOLI VAS ZUB? Evo tko je dežuran ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Ove nedjelje, 4. prosinca 2022. godine u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Stomatološka ordinacija Dr. Emerika Tičić De Los Santos.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Medulićeva 1, Zadar u vremenu od 8 do 20 sati,  uz prethodni dogovor na  broj mobitela 0996403138.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KNEŽEVA PALAČA U srijedu ukrajinsko-hrvatska glazbena večer

Objavljeno

-

By

Volonterski centar Zadar u suradnji s Koncertnim uredom Zadar organizira Ukrajinsko- hrvatsku glazbenu večer 7. prosinca u 19 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa na 1. katu Kneževe palače, na adresi Poljana Šime Budinića 3. Ovaj je događaj nastao na inicijativu sudionika psihosocijalne grupe podrške koju Volonterski centar Zadar organizira jednom tjedno za izbjeglice iz Ukrajine, g. Tarasa Mogylevskyja, koji je želio zasvirati za svoje sunarodnjake, ali i Hrvate.

U programu će nastupiti glazbenici i mlade glazbene nade iz glazbenih škola iz Zadra i Ukrajine. Svrha ovog događaja je integracija izbjeglica iz Ukrajine u naše društvo, kao i predstavljanje njihove kulture našim sugrađanima.

Navedena aktivnost odvija se u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“, koji Udruga “MI” – Split provodi uz financijsku podršku UNHCR-a Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica i azilanata na lokalnoj razini sukladno važećim politikama i zakonodavnom okviru. Projektnim aktivnostima ističu se činjenice utemeljene na znanju i znanosti, promoviraju viši standardi za integracijske procese i facilitira suradnja među dionicima. Povećana razina svijesti omogućava pristup informacijama i jačanje veza između različitih sektora uključenih u proces integracije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) PREDSTAVLJENA KNJIGA PROF. DR. SC. SMILJANE ZRILIĆ Djeca s poteškoćama trebaju našu podršku i pohvalu kako bi bila uspješna u školi

Objavljeno

-

By

Odjel za pedagogiju, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja i Centar “Stjepan Matičević” jučer su na Sveučilištu u Zadru organizirali predstavljanje knjige „Djeca s teškoćama u inkluzivnom vrtiću i školi“ autorice prof. dr. sc. Smiljane Zrilić. Riječ je o vrijednom izdanju koji je popunio prazninu u domaćoj literaturi, a posebna joj je vrijednost što na jednom mjestu donosi najvažniju zakonsku legislativu, znanstvena istraživanja te primjere dobre prakse.

Autorica je u zasebnim poglavljima obradila najčešće poteškoće s kojima se učenici, odgojno- obrazovni radnici i roditelji susreću, a to su poteškoće vida, sluha, govora, sniženih intelektualnih sposobnosti, poremećaji iz autističnog spektra, motoričke poteškoće, kronične bolesti, neprihvatljiva ponašanja, hiperaktivnost…

– Najviše prostora posvetila sam danas učestalom neprihvatljivom ponašanju djece rane i predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole. To su situacije u kojima mi još uvijek imamo prostora u kojemu možemo djelovati, bilo da je riječ o agresivnosti, nametljivosti, potištenosti ili drugim manifestacijama takvog ponašanja. Nažalost, ako je dijete povučeno, mi to u institucijama teško uočavamo jer dijete ne ometa nastavu, a također mu je potrebna pomoć, istaknula je autorica.

Jedno od poglavlja, o specifičnim potrebama u učenju – disleksiji, disgrafiji i diskalkuliji – zaslužuje zasebnu knjigu, budući da je takvoj djeci potrebna specifična podrška.

– Ono što me najviše zabrinjava je da sve više djece ne voli školu, to je strašna stvar. Mi smo kao djeca, uz puno strožije roditelje i nastavnike, voljeli školu zbog druženja, prijateljstava i simpatija, dok danas vidimo da djeca, jer se boje neuspjeha ili imaju neku poteškoću, ne vole ići u školu. Integracija nije dovoljna bez inkluzije, dijete je potrebno pohvaliti, potaknuti da bude aktivno u onim područjima u kojima je uspješno, istaknula je Zrilić.

Jedna od recenzentica knjige, dekanica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vesnica Mlinarević rekla je kako je potreban dodatan angažman svih sudionika odgoja i obrazovanja kako bi se provela uspješna socijalizacija djece koja su ranije često bila institucionalizirana i marginalizirana.

Promotorica izv. Prof. dr. sc. Matilda Karamatić Brčić istaknula je kako svaki učenik, koji ima bilo kakav oblik neprihvatljivog ponašanja poput plašljivosti, potištenosti, povučenosti, nametljivosti, laganja, prkosa… traži svoje mjesto u sustavu.

– Kroz 12 poglavlja ove knjige inkluzija u odgojno-obrazovno kontekstu je prikazana s ciljem jasnog pozicioniranja svako ključnog sudionika tog procesa uz uvažavanje onoga najvažnijeg, a to je posebnosti svakoga učenika kao poticaja u svakodnevnom radu, a ne prepreke. U kontekstu procesa i učenja na tragu stjecanja potrebnih znanja i vještina za kasniji život rad, uloga i značaj spomenutog poticaja ima još veću težinu. Svi smo su odgovorni za uspješnost procesa, istaknula je Karamatić-Brčić.

Uime Uprave Sveučilišta autorici je čestitao prorektor prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić.

– Svako dijete zaslužuje osjećati se sigurnim, zastupljenim, uključenim i voljenim u okruženju svoje učionice kako bi moglo učiti, napredovati i ostvariti svoj urođeni potencijal bez obzira na rasu, spol, etničku pripadnost, kulturu, vjeru ili sposobnosti. Odgajatelji u ranom djetinjstvu mogu svoj djeci pružiti ovo iskustvo kroz kulturno relevantnu pedagogiju koja povezuje učenje u učionici s dječjim iskustvima kod kuće i materinjim jezicima. Svakako vrijedi pročitati ovu knjigu koja će pomoći odgajateljima u ranom djetinjstvu promicati različitost, jednakost i inkluziju u svojim učionicama od istraživanja vlastitih nesvjesnih predrasuda i povezivanja s obiteljima iz različitih sredina do osmišljavanja razvojno. primjerenih, dosljednih politika usmjeravanja ponašanja stvaranja inkluzivnih programa, rekao je Penezić.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu