Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

BOŽIĆ U MOM DOMU Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizira likovno – literarni natječaj. Evo detalja…

Objavljeno

-

Natječaj je primjeren svim učenicima/ama u osnovnim i srednjim školama i djeci u dječjim vrtićima s područja grada Zadra i Zadarske županije.

Tema natječaja je opis običaja u domu učenika/ca i djece ili u mjestu u kojem žive, a koji se odvijaju u vrijeme priprema za proslavu Božića. Pozivaju se svi učenici/e i djeca da opišu i/ili nacrtaju njihovu obiteljsku tradiciju u domu za vrijeme blagdana ili tradicijske običaje u njihovom mjestu.

Natječaj traje do četvrtka, 15. prosinca 2022. godine. Pristigli radovi će biti izloženi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Radovi se šalju na adresu: Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III bb, 23000 Zadar s naznakom „Za natječaj Božić u mom domu“ ili donose osobno na navedenu adresu.

Svaki sudionik/ca može poslati maksimalno 2 rada.

Radovi će se kategorizirati prema starosnoj dobi i najbolji u svakoj kategoriji će osvojiti prigodnu nagradu. Nagrade će se uručiti prilikom otvorenja izložbe pristiglih radova.

Termini natječaja:

 • Likovno – literarni natječaj traje od utorka 15.studenog do četvrtka 15. prosinca 2022. godine.
 • Otvorenje izložbe pristiglih radova te dodjela nagrada bit će 20. prosinca 2022. s početkom u 12:00 sati u prostoru Edukativne dvorane Kneževe palače.

O natječaju

 • Svrha likovno-literarnog natječaja je prikazati tradicijske običaje učenika/ca i djece u vrijeme blagdana Božića i potaknuti ih na razmišljanje o važnosti tih običaja, kao i potrebi očuvanja tradicije u vlastitom domu/mjestu. Također, svrha je prepoznati tradicijske običaje u Zadarskoj županiji s ciljem njihove održivosti i prepoznatljivosti.
 • Na likovno-literarni natječaj se mogu prijaviti svi učenici u osnovnim i srednjim školama i djeca u dječjem vrtiću s područja grada Zadra i Zadarske županije. Dobna granica za prijavu: od 3 do 19 godina (na natječaj se mogu prijaviti i sudionici koji ne idu u vrtić).
 • Pristigli radovi će biti podijeljeni u četiri starosne kategorije: djeca u dječjim vrtićima (od 3 do 6 godina); učenici u nižim razredima osnovne škole (razredna nastava, od 7 do 10 godina); učenici u višim razredima osnovne škole (predmetna nastava, od 11 do 14 godina); učenici u srednjim školama (od 15 do 19 godina).
 • U svakoj starosnoj kategoriji odabrat će se najbolji rad čiji autor osvaja prigodnu nagradu.
 • Pristigli radovi će se ocijenjivati prema kriterijima: usklađenost sa zadanom temom natječaja, samostalnost pri izradi rada, dob djeteta i njegove mogućnosti, tehnička izvedba, originalnost/kreativnost i bogatstvo rječnika i stila.
 • Za likovne radove dozvoljene su sve tehnike crtanja i kreativnog izražavanja.
 • Literarni rad podrazumijeva pjesmu, priču, sastav ili pismo.
 • Svaki rad na poleđini mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika/djeteta, razred/godine djeteta, naziv i adresu škole/dječjeg vrtića, kontakt broj.
 • Slanjem rada sudionici pristaju na objavu imena autora i rada na stranicama Narodnog muzeja Zadar i korištenjem istih u svrhu likovno – literarnog natječaja „Božić u mom domu“.
 

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

10. VELJAČE Drugo izdanje “Dana vina i gastronomije Zadarske županije”

Objavljeno

-

By

Događanje koje okuplja sve one kojima je hrana sastavni dio posla, od proizvođača vina, sira, ribe i drugih prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područja eno-gastronomije, do predstavnika prehrambene i turističke industrije, distribucije i ugostiteljstva održat će se od 14 do 18 sati u kongresnom centru FORTIS u Falkensteiner Punta Skala Resortu.

Program će se sastojati od uvodnog dijela u kojem će svoje umijeće predstaviti mlade snage iz zadarske Ugostiteljske škole, a bit će predstavljen i Maraskin Maraschino Kiss koktel.

Uslijedit će masterclassevi renomiranih chefova o suvremenim i tradicionalnim načinima korištenja namirnica Zadarske županije kao i degustacija – Damira Tomljanovića i Saše Begana koji će držati masterclass na temu ribe, te Josipa Vrsaljka na temu slastica točnije Zadarske torte, a svi posjetitelji moći će i kušati sva jela koja spreme.

Tu je i panel na kojima će stručnjaci, poput Saše Špiranca, ocjenjivača na Decanteru i osnivača Vinarta, te Borisa Šuljića, vinara i vlasnika hotel Boškinac čiji restoran drži Michelinovu 1*, raspravljati o aktualnim temama razvoja proizvoda, plasiranja na tržište te ulaganja u dodanu vrijednost.

Prijave traju do 8. veljače i to putem linka.

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i uz podršku Zadarske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu