Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: Izglasan rebalans proračuna – sve planirane i nove aktivnosti idu dalje

Objavljeno

-

Skupština Zadarske županije prihvatila je na svojoj sjednici održanoj 14. studenog 2022. Izmjene i dopune proračuna za ovu godinu u iznosu od 1.582.000.000,00 kn što je 73,4 milijuna više, odnosno 5 % više. Sve planirane i nove aktivnosti mogu se nastaviti provoditi uobičajenom dinamikom.

Županijska skupština dala je suglasnosti Medicinskoj školi Ante Kuzmanića za zaduživanje od 17 milijuna kuna, što je preduvjet za nastavak EU projekta regionalnih centra kompetencija.

“Imali smo dvije javne nabave, ova treća pokazala je da su potrebna dodatna financijska sredstva”, objasnio je župan Božidar Longin.

Na natječaj za rekonstrukciju nekadašnjeg hotela Čazma pristigla je ponuda Tromonta iz Splita, no umjesto predviđenih 30 milijuna kuna cijena je s PDV-om je 48.250.354 kuna. Kredit se uzima kod Erste banke, uz kamatnu stopu od 1.20 posto na rok od 15 godina.

Na današnjoj sjednici odobreno je i zaduženje i Strukovnoj školi Vice Vlatkovića, kojoj za dovršetak projekta gradnje i nabave opreme potrebno je nešto više od 3 milijuna kuna.

Navedena sredstva potrebna su za izgradnju radionice, uređenje okoliša, odnosno pristupa radionici te nabavu opreme za svih 8 grupa.

Nakon dulje rasprave, prema već utvrđenoj proceduri Županijska skupština dala je pozitivno mišljenje na imenovanje Antona Dražine na radno mjesto načelnika Policijske uprave zadarske.

Također je izglasan Plan zaštite od požara Zadarske županije kojim se u proračunu Zadarske županije osiguravaju financijska sredstva za provedbu organizacijskih i tehničkih mjera zaštite od požara na ovom području. Prema vlastitom Planu zaštite od požara te propisanim zakonskim obvezama koje proizlaze iz Zakona o zaštiti od požara i Zakona o vatrogastvu za 2022.planirana sredstva za Vatrogasnu zajednicu Zadarske županije iznose 930.000,00 kuna. U izvanrednim događajima koji po nalogu županijskog vatrogasnog zapovjednika zahtijevaju angažiranje dodatnih vatrogasnih snaga izvan područja Zadarske županije financiranje se obavlja iz županijskih proračunskih sredstava iz kojih je za ovu namjenu planiran iznos od 600.000,00 kuna.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PROVIDUROVA, 14. VELJAČE: Valentinovo Jazz Bar u znaku suvremenog ženskog jazza

Objavljeno

-

By

Koncertni ured Zadar će Valentinovo obilježiti u znaku suvremenog ženskog jazza. U utorak14. 2. u 19:30 u Polivalentnoj dvorani Providurove palače hrvatskoj će se javnosti premijerno predstaviti Millycent, istaknuta predstavnica modernog austrijskog jazza. Improvizacija Austrijanke Milly Groz, temeljena na općepoznatim evergreenima, odmiče u komediju, apsurd i slobodni tonalitet. Njezina radost u kombiniranju slobodne improvizacije, jazza, disco-popa, macho tekstova šezdesetih komentiranih iz feminističkog ugla, hip-hopa, swinga i neočekivanih zvukova čini koncerte Millycenta posebnim iskustvom za vrlo mješovitu publiku.

Nakon koncerta, Jazz Bar u svom premijernom izdanju donosi posvetu modernim jazz heroinama. Stilski različite, žene današnjeg jazza ponajbolji su ambasadori žanra, bez obzira izražavaju li se spiritualnim, fusion ili jazzom naslonjenim na afro-beat. Glazbu biraju Mišel i Andrija, autori glazbene emisije Blues bar Radija 057.

Koncert se održava uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb. Ulaznice se prodaju na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, kao i na info pultu Providurove palače, tri dana uoči koncerta od 11:00-13:00 i 17:30-19:30 sati.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Danas sunčano, kiša moguća u četvrtak i subotu

Objavljeno

-

By

Na Jadranu danas pretežno sunčano. U unutrašnjosti promjenljiva naoblaka, popodne i u Dalmaciji, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu lokalno može pasti malo kiše. Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u drugom dijelu dana i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 6 do 11 u kopnenim krajevima te od 11 do 14 °C na Jadranu.

U četvrtak promjenljivo oblačno na istoku i u Dalmaciji mjestimice s kišom. Vjetar povremeno umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 0, na Jadranu između 3 i 8, a najviša dnevna između 6 i 10, na moru između 9 i 13 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. U četvrtak i subotu mjestimice će biti kiše. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar koji će u subotu na moru biti i jak. Na kopnu postupan porast temperature zraka.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZNANSTVENA KNJIŽNICA U četvrtak izlaganje prof. Mirte Tomas “Na putu prema Živom Svjetlu” (svjedočanstvo o Africi)

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 2. veljače u 18,00 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar prof. Mirta Tomas održat će izlaganje „Na putu prema Živom Svjetlu“ (svjedočanstvo o Africi).

Izlaganje će uz prezentaciju biti fokusirano na osobnom iskustvu humanitarnog rada te boravka u Africi (Nigerija, Edo state, Benin City), kroz razvoj školskog projekta Caring Hearts.

U kratkim crtama će se predstaviti uže područje Benin Cityija, glavnog grada države Edo gdje je projekt lociran kroz njegove geografske i povijesne značajke. Uslijedit će predstavljanje volonterskog rada u školi kao i potrebe nastavka projekta do njegove konačne realizacije. Bit će riječi i o uvjetima života i rada u afričkoj sredini, o lokalnoj kulturi i jezicima te malo kurioziteta o posebnostima pripremanja nekih od brojnih lokalnih specijaliteta.

Mirta Tomas, profesorica je na Odjelu za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, uz višegodišnje iskustvo i rad u prosvjeti, posljednjih godina svoj je život obogatila humanitarnim aktivizmom koji ju je, kroz ulogu koordinatorice međunarodnog školskog projekta Caring Hearts, odveo u Nigeriju, u Benin City.

Projekt je još uvijek u tijeku, završena je njegova prva faza pokretanjem školskog centra – službenog naziva Living Light Academy. Osebujnost i jedinstvenost projekta je sama činjenica da je realiziran na oko 6.000 km udaljenosti, uspješnom koordinacijom između Zadra i Benin Cityija. Nezaboravno dvomjesečno iskustvo boravka u Africi i druženja s djecom i kolegama zauvijek je označilo njen život.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu