Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

DAN OBRANE ZADRA Gradonačelnik Dukić: “Ovo su dani ponosa naše generacije koja je hodala s divovima!” 

Objavljeno

-

Zadar danas slavi Dan obrane. Tim povodom čestitku je uputio i gradonačelnik Zadra, Branko Dukić. Evo što poručuje:

Drage sugrađanke i sugrađani, drage majke i očevi, supruge i djeco naših poginulih branitelja, poštovani ratni zapovjednici, ratnici, branitelji, pobjednici, hvala vam! Hvala na žrtvi, hvala na hrabrosti i junaštvu. Hvala na slobodi Zadra i Hrvatske! 

Ovo su naši zadarski dani ponosa i slave, ali i dani ponosa čitave Hrvatske. Ne samo branitelja koji su zaustavili neprijatelja u njihovom naumu osvajanja Zadra i presijecanju Hrvatske. Ovo su dani ponosa naše generacije koja je, iako tada možda i nije toga bila svjesna, hodala s divovima. 

Postoje neki događaji u povijesti jedne države, jednog grada, jednog naroda i obitelji koji određuju budućnost. Ovdje, u Zadru, tu ste budućnost odredili baš vi. Meni, svima nama. I ostavili nam ponos. Ostavili nam i obvezu čuvati to nasljeđe.

Nakon 31 godine od povijesnog uspjeha tada mlade hrvatske vojske želim živjeti zajedništvo tog vremena, međusobnu potporu i spremnost na pružanje pomoći u svakom trenutku, svakoj prigodi. Bezuvjetno! Želim da i naši novi naraštaji jednako ponosno, hrabro i časno ljube svoju Domovinu! 

Stoga, svima vama iskreno i od srca čestitam Dan obrane grada Zadra!

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

10. VELJAČE Drugo izdanje “Dana vina i gastronomije Zadarske županije”

Objavljeno

-

By

Događanje koje okuplja sve one kojima je hrana sastavni dio posla, od proizvođača vina, sira, ribe i drugih prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područja eno-gastronomije, do predstavnika prehrambene i turističke industrije, distribucije i ugostiteljstva održat će se od 14 do 18 sati u kongresnom centru FORTIS u Falkensteiner Punta Skala Resortu.

Program će se sastojati od uvodnog dijela u kojem će svoje umijeće predstaviti mlade snage iz zadarske Ugostiteljske škole, a bit će predstavljen i Maraskin Maraschino Kiss koktel.

Uslijedit će masterclassevi renomiranih chefova o suvremenim i tradicionalnim načinima korištenja namirnica Zadarske županije kao i degustacija – Damira Tomljanovića i Saše Begana koji će držati masterclass na temu ribe, te Josipa Vrsaljka na temu slastica točnije Zadarske torte, a svi posjetitelji moći će i kušati sva jela koja spreme.

Tu je i panel na kojima će stručnjaci, poput Saše Špiranca, ocjenjivača na Decanteru i osnivača Vinarta, te Borisa Šuljića, vinara i vlasnika hotel Boškinac čiji restoran drži Michelinovu 1*, raspravljati o aktualnim temama razvoja proizvoda, plasiranja na tržište te ulaganja u dodanu vrijednost.

Prijave traju do 8. veljače i to putem linka.

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i uz podršku Zadarske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BENKOVAC, GRADSKA KNJIŽNICA U petak projekcija filma “Korlat”, scenarista i redatelja Luke Klapana

Objavljeno

-

By

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac i Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u petak 10. veljače 2023., s početkom u 19 sati u Gradskoj knjižnici Benkovac bit će prikazan dokumentarni film Korlat scenarista i redatelja Luke Klapana.

Film Korlat bilježi bogatu i burnu povijest ovoga dijela Ravnih kotara, ali i njegovu sadašnjost, odajući ujedno počast nevinim žrtvama palim za slobodnu Hrvatsku.

Dokumentarac je nastao 2020. u produkciji Jedine solucije, udruge za audiovizualnu umjetnost, a svoju premijeru imao je na 67. Pulskom filmskom festivalu. Luka Klapan film je režirao, snimio i montirao te za njega napisao scenarij. Film Korlat  četvrti je u nizu iz njegova ciklusa o Domovinskom ratu, nakon filmova Pridraga: ratna sjećanja (2015.), Glas Medviđe (2017.) i Bruški martirij (2018.).

U filmu sudjeluju: dr. sc. Radomir Jurić, izv. prof. dr. sc. Zlatko Begonja, Janja Buljat, Ivan Buljat, Nikola Buljat, Vinka Buljat, Joso Buljat, Marko Galić, Jeka Galić, Milenko Pekan Milković, Nevenka Šikić, Milenko Šikić, Mile Jurjević, Manda Vulelija, Ivan Vulelija Gare, Veselko Modrić, Ilija Bulić, Marta Zorić i Nikola Vulelija.

Ulaz na projekciju je slobodan.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu