Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

RADNI SASTANAK U GRADU Ministar Paladina obećao potporu Ministarstva zadarskim projektima

Objavljeno

-

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina boravio je danas je tijekom jutra u službenom radnom posjetu Gradu Zadru. Na održanim sastancima razgovaralo se o provedbi i pripremi gradskih projekata, uz naglasak na stambenu izgradnju.

 Unatoč novim uvjetima na tržištu, ugovoreni radovi na izgradnji 100 novih POS stanova odvijaju se uredno. Ugovorena je kupnja ukupno 89 stanova te predstoji dogovor s APN-om o otkupu preostalih jedanaest. Gradonačelnik je iskazao interes Grada za otkup preostalih stanova koji bi se koristili kao kadrovski za potrebe OB Zadar i Sveučilišta, odnosno za poticajni najam mladim obiteljima.

 Tijekom obilaska gradilišta obišao se i prostor na kojemu je projektirana nova osnovna škola Crvene kuće. Dogovoreno je kako će Ministarstvo i Grad prioritetno za ovu namjenu riješiti međusobne imovinsko-pravne odnose kako bi gradnja škole mogla nesmetano započeti.

 Također, gradonačelnik Dukić je izvijestio da je Grad Zadar pokrenuo projekt POS gradnje obiteljskih kuća na području Crnog prema modelu poticane stanogradnje (POS), a u pripremi je i gradnja nove stambene POS zgrade na području Smiljevca, u blizini budućeg dječjeg vrtića. 

 Gradonačelnik Dukić upoznao je ministra Paladinu i s aktualnostima vezanim uz projekt Vrata Zadra na Ravnicama. U ovom trenutku, naveo je Dukić, privodi se kraju izrada Konzervatorske podloge kao zadnji preduvjet za izradu UPU Ravnice.

 „Riječ je o ključnom prostoru koji prije svega rješava goruću problematiku grada i nudi konačno rasterećenje povijesne jezgre kada je riječ o prometu u mirovanju i prometu uopće. U ovoj fazi, Grad Zadar želi prioritetno realizirati izgradnju javne garaže s oko 1 200 parkirališnih mjesta. S obzirom na to da na čitavom prostoru vlasništvo dijele Grad i RH, izrada UPU-a zajednički je interes“ – kazao je gradonačelnik Dukić.

 Ministar Paladina istaknuo je potporu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine projektima koje Grad Zadar provodi, kao i onima koji su u pripremi te je rekao da je Ministarstvo uvijek otvoreno za suradnju s ciljem razvoja Grada Zadra i dobrobiti koje ovi projekti imaju za građane.

Vezano uz rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, tijekom sastanka su navedeni konkretni primjeri, a odnose se prvenstveno na izgradnju prometne infrastrukture. U tom smislu danas je potpisan Ugovor o darovanju dijela državnog zemljišta Gradu Zadru za potrebe izgradnje prometnice u sklopu obnove križanja na Žmirićima.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

LJETO NE POPUŠTA / Sunčano i vruće i u novom tjednu. Nešto niže temperature tek za vikend?

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro mjestimice više oblaka, a lokalno i magla. Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura, ponegdje na udare jaka, rijetko i olujna, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27 °C, u Dalmaciji malo viša.

U ponedjeljak će prevladavati sunčano te u većini krajeva danju vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, lokalno s jakim udarima, popodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na moru od 16 do 21 °C. Najviša dnevna između 24 i 29 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Početkom radnog tjedna prevladavat će sunčano vrijeme. Na kopnu će ujutro mjestimice biti magle, osobito u utorak. U srijedu zatim u unutrašnjosti porast naoblake i ponegdje malo kiše. U utorak će u unutrašnjosti zapuhati umjeren jugozapadnjak koji će u srijedu okrenuti na sjeverac. Na moru će nakon burina i maestrala u utorak zapuhati jugo i već u srijedu okrenuti na buru. U srijedu malo niže dnevne vrijednosti temperature osobito u unutrašnjosti.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) RAŽANAC / Obilježena 30. godišnjica utemeljenja općine – priznanja bivšim načelnicima i predsjednicima Vijeća

Objavljeno

-

By

U Ražancu je uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija svečano proslavljen Dan Općine.

Uz načelnika Općine Ražanac Damira Jordana i predsjednika Općinskog vijeća Petra Miočića okupljanjima su se obratili župan Božidar Longin, saborski zastupnik Rade Šimičević, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Povodom 30. obljetnice osnutka Općine Ražanac, Grb općine dodijeljen je svim bivšim načelnicima i predsjednicima Općinskog vijeća. Godišnje nagrade uručene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ražanac, učiteljici OŠ Jurja Barkovića Lidiji Rudić, posthumno pok. Ljubomiru Tičku, dok su Grb Općine Ražanac dobile učenice osmog razreda O.Š. Jurja Barakovića Petra Jović i Mija Gruban, za uzorne uspjehe tijekom školovanja.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) TJEDAN FILANTROPIJE U ZADARSKOJ BOLNICI: Učenici oslikali mural, izrađivali igračke i posadili stabla

Objavljeno

-

By

Naš je grad jučer bio centar svita, barem što se filantropa tiče, objavljeno je iz OB Zadar.

Zadar je ugostio središnje događanje Tjedna filantropije 2023.godine, a niz aktivnosti tim je povodom organiziran u okrugu Opće bolnice. Sve je, dakako, usmjereno djeci i mladima kako bi ih se potaknulo na filantropski angažman, na pomaganje drugima i na vjerovanje u dobrotu čovjeka.

Tjedan filantropije obilježava se od 23.rujna do 1.listopada, a sve uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

U jučerašnje aktivnosti uključile su se tri škole s područja naše županije: Osnovna škola Stanovi, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov i Klasična gimnazija Ivana Pavla II.

Učenici su, u suradnji s uličnim umjetnikom Mirom Petkovićem Modulom, oslikali zidni mural kod Službe za ginekologiju i opstetriciju. Oni najmlađi učenici su na radionicama u IMPACT centru izrađivali igračke koje su potom darovali malim pacijentima na Odjelu pedijatrije. Svi su pak zajedno uljepšali zeleno srce našeg grada. Posadili su donirana stabla u bolničkom okrugu i tako zazelenili naš okoliš.

Iz Zadra su danas odaslane predivne slike djece i mladih koji se ne ustručavaju djelovati i zalagati za druge. Oni su naša bolja budućnost!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu