Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Otkrijte što vas sve čeka 30. rujna na Europskoj noći istraživača!

Objavljeno

-

Pridružite nam se na Europskoj noći istraživača, koja će se održati u petak, 30. rujna, u Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku, stoji u pozivnici sa zadarskog Sveučilišta

Istraživači su za sve posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, eksperimente, predavanja, izložbe, igre i kvizove.

Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a održat će se u vremenu od 17:00 – 22:00 h na popularnim gradskim lokacijama.

Izdvajamo samo mali dio onoga što vas očekuje.

Zadar – Providurova palača

Posjetitelji će moći kušati različite vrste rimske hrane, pod mikroskopom promatrati kapljicu oceanske vode i zrnca pijeska, upoznati se s brodskim simulatorom i teleskopom promatrati Sunce i noćno nebo.

Mlađi posjetitelji imat će priliku izraditi model energetski neovisne škole, otkriti što je skriveno u zemlji, te kroz igru naučiti latinske poslovice o hrani i kako prepoznati različite vrste ribe.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati

U trendu