Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

22. DO 25. RUJNA: Na Europskom prvenstvu u mažoret plesu u Zadru preko 3.000 mažoretkinja

Objavljeno

-

U Zadru se od četvrtka 22. rujna do nedjelje 25. rujna održava Europsko prvenstvo u mažoret plesu. Na prvenstvu nastupa preko 3.000 mažoretkinja iz 210 formacija (grupa) i neformacija (sola, dua i trija), koji će u nekoliko dana boravka ostvariti više od 10.000 noćenja. Osim natjecatelja i trenera u Zadar u vlastitom aranžmanu dolaze navijači i članovi obitelji, pa se očekuje da će prvenstvo imati veliki učinak na promociju destinacije, ali i broj noćenja u posezoni.

– Zadarski ugostitelji i hotelijeri bi prema procjeni ostvarenih noćenja i serviranih obroka trebali ostvariti oko 2,3 milijuna kuna.  Uz to će natjecatelji i prateća publika ostaviti značajna sredstva u gradu kroz vanpansionsku potrošnju (barovi, suveniri, parkiranje, gorivo…), pa je procjena da će Zadar ovim prvenstvom zaraditi preko 3 milijuna kuna, istaknula je danas u prostoru Turističko-informativnog centra u palači Cedulin lokalna organizatorica manifestacije,  predsjednica udruge Zadarske mažoretkinje Željka Vitlov.

Sudionice su mažoretkinje u dobi od 7 do 25 godine iz brojnih europskih zemalja. Uz Hrvatsku kao domaćina zastupljene su Češka, Poljska, Francuska, Srbija, Italija, Rumunjska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina… Prvenstvo sudi osam licenciranih sudaca iz Francuske, BiH, Poljske, Srbije, Rumunjske, Hrvatske i Češke.

Sva događanja otvorena su za posjetitelje, bilo da se radi o defileima na otvorenom ili izvođenju formacija u dvorani Mocire. Prvi treninzi počinju na Kalelargi i u dvorani Mocire u četvrtak, od 12 do 20 sati. U petak se na Mocirama odvija neformacijski program, a svečano otvaranje i defile održat će se u subotu ujutro na Narodnom trgu. Kao posebne atrakcije ovog dana ističu se paradni defile u Širokoj ulici (14 sati) i proglašenje pobjednika (18:15 sati). U nedjelju se natjecatelji vraćaju u dvoranu Mocire, s formacijama statične koreografije i proglašenjem pobjednika u poslijepodnevnim satima. U slučaju lošeg vremena, sva događanja održat će se u dvorani.

Prvenstvo će otvoriti gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić i zadarski župan Božidar Longin, uz nazočnost državnog tajnika Ministarstva turizma i sporta Tomislava Družaka. Podršku prvenstvu su dali Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra, Zadarska županija i veliki broj sponzora. Organizator prvenstva je EMA – European majorettes’ associastion te udruga Zadarske mažoretkinje.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Promocija prvostupnika Odjela za pedagogiju

Objavljeno

-

By

Na Sveučilištu u Zadru u petak je održana promocija prvostupnika preddiplomskog studija pedagogije. Uz brojne prijatelje i rodbinu studentima su na ovom koraku u njihovom obrazovnom putu  čestitali pročelnica Odjela za pedagogiju izv. prof. dr. sc. Matilda Karamatić Brčić, zamjenica pročelnice izv. prof. dr. sc. Jasmina Vrkić Dimić i promotorica izv. prof. dr. sc. Daliborka Luketić.

Svi oni koji su uspjeli svladati prepreke i steći prvostupničku diplomu dobili su vještine za pružanje odgovora na suvremene zahtjeve odgojno-obrazovnog sustava. Znanje koje su stekli omogućit će im da ispravno odgovore na nove izazove koji su pred njih postavljeni, a to je za većinu diplomski studij na ovom odjelu.

– Ova potvrda nije samo dodjela kvalifikativa na našoj obrazovnoj vertikali, već potvrda vas kao slobodnih akademskih građana na uspješnom završetku jedne stepenice u školovanju te još usppješnijem nastavku procesa školovanja, s ciljem stjecanja potpune kvalifikacije i uspješnog svladavanja budućih izazova. Neka vas na daljnjem putu prate hrabrost i odvažnost u istraživanju i razumijevanju naše zbilje. Budite odgovorni, njegujte vrijednost znanja i identiteta, kako obrazovnog tako i kulturnog, poručila je promoventima pročelnica Karamatić Brčić.

Promotorica Luketić prisjetila se dana kada je ova generacija stigla na Sveučilište, puna bojazni ali i očekivanja, u želji da svojim znanjem i učenjem ispuni snove.

– Za vas smo imali, a imamo i danas, jako visoke aspiracije: da pronađete živote ispunjene smislom i svrhom, da otkrijete strast koja vas animira, da težite istini, da koristite svoje obrazovanje kako biste činilo dobro u svijetu. Nadamo se da vas nakon ovog novog početka na diplomskom studiju čeka svijetla budućnost i da ćete uživati u onome što ćete raditi, poručila je promotorica studentima.

Nakon prisege da će sve stečeno znanje koristiti za dobrobit Sveučilišta i domovine uslijedila je svečana dodjela prvostupničkih diploma.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA SAŠE ČUKE / U zimski dan…

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(VIDEO) OPĆA BOLNICA ZADAR: Centar za estetsku dermatologiju otvorio svoja vrata! Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Centar za estetsku dermatologiju otvorio je svoja vrata! Nalazi se na prvom katu Poliklinike Opće bolnice Zadar, u sklopu Odjela za dermatologiju.

U ponudi su najpopularniji tretmani za uljepšavanje koji su kombinacija modernih metoda estetske dermatologije i tehnološki inovativnih medicinskih uređaja za anti-age učinak.

Stručni tim Centra za estetsku dermatologiju čine liječnici Magdalena Matak, dr.med.,specijalist dermatologije i venerologije i Lovre Pedić, dr.med., specijalist dermatologije i venerologije. U svom radu primjenjuju minimalno invazivne metode temeljene na dokazanoj inovativnoj tehnologiji. Krajnji cilj je postizanje ljepšeg, zdravijeg i mlađeg izgleda pacijenta.

Stručni tim u Centru za estetsku dermatologiju radi izvan svog redovnog radnog vremena, pa pružanje ovih usluga neće na niti jedan način utjecati na provedbu redovnog programa specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite.

Ukupan prihod ostvaren u Centru za estetsku dermatologiju bit će utrošen isključivo za kapitalna ulaganja koja će osigurati poboljšanje uvjeta za smještaj i liječenje pacijenata Opće bolnice Zadar.

Više informacija na: https://ced.bolnica-zadar.hr/

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu