Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(KOLUMNA) Who the fuck is Daniel Radeta?

Objavljeno

-

Kad pronađete razlog pa utipkate u Google ime šefa zadarskog SDP-a, Daniela Radete, padajući izbornik sugerira samo jedno:

„Daniel Radeta biografija“.

Tu su dva problema. Prvi je što je ovaj nema, a drugi taj da čak ni sveznajući Google o Radeti nema ništa drugo ili pametnije sem nepostojeće biografije:

Zapravo je još jedna opcija u izborniku, ali riječ je o drugom Danielu Radeti i taj je umro.

Blago njemu.

Ako ništa, ne mora biti svjedokom političke kataklizme koja se (u) Zadru posljedično događa s kataklizmičkim kadroviranjem u SDP-u, a koja je na površinu izbacila ljude koji su u zlatno vrijeme socijaldemokracije na Trgu 5 bunara mogli eventualno donijeti kavu onima što danas kuhaju kave. I štrikaju.

Sve u svemu… Who the fuck is Daniel Radeta? Ne zna nitko, pita se i Google, a postoji osnovana sumnja da i on sam traži samoga sebe i u 35. godini života.

Na pitanje svih pitanja, ujedno i jedino pitanje o ovom mladom čovjeku, evo što je on sam odgovorio 2017. za jedan lokalni objektivan socijaldemokratski portal:

Summa summarum, rodio se, školovao i vratio u Zadar tražiti posao. Ni to nije odradio kako treba. Fulao ulicu ili dvije i umjesto na Zavodu za zapošljavanje na Relji, završio u Zrinsko frankopanskoj, isto na Relji, gdje je njegov nekadašnji stranački šef kao pravi socijaldemokrata razvio milijunski biznis čišćenja sve redom državnih tvrtki. “Radom i poštenjem.”

U jednom takvom radu okušao se i naš Radeta, pa ga je šef pošteno nominirao za očitača brojila za struju, ali je natječaj pao, a svi skupa završili na ispitivanju na Policiji.

Nakon propale karijere pomorca, u vodu je time pala i ideja o Radeti očitaču.

Logično, sljedeće je bilo imenovati ga za šefa stranke u gradu. Ako je njegova prethodnika za to mjesto kvalificirala neslavno završena policijska karijera, gdje li je tek kraj Radeti koji je za dlaku postao čitač brojila!? Još otkrivamo.

Da ne bude nekorektno, ima zapravo jedna poznata stavka o životu i djelu šefa SDP-a grada Zadra. On je osnivač famozne Udruge iznajmljivača Zadar. Istina, Udruga nema ni članova ni Skupštine ni tijela ali je kakav takav dokaz da je Radeta imao velike snove.

„Nakon studija se trudim usavršavati svoje znanje i vještine o digitalnom marketingu i tehnologijama, što je moja glavna preokupacija i hobi, te svoje slobodno vrijeme često provodim na raznim predavanjima i tečajevima“, kazao je u jednom od predstavljanja.

Kako napreduje njegova „glavna preokupacija“, govori današnji pogled na web stranicu Udruge:

Toliko o tome.

Nakon što se informira o Danielu Radeti, nedužan promatrač pomislio bi da ovaj skrušeno sjedi u nekom kutku sebe duboko i sa debelim zakašnjenjem razmatrajući što učiniti sa životom.

Ma jok. Po dobroj staroj balkanskoj praksi, upravo je Radeta vodeći lokalni stručnjak širokoga spektra. Nema u što se ne razumije. Od arhitekture i urbanizma do medicine i turizma.

Čudom se čudimo da još uvijek svoje kategoričko stručno predavanje nije dao i o stanju u Ukrajini. I to pred Skupštinom NATO-a ili makar Vijećem EU, što mu od srca želimo.

Pa da ga konačno netko pošalje gdje mu je mjesto.

Radeta, objasni im, molim te… 🤞

 
Nastavi čitati
3 komentara

3 Comments

 1. IK

  12. rujna 2022. at 18:27

  Clanak na razini traca. Jako neozbiljan, da ne kazem priglup clanak. Autorici ove gluposti – sto puta palac dolje!!

   
 2. Ei

  14. rujna 2022. at 11:24

  Također i stan koji je upitno stecen nalazi se na Relji u Z. Frankopanskoj odmah tik uz ured kako kažete nekadašnjeg stranačkog šefa.i tako se napada iz mišje rupe koju je kupio zna se tko potpisnici ovog teksta

   
 3. Bumbishta

  14. rujna 2022. at 19:52

  Svidija spize a…ka da su kod Dodiga na festi! A jesu banditi obadva…

  Ala ne prdite tu , zena je sve lipo napisala i to da se razumi, nes ti meni jelozije ovod…

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZNANSTVENA U ponedjeljak otvaranje Izložbe knjiga Tomislava Marijana Bilosnića

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak 3. listopada 2022. godine s početkom u 18 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, otvara se Izložba knjiga Tomislava Marijana Bilosnića.

Izložba je upriličena uz Bilosnićev jubilej – 75. godišnjicu života i 55. godišnjicu umjetničkog rada.

Tomislav Marijan Bilosnić (Zemunik Donji, 18. siječnja 1947.), hrvatski književnik, slikar, fotograf, publicist i novinar. Autor je više od 160 knjiga proze, poezije, kritika, feljtona i putopisa. Priredio je više od 100 izložbi umjetničke fotografije i slika u različitim tehnikama u domovini i inozemstvu.

Njegova su djela prevedena na tridesetak svjetskih jezika te su postigla znatna priznanja. Samo njegova zbirka pjesama „Tigar“ prevedena je na četrnaest jezika. Zastupljen je u mnogim glasilima, zbornicima, leksikonima, antologijama i školskim udžbenicima. Uređivao je više novina, časopisa, zbornika i biblioteka.

Član je brojnih relevantnih književnih i likovnih, hrvatskih i inozemnih društava (Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih haiku pjesnika, HDLU Zadar, Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, Društva albanskih umjetnika i književnika u Elbasanu, Kluba pisaca ”Kostandin Kristoforidhi” u Albaniji.) Nagrađen je s najprestižnijim pjesničkim nagradama „Tin Ujević“ i „Antun Branko Šimić“, a dobitnik je i prvih nagrada za duhovnu književnost „Stjepan Kranjčić“, nagrade za prozu „Dubravko Horvatić“, nagrade „Pasionska baština“, više godina za redom prve nagrade za hrvatski književni putopis, te međunarodnih književnih nagrada „Crvena ruža Elbasana“, „Ilinden“, „Vlado Puljić“ i „Fra Martin Nedić“.

Uvršten je u više svjetskih haiku antologija, a japanska državna televizija snimila je o njemu film „Stazama hrvatskog haiku“. Osim toga Bilosniću je dodijeljena međunarodna Zlatna plaketa za slikarstvo i fotografiju. Za umjetničku i društvenu djelatnost dobio jer Grb Grada Zadra, Nagradu Grada Zadra, Nagradu Zadarske županije u dva navrata, Nagradu Zadarske županije za životno djelo i Nagradu za Životno djelo općine Zemunik. Živi i radi u Zadru i Zemuniku.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Svečana promocija prvostupnica i prvostupnika Odjela za zdravstvene studije

Objavljeno

-

By

Na Sveučilištu u Zadru je održana Svečana promocija prvostupnica i prvostupnika Odjela za zdravstvene studije. Na njihovom uspjehu u dosadašnjem školovanju čestitali su im pročelnica doc. dr.sc. Nataša Skitarelić, zamjenica pročelnice  prof. dr. sc. Marijana Matek Sarić, promotorica doc. dr.sc. Marija Ljubičić i prof. dr. sc. Boris Dželalija.

– Ponosni smo što se odabrali naše sveučilište. Odabrali ste bremenit i težak poziv, nema težeg od rada s bolesnima i nemoćnima, ali trebate imati na umu da nećete uvijek dobivati pohvale, nego će nekada biti i nepristojnosti i nezahvalnosti. Sve je to dio života, tko to ne može podnijeti nije za ovaj poziv. Niti jedan studij ne može vas do kraja pripremiti za vašu profesiju, krećete na daljnji put učenja i stjecanja obrazovanja, želim vam da na njemu ne klonite duhom, poručila ime je pročelnica Skitarelić.

Promotorica je pozvala prvostupnike da se hrabro suoče s izazovima koji su pred njima.

– Uvjerena sam da ćete biti visoko stručne, empatične medicinske sestre i tehničari, koji žele raditi i kojima će pacijent uvijek biti na prvom mjestu. Neka dobrobit za pacijenta bude uvijek u središtu vašeg djelovanja, rekla je promotorica Ljubičić.

Promovirani su: Laura Begović, Nikolina Bezhi, Ana Burić, Borna Cvečić, Ivana Čulina, Vanesa Desnica, Lorena Došen, Katarina Eškinja, Karmen Gabrilo, Domagoj Grdović, Martina Grginović, Erika Kalac, Josipa Karaban, Tomislav Katić, Lucija Kekez, Anamarija Kekez, Marija Knežević, Josipa Marić, Nikola Marinović, Sandra Matak, Dajana Mezak, Paula Mihatov, Maja Mlakić, Lucija Modrić, Nikolina Odžaković, Kristina Pehar, Ivona Maria Pijaca, Emily Rak, Mate Rukavina, Luka Smokrović, Barbara Staničić, Pino Šale, Anđela Šipić, Mihaela Šnaubert, Martina Tokić, Paula Tomičić, Laura Trojić, Ana Umiljenović i Marta Vidas.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu