Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE Gradonačelnik Dukić: “Ovo gradsko vijeće je bilo ispred svih drugih, no sada je postalo poligon za divlje ispade!”

Objavljeno

-

U nastavku donosimo reagiranje gradonačelnika Branka Dukića na situaciju na 13. sjednici Gradskog vijeća:

“Ovo je 13. sjednica ovog saziva Gradskog vijeća, i 13. put zaredom kako predsjednik Vučetić ne može, ne zna i ne želi osigurati niti minimalne uvjete za bar koliko-toliko normalan tijek sjednice. Imamo brutalno vrijeđanje, omalovažavanje i ponižavanje od strane vijećnika Rubeše, a u tome ga dobro prati i sam Vučetić.

Pitanje je samo do kada. Treba to jednom zaustaviti. jer smo slušali u Maloj vijećnici urlanja, gledali naguravanja. Nenormalno.

Što bi trebao napraviti gradonačelnik? Ovo je sjednica Gradskog vijeća, nju saziva i vodi predsjednik. A vodi je kako vodi: dopušta verbalno silovanje. Napadi ad hominem su postali pravilo.

Zamolio sam stanku i predložio sastanak predsjednika vijeća s predsjednicima klubova kako bi se dogovorili o daljnjem nastavku sjednice dostojnom građanima koji su ih izabrali. Odbio je i najavio moje udaljavanje ne prestajući s vrijeđanjem.

Ja imam svoje dostojanstvo, kao što imam i poštovanje prema svakom čovjeku i sugovorniku. Kućni odgoj. Ali ni Vučetić ni Rubeša to nemaju. To je jedan sasvim drugi svijet kojemu ne želim pripadati.

Poslije svega, Vučetić je izbrojao 9 vijećnika. a zatim je većina gradskog vijeća pokazala da ne želi više sudjelovati u takvom radu sjednice. To je jasna poruka predsjedniku vijeća da se na takav način sjednice ne vode.

Ne bojim se vijećničkih pitanja, sva pitanja će biti odgovorena. Prvenstveno je u mom interesu da sve odgovore dam, da pojasnim u kojem se smjeru Grad Zadar kreće.

I naravno, meni i čitavoj Gradskoj upravi itekako je stalo da se ova sjednica održi jer su točke dnevnog reda prevažne za grad Zadar. Ali narcisoidni način na koji Vučetić dovodi vijećnike do bijesne rasprave u kojem daljnji rad nije moguć. Netko mu to treba reći, pa makar me zato udaljio iz vijećnice.

Da pojednostavnim: to je obično divljaštvo i nema veze sa vijećem ni sa kritikama ili raspravom. A ovo gradsko vijeće je po svemu bilo ispred drugih vijeća u državi, no sada je postalo poligon za divlje ispade i to se odražava na grad.

To će u konačnici i zaustaviti grad ako se ovako nastavi. Kao gradonačelnik radim projekte od javnog interesa i želim da netko tko me naslijedi također ima projekte koji će moći ostvarivati, a bojim se ako se ovako nastavi da će moj nasljednik imati vrlo malo toga za odraditi.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

IDE NOVA PROMJENA VREMENA: Obilna kiša sve do kraja tjedna. Od nedjelje prava zima – drastičan pad temperature, a moguć i snijeg!

Objavljeno

-

By

Danas umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom u Posavini i Lici te osobito u Dalmaciji gdje će biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla. Na većem dijelu Jadrana puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9 na kopnu i od 13 do 16 °C na moru i u unutrašnjosti Dalmacije.

U četvrtak u unutrašnjosti pretežno, na Jadranu promjenljivo oblačno. Mjestimice oborina, većinom kiša, na krajnjem jugu i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a na sjeverozapadu unutrašnjosti nakratko je moguća i susnježica. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice umjerena bura, a na krajnjem jugu jugo. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 15 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Prevladavat će oblačno vrijeme s povremenom oborinom. Obilnije kiše bit će osobito u petak i subotu duž obale, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Kratkotrajno je na zapadu i sjeverozapadu unutrašnjosti u četvrtak moguća susnježica. Vjetar na kopnu slab, u petak ponegdje umjeren jugoistočni. Na Jadranu jugo, u petak u jačanju na vrlo jako i olujno, a u četvrtak će na sjevernom dijelu još prijepodne puhati bura i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u blagom porastu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADU BIOGRADU 11 MILIJUNA ZA NADOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA Bit će mjesta u vrtiću za svu djecu s područja grada!

Objavljeno

-

By

U okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“, objavljenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se provodi u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine, Gradu Biogradu na Moru su odobrena bespovratna sredstva u iznosu 11.016.000,00 HRK za projekt „Rekonstrukcija zgrade dječjeg vrtića Biograd“.

Svrha projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci bez obzira na socioekonomski status.

Projektom će se dograditi i nadograditi postojeći objekt predškolske ustanove DV Biograd na predjelu Kosa u Biogradu na Moru. Provedba projekta rezultirati će povećanjem broja dnevnih boravaka ( 9 dodatnih dnevnih boravaka – 1 za jasličnu i 8 za vrtićke skupine) čime će se povećati kapacitet novih učionica i broj izgrađenih mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (172 mjesta). Nakon provedbe projekta ukupan broj mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju iznositi će 316 te će biti 17 dnevnih boravaka (3 za jaslične i 14 za vrtićke skupine).

Provedba projekta rezultirati će osiguranim mjestima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju za svu djecu na području Grada Biograda na Moru.

Planirana rekonstrukcija: U prizemlju sa sjeveroistočne strane dograđuju još 2 sobe za boravak djece s pratećim sadržajima, a s jugoistočne strane dograđuje se 1 soba za boravak djece s pratećim sadržajima te novi kuhinjski pogon. Sa sjeveroistočne strane dograđuje se novi ulaz te se dio prizemlja reorganizira u skladu s novim potrebama. Na katu se nadograđuje još ukupno 6 soba za boravak djece s pratećim sadržajima od kojih se dvije mogu razdvojiti prema potrebi (višenamjenski prostor – dvorana za predstave/radionice).

Planiranom rekonstrukcijom proširuje se prostorni kapacitet dječjeg vrtića za 9 soba dnevnog boravka s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorijama i terasama. Također, zahvatom će se urediti vanjski prostori: prilazni putevi, parkiralište, dvorište, slobodne i zelene površine koji će biti ograđeni i sigurni za djecu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Briševo u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 08.12.2022. godine (četvrtak) u vremenu od 09:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Briševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Samostalne satnije Briševo kod k.br.47.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu