Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SEZONA, INFLACIJA I(LI) UVREDA? U zadarskom restoranu cijena jednog pomidora i par feta kravljeg sira – 170 kuna!

Objavljeno

-

“Ovo nije toliko skupo koliko je uvredljivo…”, stoji u zaključku objave na društvenim mrežama čitateljice ogorčene iskustvom u jednom zadarskom restoranu.

Za nekoliko kriški rajčice i mekog kravljeg sira, servirane pod mondenim nazivom “caprese burrata pesto rosso”, naime, traži se da izdvojite čak 170 kuna!? Neoprezan gost kojemu takva cijena za takvo jelo teško da može pasti na pamet, a možda naručuje i izravno od konobara, pa propusti pitati za cijenu, može ostati dobro iznenađen finalnim računom za više nego skromnu večeru.

“Sastojci za famoznu salatu – jedan pomidor i nekoliko kriški kravljeg sira realno mogu vrijediti maksimalnih 20 kuna! Vrijeđa i što je u opisu jela naznačeno ‘maslinovo ulje’. Ne znam je li to sve baš nužno”, pita se čitateljica, te dodaje:

“Jesam zagovornik ‘pljačke’ turista, u istoj mjeri u kojoj zapadnjaci nama prazne džepove, ali čak i za pljačku postoje neke granice. Ovdje su prijeđene.”

Da riječ ne može biti o tiskarskoj pogrešci (koliko je nevjerojatna ova cijena ovako jednostavne salate i to je eventualno objašnjenje prošlo glavom), govori i podatak da je uz cijenu u kunama jasno naznačena i ona u eurima – 22,56!?

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

BOŽIĆNI ZADAR OPEN Mažoretkinje i pom pon timovi danas na Višnjiku

Objavljeno

-

By

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u subotu, 10. prosinca 2022. održat će se Božićni Zadar Open, međunarodno natjecanje u mažoret sportu. Organizatori su i provoditelji natjecanja Hrvatski savez mažoretkinja i pom pon timova i ŠC Višnjik.

U programu će sudjelovati timovi iz Mađarske, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske u natjecateljskim kategorijama sa štapom, zastavama, pom ponima i mace-om. Dio programa je i kategorija pod nazivom Božić koje su nagrađene za kostime i koreografije na božićnu temu.

Natjecanje će se održati u dobnim kategorijama kadeta, juniora i seniora, te u kategoriji najmlađih od četiri do šest godina. Sastavni dio programa bit će i plesni dio.

Natjecanje će početi u 12 sati u Dvorani Krešimira Ćosića. Ulazak (ulaz B, neposredno uz Zimski park ’22.) za publiku je slobodan.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ADVENT U BIBINJAMA: Zbog kiše odgođeni Fritulijada i koncert Atomskog skloništa. Ovo su novi termini…

Objavljeno

-

By

Zbog loših vremenskih prilika ovog vikenda odgađa se Fritulijada te sutrašnji nastup Atomskog skloništa, izvijestili su iz Bibinja. 

Obilna kiša koja od prošlog tjedna ne prestaje padati nažalost je, ponovno, odgodila manifestacije u sklopu ovogodišnjeg Adventa u Bibinjama, no znaju se i novi datumi održavanja:

Fritulijada će se održati u utorak, 13. prosinca 2022.,

nastup Atomskog skloništa odgođen je za 29. prosinca 2022.

Nastup klape Bibinje koji je predviđen za ovu nedjelju, 11. prosinca se, zasad, održava na rasporedu, a eventualne izmjene bit će pravovremeno objavljene.

Turistička zajednica općine Bibinje se svima unaprijed zahvaljuje na razumijevanju.

Cjelokupni ovogodišnji adventski program koji će se održati tijekom prosinca pregledajte na poveznici → Advent u Bibinjama.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI NA BULEVARU! Od ponedjeljka nova trasa za sve gradske i prigradske linije…

Objavljeno

-

By

foto: Liburnija

Od dana 12.12.2022. (ponedjeljak) do završetka građevinskih radova na raskrižju ulica Franka Lisice i Biogradske ceste sve gradske i prigradske autobusne linije prometovati će ulicama Ante Starčevića – 4.Gardijske brigade – …

Izuzetak:

  • Gradska autobusna linija za Gaženicu prometovati će uobičajenom trasom.
  • Gradska autobusna linija za gradsko groblje prometovati će ulicama A.Starčevića – F.Lisice.
 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu