Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVI DAN PagArtFestival: Koncert Lovre Pogorelića u crkvi Sv. Frane

Objavljeno

-

PagArtFestival svoje će 24. izdanje započeti tradicionalnim recitalom “klavirskog talenta iz kategorije velikana“- Lovre Pogorelića 1. kolovoza u crkvi Sv. Frane u Gradu Pagu. Lovro Pogorelić, koji je i utemeljitelj te umjetnički voditelj festivala, za publiku PagArtFestivala je pripremio Transcendentalne etide F. Liszta koje se rijetko izvode u Hrvatskoj, ali i u svijetu, te predstavljaju vrh pijanističke literature.

Lovro Pogorelić koncertira redovito već od svoje sedamnaeste godine, svojim pijanističkim kreacijama oduševljava publiku širom svijeta te publika PagArtFestivala zasigurno neće ostati ravnodušna ni na ovogodišnjem otvorenju.

PagArtFestival, kao jedina umjetnička manifestacija na području Grada Paga, ove godine, uz koncert Lovre Pogorelića, donosi još tri koncerta te jednu predstavu.

Naziv ovogodišnjeg PagArtFestivala je Muzika i priča, a upravo ta “priča” odnosi se na predstavu Iluzije Ivana Viripajeva koju će izvesti dvoje mladih glumaca Ana Pogorelić i Teodor Vinčić uz originalnu klavirsku izvedbu Katarine Ranković, u atriju Kneževog dvora 3. kolovoza.

8. kolovoza publika će imati priliku uživati u jednom od rijetko izvođenih programa- dvije suite za violončelo solo J. S. Bacha te izbor iz 12 Capriccia za violončelo solo R. Matza koje će izvesti sjajni albansko-francuski violončelist Vlorent Xhafaj.

Zatim 12. kolovoza slijedi koncert u crkvi Marijinog uznesenja (paškoj Katedrali) gdje će orguljašica Ljerka Očić i oboist Branko Mihanović izvesti program Musica affettuosa.

Za sami kraj, kao i svake godine, PagArtFestival predstavlja mladog glazbenika, a ove godine je to gitarist Luka Lovreković koji će 17.8. održati koncert u Starom Gradu Pagu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu