Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KRAJ JE TOPLINSKOG VALA Od danas bura, u petak i orkanska. Temperatura danima neće ići iznad 30°C!

Objavljeno

-

U većini krajeva danas promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom koje će najprije biti u središnjim predjelima i Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana. Najviše sunčana vremena i uglavnom suho bit će u Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab, popodne prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, sredinom dana će oslabjeti i prolazno okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći će jačati na jaku i olujnu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31 °C, u Dalmaciji malo viša.

U petak promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, koja u noći i rano ujutro, u Slavoniji i u Dalmaciji može biti obilnija i praćena grmljavinom. Od sredine dana na zapadu sve češća sunčana razdoblja. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i jak. Na Jadranu će umjerena i jaka bura jačati, pa će navečer podno Velebita biti orkanskih udara. Najniža temperatura zraka između 12 i 17, na moru od 19 do 24, a najviša od 23 do 28 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Petak će biti promjenljiv i povremeno će padati kiša, uglavnom u unutrašnjosti i na jugu Dalmacije. Najviše sunca očekuje se na sjevernom Jadranu. Vikend će biti sunčanije, osobito na moru, ali će u nedjelju u unutrašnjosti lokalno biti jačeg razvoja oblaka i poslijepodnevnih pljuskova. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna, u subotu će postupno slabjeti i prema otvorenom moru okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka bit će većinom između 24 i 29 °C.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Promocija prvostupnika Odjela za pedagogiju

Objavljeno

-

By

Na Sveučilištu u Zadru u petak je održana promocija prvostupnika preddiplomskog studija pedagogije. Uz brojne prijatelje i rodbinu studentima su na ovom koraku u njihovom obrazovnom putu  čestitali pročelnica Odjela za pedagogiju izv. prof. dr. sc. Matilda Karamatić Brčić, zamjenica pročelnice izv. prof. dr. sc. Jasmina Vrkić Dimić i promotorica izv. prof. dr. sc. Daliborka Luketić.

Svi oni koji su uspjeli svladati prepreke i steći prvostupničku diplomu dobili su vještine za pružanje odgovora na suvremene zahtjeve odgojno-obrazovnog sustava. Znanje koje su stekli omogućit će im da ispravno odgovore na nove izazove koji su pred njih postavljeni, a to je za većinu diplomski studij na ovom odjelu.

– Ova potvrda nije samo dodjela kvalifikativa na našoj obrazovnoj vertikali, već potvrda vas kao slobodnih akademskih građana na uspješnom završetku jedne stepenice u školovanju te još usppješnijem nastavku procesa školovanja, s ciljem stjecanja potpune kvalifikacije i uspješnog svladavanja budućih izazova. Neka vas na daljnjem putu prate hrabrost i odvažnost u istraživanju i razumijevanju naše zbilje. Budite odgovorni, njegujte vrijednost znanja i identiteta, kako obrazovnog tako i kulturnog, poručila je promoventima pročelnica Karamatić Brčić.

Promotorica Luketić prisjetila se dana kada je ova generacija stigla na Sveučilište, puna bojazni ali i očekivanja, u želji da svojim znanjem i učenjem ispuni snove.

– Za vas smo imali, a imamo i danas, jako visoke aspiracije: da pronađete živote ispunjene smislom i svrhom, da otkrijete strast koja vas animira, da težite istini, da koristite svoje obrazovanje kako biste činilo dobro u svijetu. Nadamo se da vas nakon ovog novog početka na diplomskom studiju čeka svijetla budućnost i da ćete uživati u onome što ćete raditi, poručila je promotorica studentima.

Nakon prisege da će sve stečeno znanje koristiti za dobrobit Sveučilišta i domovine uslijedila je svečana dodjela prvostupničkih diploma.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA SAŠE ČUKE / U zimski dan…

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(VIDEO) OPĆA BOLNICA ZADAR: Centar za estetsku dermatologiju otvorio svoja vrata! Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Centar za estetsku dermatologiju otvorio je svoja vrata! Nalazi se na prvom katu Poliklinike Opće bolnice Zadar, u sklopu Odjela za dermatologiju.

U ponudi su najpopularniji tretmani za uljepšavanje koji su kombinacija modernih metoda estetske dermatologije i tehnološki inovativnih medicinskih uređaja za anti-age učinak.

Stručni tim Centra za estetsku dermatologiju čine liječnici Magdalena Matak, dr.med.,specijalist dermatologije i venerologije i Lovre Pedić, dr.med., specijalist dermatologije i venerologije. U svom radu primjenjuju minimalno invazivne metode temeljene na dokazanoj inovativnoj tehnologiji. Krajnji cilj je postizanje ljepšeg, zdravijeg i mlađeg izgleda pacijenta.

Stručni tim u Centru za estetsku dermatologiju radi izvan svog redovnog radnog vremena, pa pružanje ovih usluga neće na niti jedan način utjecati na provedbu redovnog programa specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite.

Ukupan prihod ostvaren u Centru za estetsku dermatologiju bit će utrošen isključivo za kapitalna ulaganja koja će osigurati poboljšanje uvjeta za smještaj i liječenje pacijenata Opće bolnice Zadar.

Više informacija na: https://ced.bolnica-zadar.hr/

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu