Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) SVEČANA PROMOCIJA 141 MAGISTRA I MAGISTRICA RAZLIČITIH STRUKA Vican: S diplomom u ruci pozvani ste zajedno s nama učiniti Hrvatsku moćnom zemljom

Objavljeno

-

„Generacija ste koja živi u obilju slobode. Nemojte misliti da mi ne znamo da smo vas mi odgojili da imate pravo na sve i da sve možete postići; odgojili smo vas i uvjeravali da prosječnost nije na cijeni. Obrazovali smo vas da uzmete svoj život u svoje ruke – to smo htjeli. Dali smo vam slobodu izbora; možete danas živjeti gdje hoćete. S diplomom u ruci pozvani ste zajedno s nama učiniti Hrvatsku moćnom zemljom. Budite zajedno s nama ostrašćeni u njegovanju zemlje koja ima sve pretpostavke biti europskim biserom“, poručila je rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican magistricama i magistrima različitih struka, njih 141, koji su promovirani u dvije odvojene svečane promocije.

Uz rektoricu Vican promovente su u svijet akademskih građana uvele prorektorica prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić i promotorica izv. prof. dr. sc. Josipa Baraka Perica.

Stjecanje diplome visokoobrazovne razine zahtijeva posebne osobne napore, pa je sam čin promocije prožet dubokom radošću promovenata, njihovih najmilijih ali i profesora koji su vjerovali u njihov uspjeh. Svečana prisega koju daju uoči dodjele diploma daje vjeru svima njima da će služiti najvišim vrijednostima hrvatskog društva, da će život provesti u znanstvenoj ljubopitljivosti i prijenosu znanstvenih spoznaja drugima.

– Generacija ste nad kojom pljušte informacije i nije lako pretakati ih u istine i odvajati one koje su umotane u manipulacije. Razlikujte mišljenje od argumenta, ne živite s uprtim prstom u problem, nego problem zagrlite svom snagom duha i rješavajte ga. Ne budite gasitelji nade u bolje sutra i ne budite taoci onih koji vas potiču na egzodus, pozvala ih je rektorica Vican.

Promotorica izv. prof. dr. sc. Josipa Baraka Perica čestitala je promoventima na ustrajnosti i usredotočenosti da završe započeto. Iako je bilo trenutaka kada im je bilo iznimno teško, dokazali su da su sposobni nadići poteškoće.

– Hvala vam što ste izabrali Sveučilište u Zadru, dio čije akademske zajednice ćete zauvijek ostati. Hvala vam što ste naše Sveučilište i Zadar učinili ljepšim i boljim mjestom za život. Zadržite svoju autentičnost bez straha i bez zadrške. Budite jednostavni i skromni, ali svjesni vlastitih vrijednosti i sposobnosti. Želim vam da sreću u privatnom i profesionalnom životu prepoznate u procesima: u ostvarivanju zadanih zadataka, u propitkivanju svijeta oko sebe, neprestanom stjecanju novih znanja i neprestanom usavršavanju, u kretanju prema naprijed, poručila im je promotorica.

Magistrice i magistri dali su svečano obećanje da će u svom radu sve svoje snage upotrijebiti za dobrobit svog naroda i procvat naše Domovine, nakon čega se pristupilo svečanoj podjeli diploma. U glazbenom dijelu programa nastupio je a capella sastav A.K.A. Crescendo, koji je svečanost zaključio studentskom himnom Gaudeamus igitur.

U 10 sati promovirani su: Josip Abramac, Josip Alaber, Antonela Aviani, Emilija Babun, Margarita Bajlo Gaćina, Elizabeta Baković, Krešimir Baljkas, Matea Barunčić, Vito Benvin, Nikolina Biljan, Brankica Bitunjac, Adriana Petra Blažević, Matea Blažević, Antonia Boban, Marijana Bunjevac, Izabella Colić, Antonia Kristina Cukrov, Dora Josipa Dežmalj, Klaudia Dragičević, Robertino Galešić, Frana Galjanić, Kristina Gambiroža, Iva Gašić, Ida Godek, Dominik Gržan, Andriana Jelenković, Marija Jerončić, Ivana Jozić, Blaženka Juren, Lucija Kačan, Luka Kasalo, Josip Kataro, Antonija Kaulić, Dominik Kelava, Maja Knežević, Matea Kolovrat, Ena Kovačević, Jasna Krpina, Ana Kuštera, Barbara Kuzmić, Anamarija Lisica, Ivona Lovreković, Marina Ljutić, Marina Majnarić, Monika Majstorović, Anton Martinov, Marko Matas, Nikolina Matešić, Lana Matičević, Ivana Miočić, Manuela Mustać, Pera Odrljin, Marija Orešković, Mia Pavletić, Karmen Petković, Anita Pleadin, Ana-Marija Potnar, Ana Pranjić, Dorotea Profaca, Antonia Radović, Dora Riha, Klaudija Risek, Josipa Romić, Andrea Šalić, Anamarija Šesnić, Kristina Vidas, Lucija Vojnović, Laura Vukas, Marija Vukšić, Marija Vulelija Brešić i Marija Zurak.

U 11:30 sati promovirani su: Ana Antanasuević, Ivana Babac, Jozo Barać, Ana Begonja, Anja Berač, Marina Bogdanović, Ivana Bolješić, Marija Božulić, Katarina Brekalo, Matea Brzoja, Monika Culjaga, Lucija Čerina, Leona Ćurković, Antonija Ercegović, Dolores Franić, Katarina Glavačević, Ana Gržan Torkonjak, Monika Halapa, Ines Horvat, Antonija Ivančić, Monika Ivandić, Zdenka Jerkin, Ante Jurjević, Andrea Kažimir, Klara Klisović, Karman Klobučar, Ivan Kolić, Tena Kovačević, Monika Lisica, Ana Lokas, Antonio Lovrinčević, Marko Mađor, Sanja Matanović, Martina Mikulić, Petra Mujagić, Ivana Nikolić, Erika Nižić, Petra Odak, Dijana Pavoković, Jelena Perić, Laura Perković, Jasminka Pešić, Petra Pintur, Laura Plišo, Nikolina Prce, Daniela Prša, Iva Radnić, Vlatka Radovčić, Karla Rančić, Doris Salama, Matea Sjauš Peraić, Ivana Skočibušić, Vedran Smrkulj, Roko Stanić, Tina-Valerija Storić, Luka Strmota, Tina Šarić, Barbara Šepac, Matea Škugor, Nadica Španić, Vesna Šupe, Sara Tar, Jasminka Tomić, Zlatkica Vidas, Vedrana Vidiček, Nikolina Vodopić, Ana Vojvoda, Dražena Vukičević i Lucija Zdrilić.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ZABAVA JE U SV. FILIPU I JAKOVU: U utorak manifestacija “Gušti mora” – dobra spiza i koncert Magazina!

Objavljeno

-

By

U Sv. Filipu i Jakovu se u utorak 16. kolovoza održava manifestacija “Gušti mora” na kojoj se tradicionalno pripremaju i degustiraju ribe i školjke.

Za ovogodišnje izdanje najavljen je i koncert grupe Magazin.

Cilj organizacije manifestacije jest doprinos razvoju i prepoznavanju lokalne baštine na širem ribarskom području kroz promociju tradicije u obalnom naselju Sv. Filip i Jakov.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT WELCOME: I ove godine se nagrađuju najbolji iznajmljivači u Zadarskoj županiji

Objavljeno

-

By

Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u 2022. godini. Projekt Welcome predstavlja odličnu priliku za nagrađivanje svih onih iznajmljivača koji su dobri domaćini te su ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti svoje ponude.

Nagrade se dodjeljuju s ciljem motiviranja privatnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda kao i turističke promocije te priznavanja uloženih napora od strane sudionika u promociji obiteljskog smještaja kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Zadarske županije.

„Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma s oznakom kvalitete “Welcome” da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu“, istaknuo je Ante Sjauš, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije te:

  • prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
  • dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
  • podizanje standarda usluge i dodatno osnaženje turističke ponude Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma,
  • nagrađivanje najboljih primjera dobre prakse na svečanosti koja će se održati u prosincu 2022. godine, a koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Na Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji mogu se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME”. Ne mogu se prijaviti privatni iznajmljivači koji su prijašnjih godina dobili Welcome nagradu.

Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor.

Pobjednici, u svakoj od kategorija osvajaju:

  • 1. nagrada: 15.000,00 kuna i zlatnu plaketu,
  • 2. nagrada: 10.000,00 kuna i srebrnu plaketu,
  • 3. nagrada: 5.000,00 kuna i brončanu plaketu.

Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2022. godine, a detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji te prijavni obrazac dostupni su na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na brojeve telefona 023/350-430 ili 023/350-437.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVLJEN JAVNI POZIV Oko 100 djece iz Zadarske županije dobit će pomoćnike u nastavi

Objavljeno

-

By

Zadarska županija objavila je javni poziv za pomoćnike u nastavi ili stručne komunikacijske posrednike za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2022./2023.

Javnim pozivom je predviđen odabir i zapošljavanje zainteresiranih osoba u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije, partnerima u projektu „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza III.” i ostalim školama koje nisu partneri u spomenutom projektu, s ciljem povećanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije.

Očekuje se da će, kao i posljednjih nekoliko godina, kroz ovaj projekt pomoćnika u nastavi dobiti stotinjak djece s područja Zadarske županije.

Među traženim uvjetima za rad su najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak, niti je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela te da nije roditelj, skrbnik ili drugi član uže obitelji učenika.

Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju.

Odabrani kandidati, prije zapošljavanja, moraju imati potvrdu iz koje je vidljivo da su prošli program edukacije odnosno osposobljavanja za pomoćnike u nastavi. Prilikom odabira kandidata vodit će se računa o mjestu prebivališta odnosno boravišta kandidata.

Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva podnose se na adresu:

Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Put Murvice 14

23000 Zadar

„Prijava na Javni poziv – pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici“

Svi kandidati koji se prijave na Javni poziv dužni su popuniti i potpisati Privolu za prikupljanje i obradu osobnih podataka. Obrazac Privole nalazi se na službenoj stranici Zadarske županije zajedno s Javnim pozivom.

Rok za podnošenje prijave je do kraja nastavne godine 2022./2023, a Zadarska županija zadržava pravo izmjene broja pomoćnika odnosno učenika zbog iskazivanja dodatnih potreba.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu