Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Objavljen Natječaj za subvencionirano stanovanje u studentskim domovima. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljen je Natječaj za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje u studentskim domovima Sveučilišta u Zadru smještenim na adresama dr. Franje Tuđmana 24d i Put Stanova 1A Zadar u akademskoj godini 2022./2023.

Prijave za Natječaj za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje podnose se od 30. lipnja do 25. srpnja 2022. godine.

Prijava putem mrežne forme je obvezna na POVEZNICI.

U prijavi putem poveznice student je dužan popuniti sve podatke u „Obrascu A“ (i u Izjavi koja je sastavni dio „Obrasca A“), ispisati obrazac, potpisati ga i dostaviti s ostalom dokumentacijom. Prijave se dostavljaju u navedenom roku, isključivo preporučenom poštom.

Pribavljanje potrebnih dokumenata moći će se obavljati putem e-mail-a*, osobnim preuzimanjem u Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentska referada, za dvopredmetne studije) i tajništvima Odjela (za jednopredmetne studije) i  pristupom Studomatu putem AAI računa (elektroničkog identiteta studenta), od 30. lipnja do 25. srpnja  2022. u uredovno vrijeme.

(* Ako se dokumentacija pribavlja putem e-maila, student će poslati, sa svojim imenom i prezimenom, OIB-om te podacima koji su mu poznati, jedan od obrazaca “B” Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentskoj referadi) ili odjelnom tajništvu sa zamolbom da se obrazac popuni, provjeri (podatke koje je u obrazac upisao osobno student), te ovjeren s točnim podacima proslijedi e-mailom studentu).

Student koji prvi put upisuje prvu godinu preddiplomskog studija obrazac „B-1“ popunjava osobno te ga neovjerenog dostavlja s ostalom natječajnom dokumentacijom.
Student koji drugi put upisuje prvu godinu preddiplomskog studija, zbog mijenjanja studija na istom ili nekom drugom visokom učilištu, treba dostaviti obrazac „B-1“ koji je ovjeren u Studentskoj referadi ili tajništvu Odjela.
Student koji prvi put upisuje preddiplomski studij, potvrdu o upisu u akademsku godinu 2022./2023. dostavit će naknadno, nakon što redovnom poštom zaprimi AAI račun (studentski elektronički identitet) i aktivira ga, po izvršenom upisu. Student tada predaje zahtjev za izdavanje e-potvrde o upisu u akad. god. 2022./2023. na Studomatu.

Potvrdu o studiranju s prijepisom ocjena student će osobno pribaviti predajom zahtjeva za izdavanjem e-potvrda na Studomatu putem svog elektroničkog identiteta AAI računa (jedna potvrda sadrži tražene podatke o studiranju i prijepis ocjena) i treba sadržavati sljedeće podatke: da je student u statusu redovitog studenta, podatak u koju vrstu studija je upisan, koje se akad. god. student prvi put upisao u prvu godinu određene razine studija – bez obzira na vrstu studija, studijske grupe – preddiplomske, diplomske i integrirane razine – za studenta na diplomskom studiju potreban je podatak koje se akad. god. prvi put upisao u prvu godinu preddiplomskog studija- te u koju je godinu studija upisan akad. god. 2021./2022., prijepis ocjena svih položenih ispita na svim godinama studija i stečeni broj ECTS bodova na svim godinama studiranja (za studente upisane na diplomski studij potrebno je dostaviti prijepis ocjena s preddiplomskog i diplomskog studija).

Dokumentacija potrebna za jednopredmetne studije moći će se zatražiti u tajništvima Odjela, a za dvopredmetne studije u Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentska referada) do 25. srpnja 2022. godine.

Dokumentacija (osim „Obrasca A“, koji se kreira putem mrežne forme):

Zamolba-brucoši / Zamolba-više godine / Obrazac „B“ / Obrazac „B-1“ / Obrazac „B-2“ / Obrazac „B-3“ / Obrazac „B-4“ (obrasce „B-1“, „B-2“, „B-3“, „B-4“ treba izabrati prema vrsti studija i godini studija) / Izjava o članovima obitelji koji nemaju osobni identifikacijski broj (OIB) / Obrazac privole za obradu osobnih podataka / PJ Ministarstva hrvatskih branitelja / Popis dokumentacije koja se dostavlja na Natječaj.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Grad Zadar i ove godine osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Grad Zadar četvrtu godinu za redom osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola.

Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu.

Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH od školske 2019./2020. godine, Grad Zadar je u 2019., 2020. i 2021. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1. do 8. razreda i geografski atlas za učenike 5. razreda)  za sve učenike osnovnih škola grada Zadra, u cjelokupnom iznosu.

     Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2022. godinu, u Proračunu Grada su osigurana sredstva za program financiranja nabave radnih bilježnica za školsku 2022./2023. godinu.

Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

22. KOLOVOZA Na Stanarskoj fešti Ivica Sikirić Ićo, 023 Band i DJ Davor Valčić

Objavljeno

-

By

Društvo Stanaraca i ove godine feštom obilježava blagdan Kraljice mira na Stanovima.

Program će trajati tri dana, od 20. do 22. kolovoza, a evo što donosi:

20. kolovoza

20,00 / u prostorijama Mjesnog odbora Stanovi priređuje se izložba „50 godina nogometnih susreta DINARSKI I DEVIZNI“ (slike i video) autora Miljenka Dujele

21. kolovoza

Finale u boćama za žene i muškarce
20,00 / predstava za djecu „ALADIN“ teatra Dragon u dvorištu Osnovne škole Stanovi

NOGOMET:
19,00 / mladi i stari MNK Stanovi
20,00 / Poglavarstvo Grada Zadra i doktori

22. kolovoza

8,00 / Budnica kroz Stanove – Gradska glazba Zadar
21,00 / Predgrupa „023 BAND“
23,00 / Ivica Sikirić Ićo
DJ Davor Valčić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KORONAVIRUS: 57 novozaraženih na zadarskom području.

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirana su 184 uzorka. 

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 8 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu