Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OKUSI NOVIGRADSKE DAGNJE Danas u Novigradu fešta od daganja! Predavanja, glazba i degustacija!

Objavljeno

-

U okviru provedbe projekta ”Okusi novigradske dagnje”u okviru mjere III.3.” Provedba strategije lokalnog razvoja –operacije koje podupiru FLAG-ovi ”, financiran iz Mjera 2.2. ” Potpora vrednovanju , zaštiti i promociji kulturne – maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture” FLAG-a ”Tri mora, nositelja Općine Novigrad i partnera Turistička zajednica Općine Novigrad održavaju se stručna predavanja sa temom Novigradske dagnje.

Predavanja se održavaju u subotu 25.06.2022. godine u Knjižnici i čitaonici Novigrad, Stjepana Radića 1, Novigrad

10.00 – 11.30 Predavanje na temu: ”Specifičnost uzgoja i kvalitete Novigradske dagnje ” (izv. prof.dr.sc. Ivan Župan, Sveučilište u Zadru)
”Uzgoj školjkaša u funkciji korištenja usluga ekosustava u Novigradskom moru” (izv.prof.dr.sc. Tomislav Šarić, Sveučilište u Zadru)

11.30 – 12.00 Prezentacija Podmorske poučne staze Novigrad.

Također, u večernjim satima na novigradskoj rivi održava se gastro manifestacija Okusi novigradske dagnje „Fešta od daganja” sa slijedećim programom:

19:00h glazba (DJ DUJE)
20:00h priprema hrane (6 punktova duž novigradske rive, profesionalni kuhari kuhaju 6 različita jela s osnovnim sastojkom dagnjom)
21:00h degustacija skuhanih jela
22:30 nastup Vista bend

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

  1. GTJ

    22. lipnja 2022. at 12:12

    Učinite sve što je u vašoj moći, gospodo, da sačuvate rijeku Zrmanju čistom; to je conditio sine qua non da bismo imali vrhunsku novigradsku dagnju kao i druge školjkaše!!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

“ZALOGAJ MORA”: U subotu ribarska manifestacija u Sv. Filipu i Jakovu uz koncert Tomislava Bralića i klape Intrade

Objavljeno

-

By

Kroz provedbu programa „Zalogaj mora“ natječaja FLAG-a Lostura, u okviru Mjere 3.2 „Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane“ svi se pozivaju 20. kolovoza u Sv. Filip i Jakov na rivu, na gastro manifestaciju u kojoj kuharski dio predvodi Renato Kraljev, a zabavni dio Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Cilj manifestacije Zalogaj mora je promocija tradicije ribarstva i konzumacije ribarskih proizvoda.

20:00 priprema i prezentacija ribljih specijaliteta

21:30 koncert Tomislav Bralić i klapa Intrade

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Kod Zrća se utopio mladić, policija objavila detalje

Objavljeno

-

By

Na otoku Pagu, na području Zrća utopio se u srijedu popodne 21-godišnji Francuz, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava zadarska.

Policija je jučer u 17,10 sati zaprimila dojavu da je na Pagu na predjelu Katarelac iz mora izvučeno tijelo nepoznate mlađe muške osobe.

Policija je po nalogu nadležnog Županijskog državnog odvjetništva provela očevid te poduzela mjere za utvrđivanja identiteta osobe te okolnosti događaja. Utvrđeno je kako je riječ o državljaninu Francuske rođenom 2001. godine, navodi se u priopćenju.

Naložena je obdukcija kojom se kao uzrok smrti navodi utapanje, a o događaju slijedi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

EURODESK: Ispunite online nagradni kviz udruge CINAZ…

Objavljeno

-

By

Eurodeskov nagradni kviz

Udruga CINAZ organizira online nagradni kviz s ciljem promocije europskih programa za mlade. Evo najave:

“Testiraj svoje znanje o programima Erasmus+ i Europskim snagama solidarnosti i osvoji bogatu promotivnu nagradu!

Udruga CINAZ organizira kratki online nagradni kviz s ciljem promocije europskih programa za mlade. Svi sudionici kviza koji  točno odgovore na sva pitanja ulaze u krug izvlačenja glavne promotivne nagrade koja se sastoji od: platnena torba/ruksak, 16 GB usb stick, kišobran, sunčane  naočale (UV400), podloga na miš, bookmarker, buff marama i zaštita za kameru za mobitel ili laptop,  a pobjednik/ica će se izabrati putem random.org. 

Igramo se do nedjelje 21.8.2022. do 23:59h, a u ponedjeljak 22.8.2022. ćemo objaviti ime sretnog dobitnika/ice putem stranica društvene mreže udruge cinaz.

Kviz je dostupan na: shorturl.at/dgkMS

Aktivnost se provodi u sklopu Eurodesk programa Udruge CINAZ u suradnji sa Agencijom za mobilnost i programe EU.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu