Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JOŠ ČEKAMO PRVI TOPLINSKI VAL I za nastavak tjedna sunčano i vruće. Temperature idu do 33°C

Objavljeno

-

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije danas pretežno sunčano. U ostatku unutrašnjosti, posebice u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, nestabilno uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu i grmljavinu. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Gorskom kotaru, Lici i u unutrašnjosti Dalmacije većinom jugozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 °C.

U srijedu u većini krajeva djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Od sredine dana sa sjeverozapada porast naoblake, u unutrašnjosti uz lokalne pljuskove s grmljavinom. Pljuskovi mogu biti izraženi, uglavnom navečer u najsjevernijim predjelima, a u noći na četvrtak i na istoku. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni, na sjevernom dijelu i južni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna između 28 i 33 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Na Jadranu pretežno sunčano te vruće uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni te sjeverozapadni vjetar. U unutrašnjosti nestabilno, lokalno uz pljuskove s grmljavinom, češće, moguće izraženije krajem srijede te u noći na četvrtak, osobito u sjevernim i istočnim krajevima. U petak sunčanije, a poneki pljusak moguć je još uglavnom u gorju. Vjetar slab, u četvrtak do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a u petak južni i jugozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

6. LISTOPADA Crvena vina Sjeverne Dalmacije & Sirevi otoka Paga

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 06. listopada 2022. godine u gradu Pagu održat će se će eno-gastro manifestacija pod nazivom “Crvena vina Sjeverne Dalmacije&Sirevi otoka Paga” u prizemlju Kneževog dvora s početkom u 17 sati

U sklopu ovog događanja predviđena je degustacija paških sireva, perjanica otoka Paga, Paške sirane, Sirane MiH i Sirane Gligora. Uz vrhunsku deliciju kao što je paški sir, valja potražiti i savršen vinski par, a za tekući dio programa pobrinule su se vinarije: Boškinac, Vina otoka Paga, Ker-Vin, Figurica, Vina Bora, Vina Poljak i OPG Stjepan Vučemilović. Bit će održana i praktična radionica gdje će se kušati spomenute sireve i vina, a predviđena su i dva kratka predavanja.

Jedno predavanje je o paškom siru, esenciji otoka Paga koja je vjekovima hranila i činila sretnim brojne naraštaje, a koju če održat gđa Martina Pernar Škunca MBA, predsjednica Udruge proizvođača paškog sira. Drugo predavanje u sklopu ove paške manifestacije biti će o vinima sjeverne Dalmacije, njihovom potencijalu i mogućnostima njihova sljubljivanja uz paške sireve, a voditi će ga Manuela Plohl prof., MA, WSET predavač pri Wine Academy Croatia.

Tijekom vođenih degustacija predviđeno je i obraćanje gostujućih stručnih govornika: Boris Šuljić, vlasnik poznate vinarije Boškinac, Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinara Zadarske županije i Stjepan Vučemilović, arh., vinar i aktivni djelatnik na promociji hrvatskih vina.

Ulaz je slobodan, a zbog ograničenog broja mjesta mole se posjetitelji da rezervaciju mjesta izvrše na e-mail adresu: martina.pernar@paskasirana.com ili telefonski na broj: 091 272 0289.

Manifestacija „Crvena vina Sjeverne Dalmacije&Sirevi otoka Paga” u Pagu održava se pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam te Turističke zajednice Grada Paga.

Sljedećeg dana, u petak 07. listopada 2022., isto tako u 17 sati započet će druga eno-gastro manifestacija u Petrčanima.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZVANREDNI RADOVI! U petak bez vode ulica Franje Franceva!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 30.09.2022. godine (petak) u vremenu od 08:30h do 14:00h bez vode biti će potrošači u ulici:

Franje Fanceva

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Franje Fanceva, kod k. br. 40.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) RAŠTANE/SV. PETAR Probijeni putovi, asfaltirane ceste…

Objavljeno

-

By

U Općini Sv. Filip i Jakov radi se punom parom.

Probijen je i tamponiran put širine tri metra (Donje Raštane),

tamponiran put predio Katuše (Donje Raštane),

asfaltirana cesta – spoj groblja i osnovne škole dužine 150 metara i tri metra širine (Sv. Petar),

te asfaltiran trg kraj crkve te dva odvojke ceste kraj plaže u Sv. Petru.

Pogledajte fotografije:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu