Connect with us

Sport

ZAVRŠENO PRVO IZDANJE SSMF: 30 sportskih velikana i stručnjaka, 10 izvanrednih predavanja i 3 dana zanimljivih tema i sadržaja za sve ljubitelje svjetskih trendova u sportskoj i medijskoj industriji

Objavljeno

-

Prvo izdanje SUNSET Sports Media Festivala pamtit će se po vrhunskih sportašima i istaknutim sportskim stručnjacima koji su raspravljali o aktualnim temama i globalnim trendovima u svijetu sporta i medija. Nisu se samo identificirali relevantni problemi u sportu i medijima, već su se kroz panele pronašla nova rješenja i razvili novi horizonti što je bio i cilj – postaviti nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja.

„Zahvalio bih se svim našim partnerima i sponzorima koji su prepoznali našu ideju i važnost Sunset Sports Media festivala te nas podržali i pomogli nam u organizaciji ovog jedinstvenog događaja. Naime, kao aktivni sudionici globalne sportske i medijske scene u prilici smo shvatiti glavne izazove industrije te prepoznati inovatore i ključne igrače na sceni, a pozicija i uloga koju Hrvatska ima u svijetu sporta daje nam mogućnost da postanemo predvodnik događaja kao što je SSMF.“ – rekao je Boris Kovaček, organizator prvog SUNSET Sports Media Festivala u Hrvatskoj.

U programu su sudjelovale globalne svjetske zvijezde, pa su sudionici imali jedinstvenu priliku slušati predavanja nogometne legende, bivšeg vratara, Peter Schmeichela, osvajača velikog  broja trofeja, uključujući Kup prvaka s Manchester Unitedom i naslov europskog prvaka s reprezentacijom, ali i bivše igrače američkog nogometa, višestruke MVP Super Bowla, Juliana Edelmana koji je odigrao 12 sezona NFL-u za legendarne New England Patriotse i Ray Lewisa, igrača koji se smatra jednim od najvećih „linebackera“ u povijesti NFL-a.

Neke od najzanimljivijih tema o kojima se pričalo na SUNSET Sports Media Festivalu su “Everybody wants to rule the world: Football vs.Football”, što stoji iza fenomena zvanog NFL i koji su ključni elementi koji razdvajaju dva nogometna svijeta dok se bore za globalnu dominaciju i pažnju gledatelja. Stephen Espinoza, predsjednik Showtime Sportsa, podijelio je svoje iskustvo povijesnog uspjeha koji je ostvario u svijetu boksa,  na predavanju “Inside the ring with Stephen Espinoza” , a slavni Zadranin s američkom adresom, Pete Radovich, producent i redatelj, dobitnik 41 Emmy nagrade, izvršni producent u NFL-u, koordinacijski producent UEFA Champions League, dopredsjednik produkcije i kreativni direktor medijske kuće CBS Sports nam je približio temu “Power of story” i otkrio koja je moć pripovijedanja. Pričalo se i o brojnim drugim aktualnim i zanimljivim temama kao, „The game changers” i „The future of Serie A”, na kojima je  između ostalih sudjelovala i talijanska sportska medijska senzacija Diletta Leotta„Engage and Empower”, „Athletes owning their brands”, “Out of the box”, “Started from the bottom, now we re here” i „Underdogs”.

Osim na inspirativnim predavanjima, uzvanici su imali priliku uživati i u najboljem od hrvatske glazbe, nastupima istinskih legendi domaće glazbene scene, kantautora Petra Graše i Nene Belana i Fiumensa.

„Slušati i učiti od najvećih svjetskih sportskih stručnjaka i sportaša, nemjerljiv je benefit ne samo za posjetitelje, nego i pratitelje festivala, a da ne govorimo o promociji Hrvatske u svijetu kroz njihov dolazak i medijsku popraćenost. Mislim da smo pokazali da naš festival kao susret globalne sportske medijske industrije osnažuje turistički značaj grada Zadra i Hrvatske.“  – rekao je Damjan Rudež, direktor programa SUNSET Sports Media Festivala.

Sport je već tradicionalno jedan od najjačih aduta kada pričamo o promociji Hrvatske u svijetu, a Sunset Sports Media Festival sada je pozicionirao Zadar na svjetskoj mapi kao nezaobilaznu destinaciju sportske i medijske industrije. Hrvatska je u globalnim okvirima najprepoznatljivija upravo po sportu i turizmu, a Sunset Sports Media Festival spojio je najbolje iz oba svijeta te doprinio stvaranju  jedinstvenog doživljaja i predstavljanja naše prekrasne zemlje u najboljem mogućem svjetlu.

Svi sudionici prvog izdanja SUNSET Sports Media Festivala, imali su priliku za networking i stjecanje novih znanja, ali i sklopiti prijateljstva i stvoriti uspomene za pamćenje.

Arsenal

Image 1 of 35

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SKRADIN / BK Posedarje – U15 prvaci Dalmacije! 

Objavljeno

-

By

Posljednjim 10. kolom održanim u Skradinu oprostili smo se od još jedne sezone XC zimske lige Dalmacije. BK Posedarje drugu sezonu zaredom završava kao pobjednik U15 kategorija sa ukupno 83 osvojenih bodova ispred BBK Orlov krug iz Vodica (68 bodova), te BK Baštun iz Betine na trećem mjestu (61 bod).

Ukupno je 30 članova branilo boje BK Posedarje tijekom sezone, a čak njih 13 osvaja odličja u završnici!!! Pobjednici lige Dalmacije su Brala Ante (U7), Juričević Lovre (U11), Brala Ana (U11), Klanac Stipan (U13), Zekić Antonija (U13), Lipić Jelena (U15) i Marić Toni (U23). Regionalni doprvaci su Krajina Šimun (U7), Dežmalj Marko (U9), Teofilov Anđela (U11), dok su trećeplasirani Dežmalj Ivan (U7), Doljanin Roko (U23) i Begić Nika (U35). 

UKUPNI REZULTATI U SEZONI 2023-2024

Kategorija U7

1. mjesto 🏆 BRALA Ante

2. mjesto 🏆 KRAJINA Šimun

3. mjesto 🏆 DEŽMALJ Ivan

Kategorija U9

2. mjesto 🏆 DEŽMALJ Marko

4. mjesto PRŽIĆ Luka

7. mjesto BRALA Kristijan

10. mjesto ČOR David

11. mjesto BRALA Ante

Kategorija U11W

1. mjesto 🏆 BRALA Ana

2. mjesto 🏆 TEOFILOV Anđela

Kategorija U11M

1. mjesto 🏆 JURIČEVIĆ Lovre

5. mjesto SHCHERBYNA Artem

7. mjesto PRŽIĆ Lovre

Kategorija U13W

1. mjesto 🏆 ZEKIĆ Antonija

Kategorija U13M

1. mjesto 🏆 KLANAC Stipan

7. mjesto BRALA Stipe

Kategorija U15W

1. mjesto 🏆 LIPIĆ Jelena

Kategorija U23

1. mjesto 🏆 MARIĆ Toni

3. mjesto 🏆 DOLJANIN Roko

Kategorija U30

5. mjesto TUDOR Marin

10. mjesto MARIĆ Alen

VETERANI A

7. mjesto RUDIĆ Bruno

10. mjesto BUDIM Vladimir

25. mjesto BRALA Ivan

33. mjesto MALNAR Igor

VETERANI B

13. mjesto JURIČEVIĆ Nikola

18. mjesto BRALA Stipe

28. mjesto BARABA Šime

39. mjesto ČULAR Ivan

ŽENE U35

3. mjesto 🏆 BEGIĆ Nika

 
Nastavi čitati

Sport

OVE SUBOTE: Kids day na Forumu u organizaciji Rukometnog kluba “Zadar 1954”

Objavljeno

-

By

Na zadarskom Forumu, ispred Crkve svetog Donata, u subotu 30.03. u trajanju od 10:30-13:00 organizirat će se “Kids day” u sklopu kojeg će se predstaviti Škola rukometa i Klub našim sugrađanima. Evo najave:

“Rukometni klub „Zadar 1954“ ove godine obilježava 70 godina svog postojanja te smo u ovoj slavljeničkoj godini odlučili pokrenuti niz inicijativa kako bi Klub približili javnosti.

Jedna od tih inicijativa je i ovaj događaj koji je namijenjen djeci i roditeljima s ciljem popularizacije rukometa kao izvannastavne aktivnosti idealne za psihofizički razvoj djece.

U sklopu samog događanja planiramo održati Školu mini rukometa gdje bi naši najmlađi natjecatelji odigrali međusobnu utakmicu, a nakon toga planiramo pozvati i ostalu djecu koja budu tamo da se okušaju u rukometu.

Rukometni klub „Zadar 1954“ okuplja sve natjecateljske generacije koje se natječu u sklopu natjecanja koje organizira Hrvatski rukometni savez – to su generacije dječaka u Školi rukometa, uzrasti U11, U13, U15 i U17, te seniori.

Seniori se natječu u 1. HRL Jug, te se trenutno nalaze na trećem mjestu, jedan bod udaljeni od drugog mjesta, koje nosi kvalifikacije za najviši rang – Premijer ligu. Do kraja natjecanja je ostalo još pet kola.

Dječaci u Školi rukometa se natječu u najvišem razredu hrvatskog rukometa, te su tri ekipe na dobrom putu da izbore Završnicu državnog prvenstva na koju idu četiri najbolje ekipe iz Regije. Škola rukometa broji 70-ak članova. Treninge održavamo u dvorani Mocire.

Osim škole rukometa okupljamo i djevojčice i dječake u mini rukometu (prvi do četvrti razred Osnovne škole). Mini rukomet također broji 70-ak članova, a treninge održavamo u tri Osnovne škole na području Grada Zadra (OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Stanovi i KOŠ Ivo Mašina) te u Osnovnoj školi Petar Zoranić u Ninu.

S ponosom možemo istaknuti da su svoje uspješne karijere u RK „Zadar 1954“ započeli i hrvatski rukometni reprezentativci, koji su ponos kako grada Zadra tako i cijele nacije – braća Tonči i Josip Valčić te Ivan Ninčević, koji je uključen u rad Kluba, kao i novi hrvatski reprezentativac – mladi Luka Lovre Klarica.

Klub je ove godine pokrenuo projekt članstva pod nazivom „DA TE NE VOLIM“. Projekt ima za cilj povećati broj članova Kluba i osnažiti model funkcioniranja Kluba po principu JEDAN ČLAN = JEDAN GLAS, što znači da svi punoljetni članovi Kluba mogu sudjelovati u radu Skupštine, birati i biti birani u Upravu ili Nadzorni odbor. Uplatom godišnje članarine postajete član Kluba, te na taj način pomažete i u financiranju Kluba. Trenutno smo blizu brojke od 250 članova.

Na kraju Vas još jednom pozivamo da nam se pridružite na Forumu u subotu 30.03. od 10:30-13:00, dovedete sa sobom Vaše najmlađe, da se upoznaju sa rukometom i da postanete dio naše obitelji, da postanete član Rukometnog kluba „Zadar 1954“.”

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) BK Posedarje vodeći klub Kupa Hrvatske!

Objavljeno

-

By

U subotu je održano drugo kolo Kupa Hrvatske utrkom XCO “Sv. Mavar” u organizaciji BK Kairos iz Trogira, a nakon kojeg je biciklistički klub Posedarje preuzeo vodeću poziciju XCO kupa Hrvatske.

Nastup ćemo pamtiti po osvojenom najvećem broju bodova na bilo kojem natjecanju do sada, a višegodišnji trud i sustavan rad konačno dolaze na naplatu.

Iduća tri tjedna posvećena su pripremama i brušenjem forme za iduće kolo kupa koje će se održati 13. i 14. travnja u sklopu vrlo jake međunarodne UCI C1 utrke 26. XCO Premantura.

Rezultati XCO “Sv. Mavar”:

Kategorija U9M

1. mjesto 🥇 KRAJINA Šimun 50 bodova

2. mjesto 🥈 BRALA Kristijan 35 bodova

4. mjesto DEŽMALJ Ivan 20 bodova

5. mjesto BRALA Ante 18 bodova

6. mjesto ČOR David 16 bodova

8. mjesto NIŽIĆ Nicolas 12 bodova

Kategorija U13 W

2. mjesto 🥈 NIŽIĆ Nicole 35 bodova

4. mjesto ZEKIĆ Antonija 20 bodova

Kategorija U13 M

1. mjesto 🥇 JURIČEVIĆ Lovre 50 bodova

Kategorija U15

6. mjesto KLANAC Stipan 16 bodova

KADETKINJA

1. mjesto 🥇 LIPIĆ Jelena 50 bodova

ELITE W

1. mjesto 🥇 BEGIĆ Nika 100 bodova

ELITE M

DNF MARIĆ Toni

SPORT

1. mjesto 🥇 MARIĆ Alen 50 bodova

VETERAN A

3. mjesto 🥉 RUDIĆ Bruno 25 bodova

VETERAN B

6. mjesto BARABA Šime 16 bodova

VETERAN C

2. mjesto 🥈 (1. HR KUP) PERAN Jadran 50 bodova

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu