Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Tjedan pred nama sunčan, temperature ljetne. Dani vrući, noći tople

Objavljeno

-

Danas pretežno sunčano i vrlo toplo. Vjetar povremeno umjeren, sredinom dana u višim predjelima na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice još s olujnim udarima, popodne u postupnom slabljenju i prema otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 31 °C, a u gorju malo niža.

U ponedjeljak pretežno sunčano te danju vrlo toplo i vruće. Poslijepodne i navečer su uz mjestimice jak razvoj oblaka, ponajprije na sjeverozapadu, vjerojatni pljuskovi s grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar većinom slab, a poslijepodne i umjeren, uz pljuskove prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, u Dalmaciji i jugozapadnjak. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu bura u jačanju. Najniža temperatura zraka od 9 do 14, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 31 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Većinom sunčano, osobito na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti, u ponedjeljak popodne te u noći na utorak, uz prolazno više oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Poneki pljusak u popodnevnim satima moguć je u gorju i u srijedu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, u utorak pod Velebitom prolazno i jaka, a danju sjeverozapadnjak. Na Jadranu noći tople, a dani većinom vrući, a na kopnu dnevna temperatura od 25 do 30 °C.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode Poličnik, u utorak dio Bokanjca!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana, dana 10.10.2022.godine (ponedjeljak) od 08:30 sati do 12:30 sati bez vode će biti potrošači u Poličniku.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Janka Bobetka, kod k. br. 20.

Zbog izvođenja radova tvrtke Strabag d.o.o. prema projektu „Radovi na izgradnji javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda aglomeracije Bokanjac – Zadar“  dana 11.10.2022.godine (utorak) bez vode će biti potrošači u Zadru, predio Bokanjac i kako slijedi:

Ulica Cerodole i

Ulica Franje Fanceva.

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Franje Fanceva, kod k. br. 59.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Općina kupila i postavila na rivu automatski vanjski defribilator. Evo zbog čega je dragocjen…

Objavljeno

-

By

Općina Sv. Filip i Jakov kupila je automatski vanjski defribiltor u vrijednosti od 16 000 kuna. Postavljen je na rivi u Sv. Filipu i Jakovu

U ljetnim mjesecima Općina će nabaviti još dva defribiltora koja će biti postavljena na plažu “Morovička” u Turnju te na plažu “Iza banja” u Sv. Filip i Jakovu.

Korištenjem automatskih vanjskih defibrilatora (engl. AED, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) značajno je povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem.

Zapravo, to su uređaji koji izvrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu