Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

VRAĆA SE LJETO Za vikend sunčano i vjetrovito. Od nedjelje temperature iznad 31°C

Objavljeno

-

U većini krajeva danas će prevladavati sunčano, no i dalje razmjerno vjetrovito. Uz povremeno više oblaka na istoku mjestimice malo kiše, a popodne je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. Lokalno malo kiše u prijepodnevnim satima može pasti i u Lici. Puhat će većinom umjeren, na udare i mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita i Biokova s olujnim udarima. Poslijepodne će bura malo oslabjeti i prema otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 23 do 28 u unutrašnjosti te između 28 i 31 °C na Jadranu.

U nedjelju pretežno sunčano, danju vrlo toplo i vruće. Popodne u unutrašnjosti slab razvoj oblaka. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni, na Jadranu osobito još prijepodne ponegdje umjerena do jaka bura, popodne će u mnogim mjestima oslabjeti, na otvorenome moru i okrenuti na sjeverni pa sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura od 12 do 16, na Jadranu između 19 i 22 °C. Najviša dnevna u gorju oko 24, a drugdje između 27 i 31 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Većinom sunčano, osobito na Jadranu, danju vrlo toplo i ponegdje opet vruće. Uz lokalni razvoj oblaka u ponedjeljak popodne te uz prolazno više oblaka u prvom dijelu utorka mjestimice na kopnu i na širem riječkom području može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar slab ili umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu u nedjelju još ponegdje umjerena bura pa sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, u utorak opet bura osobito na sjevernom dijelu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode Poličnik, u utorak dio Bokanjca!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana, dana 10.10.2022.godine (ponedjeljak) od 08:30 sati do 12:30 sati bez vode će biti potrošači u Poličniku.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Janka Bobetka, kod k. br. 20.

Zbog izvođenja radova tvrtke Strabag d.o.o. prema projektu „Radovi na izgradnji javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda aglomeracije Bokanjac – Zadar“  dana 11.10.2022.godine (utorak) bez vode će biti potrošači u Zadru, predio Bokanjac i kako slijedi:

Ulica Cerodole i

Ulica Franje Fanceva.

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Franje Fanceva, kod k. br. 59.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Općina kupila i postavila na rivu automatski vanjski defribilator. Evo zbog čega je dragocjen…

Objavljeno

-

By

Općina Sv. Filip i Jakov kupila je automatski vanjski defribiltor u vrijednosti od 16 000 kuna. Postavljen je na rivi u Sv. Filipu i Jakovu

U ljetnim mjesecima Općina će nabaviti još dva defribiltora koja će biti postavljena na plažu “Morovička” u Turnju te na plažu “Iza banja” u Sv. Filip i Jakovu.

Korištenjem automatskih vanjskih defibrilatora (engl. AED, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) značajno je povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem.

Zapravo, to su uređaji koji izvrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu