Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OB ZADAR: Odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu uručena donacija prikupljena na Tuna, Sushi & Wine Festivalu

Objavljeno

-

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka u utorak je predao čekove s donacijskim sredstvima koja su prikupljena na ovogodišnjem 6. Tuna, Sushi & Wine Festivalu.

Kao što je poznato, ovogodišnji TSW Festival održao se od 16. do 21. svibnja na Trgu Petra Zoranića. U prezentaciji i pripremi jela na temu plave i bijele ribe sudjelovali su mnogi poznati zadarski kuhari, restorani i hoteli, a riblji obroci i pića su se mogla dobiti uz bonove od 25 kuna za hranu i 10 kn za piće. Sva prikupljena sredstva namijenjena su u humanitarne svrhe.

Od ukupno prikupljene 104.692,00 kune, 73.292,00 kune uplaćene su na račun Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Direktor Paleka je, simbolično, ček s tim iznosom u utorak uručio učenicima strukovnih zanimanja i profesorima te škole na čelu s ravnateljicom Dianom Radić Škara. Malo je reći da su učenici i profesori ove zadarske srednje škole zaslužili ovu donaciju: bili su kontinuirani i najvredniji dio Festivala, pomagali su poznatim kuharima, sami pripremali sushi i pekli ribu na gradelama, miješali koktele… Preko tri stotine učenika sudjelovalo je u manifestaciji koja je bila i dio njihove praktične nastave.  

Ravnateljica Radić Škara objasnila je kako će ova sredstva biti namijenjena za opremanje pokretnog kuharskog praktikuma čija je vrijednost oko 270.000,00 kuna, a koji će se u većem dijelu financirati sredstvima iz proračuna Zadarske županije.

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka iskoristio je ovu priliku kako bi pozvao učenike osnovnih škola da se pri izboru zanimanja u nastavku školovanja odluče baš za strukovna zanimanja u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi, jer je nedostatak kvalitetno školovanog kadra, kuhara i konobara, trenutno gorući problem hrvatskog turizma.

Drugi ček u iznosu od 31.400,00 kuna direktor Paleka uručio je Odjelu onkologije, odnosno voditeljici Odjela onkologije i nuklearne medicine Opće bolnice Zadar, dr. Vesni Telesmanić Dobrić i pomoćniku ravnatelja za kvalitetu te Bolnice, neurologu dr. Anti Toliću. Dr. Telesmanić Dobrić bila je iznenađena visinom donacije Odjelu kojeg vodi te je kazala kako će sredstva biti uložena u opremu Odjela. Ova je donacija realizirana u partnerstvu s Ligom za borbu protiv raka Zadar.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

Grad Zadar i ove godine osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Grad Zadar četvrtu godinu za redom osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola.

Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu.

Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH od školske 2019./2020. godine, Grad Zadar je u 2019., 2020. i 2021. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1. do 8. razreda i geografski atlas za učenike 5. razreda)  za sve učenike osnovnih škola grada Zadra, u cjelokupnom iznosu.

     Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2022. godinu, u Proračunu Grada su osigurana sredstva za program financiranja nabave radnih bilježnica za školsku 2022./2023. godinu.

Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

22. KOLOVOZA Na Stanarskoj fešti Ivica Sikirić Ićo, 023 Band i DJ Davor Valčić

Objavljeno

-

By

Društvo Stanaraca i ove godine feštom obilježava blagdan Kraljice mira na Stanovima.

Program će trajati tri dana, od 20. do 22. kolovoza, a evo što donosi:

20. kolovoza

20,00 / u prostorijama Mjesnog odbora Stanovi priređuje se izložba „50 godina nogometnih susreta DINARSKI I DEVIZNI“ (slike i video) autora Miljenka Dujele

21. kolovoza

Finale u boćama za žene i muškarce
20,00 / predstava za djecu „ALADIN“ teatra Dragon u dvorištu Osnovne škole Stanovi

NOGOMET:
19,00 / mladi i stari MNK Stanovi
20,00 / Poglavarstvo Grada Zadra i doktori

22. kolovoza

8,00 / Budnica kroz Stanove – Gradska glazba Zadar
21,00 / Predgrupa „023 BAND“
23,00 / Ivica Sikirić Ićo
DJ Davor Valčić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KORONAVIRUS: 57 novozaraženih na zadarskom području.

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirana su 184 uzorka. 

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 8 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu