Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NARODNI MUZEJ: Izložba “Mali keramičari” u Kneževoj palači

Objavljeno

-

Učenička zadruga Maraška dragovoljna je interesna učenička organizacija, koja pridonosi postizanju odgojno obrazovnih i gospodarskih ciljeva škole jer kao oblik izvan nastavne aktivnosti učenicima omogućuje stjecanje ekološkog, gospodarskog obrazovanja, te razvoj sposobnosti i korisno provođenje slobodnog vremena.

Postoji nekoliko sekcija, a jedna među njima je sekcija Mali keramičari, čija izložba će se otvoriti u srijedu, 1. lipnja 2022. u Edukativnoj dvorani Kneževe palače s početkom u 11 sati.  

Cilj Učeničke zadruge Maraška je potaknuti učenike na kreativnost, razvijanje različitih vještina kako bi stekli samopouzdanje, kritičko vrednovanje sebe i drugih, prijateljski duh te otkrivanje potencijala koje učenici još nisu upoznali i naravno razvijanje poduzetničkog duha u školi.

U nekoliko godina postojanja, Mali keramičari ručno oblikuju zdjele, plitice, šalice i slične oblike koje zamišljaju u nekom budućem domaćinstvu. Ponekad se inspiriraju nekim povijesnim oblikom koji pod malim prstima dobiva individualne karakteristike.

Uz izložbu, predstavit će se knjiga Recepti moga zavičaja, zbirka raznih recepata čiji su glavni sastojci mediteranske biljke. Svi likovni radovi u knjizi su radovi učenika.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu