Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NARODNI MUZEJ ZADAR: U četvrtak i petak na Narodnom trgu Smotra folklora Zadarske županije

Objavljeno

-

U organizaciji Narodnog muzeja Zadar, 26. i 27. svibnja 2022., u vremenu od 19 do 21 sat, održava se na Trgu Petra Zoranića Smotra folklora Zadarske županije. Pokrovitelji su: Ministarstvo kulture, Zadarska županija, Turistička zajednica grada Zadra i Hrvatsko društvo skladatelja.

Nastupaju kulturno umjetnička društva iz dinarskog i jadranskog dijela Zadarske županije, a kao gosti na Smotri folklora nastupa i KUD DRIMKOL iz Vevčana, Sjeverna Makedonija. KUD-ovi se u vremenu od 18 do 18:30 sati okupljaju kod Gospe od zdravlja odakle u 18:30 kreće povorka do Trga Petra Zoranića gdje u 19 sati počinje program.

Smotru prati stručno povjerenstvo u sastavu: za glazbeno plesni izričaj: dr.sc. Ivo Brkić, etnomuzikolog i etnokoreolog iz Zadra i dr.sc. Katica Burić Ćenan, muzikologinja s Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru te za nošnju dr.sc. Jasenka Lulić Štorić, etnologinja iz Zadra.

U subotu, 28. svibnja 2022. u vremenu od 9:30 do 11:30 na Narodnom trgu ispred Gradske lože nastupa KUD Vevčani iz Sjeverne Makedonije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu