Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NARODNI MUZEJ ZADAR: Sudjelujte u foto natječaju “Petrić i ja” i “Palače u mom sjećanju”! Evo detalja…

Objavljeno

-

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na natječaje Petrić i ja i  Palače u mom sjećanju.

Tijekom posjeta izložbi „Ratko Petrić: Baciti istinu u lice!“ u Dvije palače pronađite Vama najzanimljiviji rad Ratka Petrića, oblikujete skulpturu svojim tijelom, fotografirate se kraj nje i pošaljete nam na Facebook stranicu Narodnog muzeja Zadar ili na e-mail adresu pedagog@nmz.hr. Broj fotografija koji možete poslati na natječaj nije ograničen.

Fotografije će biti objavljene na Facebook stranici Narodnog muzeja Zadar, a fotografija koja prikupi najviše oznaka „lajkova“ (sviđa mi se/like) osvaja nagradu. Sudionici slanjem fotografije pristaju na objavu na digitalnim platformama Narodnog muzeja Zadar.

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na natječaj Palače u mom sjećanju Natječaj se odnosi na Kneževu i Providurovu palaču i njihovu ulogu u životu stanovnika Zadra i Zadarske županije.

“Vjerujemo kako brojni stanovnici i posjetitelji grada Zadra čuvaju uspomene vezane uz Kneževu i Providurovu palaču. U palačama su se sklapali brakovi, započinjale su plesne karijere, čitale su se knjige, plesalo se i pjevalo. Podijelite s nama Vaše uspomene, šaljite nam fotografije, pišite događaje, pokažite mlađim generacijama što se sve događalo u palačama. Svoje uspomene nam pošaljite na e-mail adresu pedagog@nmz.hr ili na adresu Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III, 23000 Zadar.

Pristigle radove ćemo objaviti na web stranici Narodnog muzeja Zadar, a tijekom ljeta ćemo ih i izložiti u Edukativnoj dvorani Kneževe palače. Slanjem pristajete na objavu”, stoji u objavi iz NMZ.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu