Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) ODABRALI GRAĐANI Izglasani KVARTipo projekti u MO Višnjik, Vidikovac, Poluotok i Voštarnica

Objavljeno

-

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Na raspolaganju je bilo 270.000,00 kuna za MO Višnjik, 90.000,00 kuna za MO Vidikovac, 240.000,00 kuna za MO Poluotok te 195.000,00 kuna za MO Voštarnica. Cjelokupna alokacija svih navedenih mjesnih odbora je utrošena.

Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

U ponedjeljak, 2. svibnja, u prostorijama Osnovne škole Šime Budinić raspravljalo se o 22 pristigla prijedloga za područje Mjesnog odbora Višnjik, nakon čega su se građani odlučili za opremanje prostorija mjesnog odbora, dopunu komunalne opreme u Ulici bana Josipa Jelačića, projekt i horizontalnu signalizaciju (treptači) na križanju ulica S. Radića i A. Hebranga, postavljanje opločnika u Poljanskoj ulici i ulici S. Radića, uređenje igrališta u Put Murata te projekt i horizontalnu signalizaciju (uspornici) u ulici Nikole Tesle.

Istoga dana, u prostorijama Mjesnog odbora Vidikovac, raspravljalo se o ukupno 28 zaprimljenih prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati izrada projektne dokumentacije za nadogradnju zgrade mjesnog odbora, izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg igrališta na lokaciji koja će se naknadno definirati te postavljanje oglasnih ploča na području mjesnog odbora.

U prostorijama Osnovne škole Petra Preradovića, u utorak 3. svibnja, raspravljalo se o ukupno 25 zaprimljena prijedloga za područje Mjesnog odbora Poluotok, a prisutni sudionici tribina odlučili su da će se financirati izrada projektne dokumentacije i postavljanja sprava za vježbanje na otvorenom na Citadeli (Kapetanski park) u ukupnom iznosu alokacije.

Naposljetku, u srijedu, 4. svibnja, u prostorijama Mjesnog odbora Voštarnica raspravljalo se o ukupno 15 prijedloga građana, a prisutni građani odlučili su da će se financirati uređenje dječjeg igrališta u Velebitskoj ulici te sanacija Veslačke ulice.

Sljedeće tribine

12.05. | MO Bili Brig

13.05. | MO Brodarica

14.05. | MO Ist, Zapuntel, Brgulje, Molat

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na budućim tribinama u svojim mjesnim odborima!

STVARAJMO ZAJEDNO!

Više informacija o projektu može se naći na webu Grada Zadra i na službenom Facebooku i Instagramu projekta „KVARTipo!“.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

LOŠE VRIJEME Pljuskovi s grmljavinom i olujno jugo sve do kraja tjedna!

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i jače izraženim. Obilnija oborina očekuje se na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, dok na istoku zemlje ponegdje može izostati. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u gorju ponegdje i jak, a na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 15 do 20, a na Jadranu od 21 do 24 °C.

U ponedjeljak promjenljivo do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove s grmljavinom. Lokalno i obilnija oborina, osobito u Dalmaciji, a u noći i ujutro i u zapadnim predjelima. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a na Jadranu umjeren jugozapadni i južni, u Dalmaciji ponegdje i jaki. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, a na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 20, a na Jadranu 20 i 24 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Češća i lokalno obilna oborina očekuje se na Jadranu i područjima uz njega, gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar većinom slab do umjeren južni i jugozapadni, u srijedu umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjeren južni i jugozapadni vjetar jačati u utorak, a u srijedu okrenuti na prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene, danju mjestimice malo niža te i dalje ispod prosjeka za početak jeseni.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu