Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) ODABRALI GRAĐANI Izglasani KVARTipo projekti u MO Višnjik, Vidikovac, Poluotok i Voštarnica

Objavljeno

-

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Na raspolaganju je bilo 270.000,00 kuna za MO Višnjik, 90.000,00 kuna za MO Vidikovac, 240.000,00 kuna za MO Poluotok te 195.000,00 kuna za MO Voštarnica. Cjelokupna alokacija svih navedenih mjesnih odbora je utrošena.

Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

U ponedjeljak, 2. svibnja, u prostorijama Osnovne škole Šime Budinić raspravljalo se o 22 pristigla prijedloga za područje Mjesnog odbora Višnjik, nakon čega su se građani odlučili za opremanje prostorija mjesnog odbora, dopunu komunalne opreme u Ulici bana Josipa Jelačića, projekt i horizontalnu signalizaciju (treptači) na križanju ulica S. Radića i A. Hebranga, postavljanje opločnika u Poljanskoj ulici i ulici S. Radića, uređenje igrališta u Put Murata te projekt i horizontalnu signalizaciju (uspornici) u ulici Nikole Tesle.

Istoga dana, u prostorijama Mjesnog odbora Vidikovac, raspravljalo se o ukupno 28 zaprimljenih prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati izrada projektne dokumentacije za nadogradnju zgrade mjesnog odbora, izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg igrališta na lokaciji koja će se naknadno definirati te postavljanje oglasnih ploča na području mjesnog odbora.

U prostorijama Osnovne škole Petra Preradovića, u utorak 3. svibnja, raspravljalo se o ukupno 25 zaprimljena prijedloga za područje Mjesnog odbora Poluotok, a prisutni sudionici tribina odlučili su da će se financirati izrada projektne dokumentacije i postavljanja sprava za vježbanje na otvorenom na Citadeli (Kapetanski park) u ukupnom iznosu alokacije.

Naposljetku, u srijedu, 4. svibnja, u prostorijama Mjesnog odbora Voštarnica raspravljalo se o ukupno 15 prijedloga građana, a prisutni građani odlučili su da će se financirati uređenje dječjeg igrališta u Velebitskoj ulici te sanacija Veslačke ulice.

Sljedeće tribine

12.05. | MO Bili Brig

13.05. | MO Brodarica

14.05. | MO Ist, Zapuntel, Brgulje, Molat

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na budućim tribinama u svojim mjesnim odborima!

STVARAJMO ZAJEDNO!

Više informacija o projektu može se naći na webu Grada Zadra i na službenom Facebooku i Instagramu projekta „KVARTipo!“.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

APEL NAUTIČARIMA IZ POLICIJE: “Zbog svoje i sigurnosti drugih osoba, pridržavajte se propisa!”

Objavljeno

-

By

“Zbog svoje osobne i sigurnosti drugih osoba, policija poziva i nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru”, priopćeno je danas iz PU zadarske.

Jučer, 18. svibnja u popodnevnim satima posada Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar na području Borika u glisiranju plovilom uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara, zatekla je 29-godišnjeg  hrvatskog državljanina.

U glisiranju plovilom uz obalu na nedozvoljenoj udaljenosti, posada policijskog plovila, također je u subotu, 14. svibnja 2022. godine u 11.20 sati, zatekla 39-godišnjaka kako upravlja gumenjakom.

Zbog počinjenih prekršaja, obojica su novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

6. TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL: U petak Kaljani kuhaju svoje slavne brudete, a pjeva Đani Stipaničev

Objavljeno

-

By

Kako složiti mala, ali delikatesna jela temeljena na gastronomskoj baštini zadarskog ribarskog kraja – bilo je pitanje na koje su četvrtog dana ovogodišnjeg Tuna, Sushi & Wine Festivala odgovorili poznati zadarski kuhari i gastronomski edukatori Josip Vrsaljko i Robert Pinto, uz asistenciju učenika i profesora zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar te Srednje škole Biograd.

Vrsaljko se odlučio za bijelu ribu – vrhunske brancine premium klase iz kaveza ugljanske tvrtke „MarFish“ koje je konfitirao (lagao kuhao) u maslinovom ulju, citrusima, ružmarinu i papru. Koristio je brancine maksimalne pecature od 2,80 do 3,50 kg, umrtvljene japanskom humanom metodom. Chef Trattorie „Mediterraneo“ Robert Pinto ponudio je svoju marinadu i saur od srdele. Na drugom kraju improvizirane kuhinje na otvorenom, više vrsta sushija od tune i povrća rolao je mladi, ali vrhunski sushi majstor Ivan Bašić iz zadarskog restorana s azijskom hranom „Maguro“. Sa svojim malim jelima u programu su sudjelovali restoran „Corte“ te catering „Angelus“, a svoj doprinos kroz nekoliko jela dali su i učenici srednje škole na Boriku.

Iako je svibanjsko sunce dobro ugrijalo Trg Petra Zoranića, u malim, ali slasnim i maštovitim ribljim porcijama, dobrim vinima zadarskih vinara i koktelima od „Maraskinih“ pića te Ožujskom pivu uživalo je nekoliko stotina Zadrana i turista. Svatko je za sebe našao ponešto i na Gastro pijaci koja neprekidno traje u sklopu Festivala: vrgoračke jagode, rane trešnje, artičoke, paški sir, sjajni „Pašmanero“ umak…

6. TSW Festival nastavlja se u petak u pojačanom ritmu, u dva termina, jutarnjem i večernjem. Ujutro će svoj cooking show od bijele ribe na roštilju održati profesor kuharstva u biogradskoj Srednjoj školi Marin Banović i to na temu bijele ribe na roštilju. U gastro programu sa svojim jelima sudjeluje još i kuharska ekipa „Turisthotela“, a svoj će sushi motati i ekipa tvrtke „Sushi by A’s Fresh Daily“ koja je inače stalno prisutna u gastro ponudi lanca „Interspar“. Za glazbu je opet zadužen sjajni DJ Mate Kokić, a program će voditi RTL-ova reporterka Nikolina Radić. U petak će, kao i dan prije, majstorica origamija Sanja Srbljinović Čuček voditi radionice origamija za sve zainteresirane.

Navečer u 19 sati počinje prava fešta od ribe i glazbe. Nastupaju Đani Stipaničev i DJ, inače popularni voditelj Radija 057, Davor Valčić. Iz Kali stiže prava gastro poslastica. Dolazi Udruga Kualjske ribarske noći koja će pripremati velike brudete. Kako nam je objasnila tajnica te Udruge i direktorica TZ Kali, Ina Kolega, ovaj put Kaljani neće kuhati onaj slavni Kualjski brudet od ugora „na bilo“ s krumpirima već će se držati teme ovogodišnjeg Festivala – plave ribe. Pripremit će brudet od tune te srdele „umido“, na crveno. Nema sumnje da će odlični kaljski kuhari, najpoznatiji ribari „na cilom svitu“ i ta jela pripremiti vrhunski. U slast!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA 4. dan Tuna, Sushi & Wine Festivala 2022.

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu