Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U ZADRU NAS OČEKUJE GLAZBENA HUMANITARNA VEČER ZA PAMĆENJE Marina Tomašević, Ivan Ive Županović, Duje Stanišić i zbor Optimisti gosti su koncerta Antonelle Malis

Objavljeno

-

Glazbenici Marina Tomašević, Ivan Ive Županović, Duje Stanišić i zbor Optimisti gosti su po mnogočemu posebnog koncerta operne dive Antonelle Malis koji nas očekuje u petak, 13. svibnja u 20 sati u novoj zadarskoj Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ovim Zadranima čije izvedbe naprosto oduzimaju dah i ispunjavaju srca brojne publike diljem Hrvatske, iznimna je čast biti dijelom humanitarne glazbene večeri posvećene osobama bez glasnica.

Tako će u večeri koja spaja glazbu, prijateljstvo i pomaganje drugima dominirati mediteranske note poput novog hita Marine Tomašević Ti si moj svijet, Županovićevih popularnih stihova S tobom mogu sve, a tu su i nevjerojatne glasovne mogućnosti mladog hrvatskog tenora Duje Stanišića koje s nestrpjenjem želimo čuti.

Posebnu pažnju bez sumnje će privući zbor laringektormiranih Optimisti koji svojom pjesmom bez glasnica naprosto ostavljaju bez daha. Ovaj nesvakidašnjji zbor koji je redovni i omiljeni gost koncerata operne dive Antonelle Malis osnovala je 2007. godine logopedinja Tamara Živković Ivanović. Sastoji se od 14 članova te je prvi takav osnovani zbor u svijetu, kojeg je prije nekoliko poznata svjetska TV kuća CNN predstavila u svojoj reportaži. Ovaj zbor svakodnevno pokazuje da njihov glas nije ostao zarobljen, već su svojom voljom i trudom ostvarili iznimne glasovne mogućnosti kojima danas uljepšavaju brojne svečane manifestacije te motiviraju druge operirane osobe da se nastave boriti za ŽIVOT.

„U Republici Hrvatskoj živi oko tisuću laringektomiranih osoba kojima je zbog zloćudnog tumora grkljan kirurški odstranjen. Zbog posljedica operacije izgubili su mogućnost glasnog govora, te ponovno uče gutati i mirisati. Takve okolnosti mnoge bi bacile u očaj i bezvoljnost te je ovakvim nastupima važno pokazati da se i bez grkljana može živjeti sretno i kvalitetno. – ističe Tamara Živković Ivanović, osnivačica i voditeljica zbora Optimisti i predsjednica Hrvatske zajednice laringektomiranih osoba te dodaje: “Zajedno smo glasniji i bolje nas se čuje.

Prihod od koncerta Antonelle Malis namijenjen je osnivanju kluba laringektomiranih u Zadru koji ga trenutno nema. Jedan od glavnih ciljeva također su prijeko potrebne usluge glasovne rehabilitacije  kako laringektormirane osobe iz Zadra više ne bi morale putovati na logopedske vježbe u Zagreb.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti putem web stranice mojekarte.hr,te na službenoj stranici kuzd.hr .

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Uskrs u Pagu

Objavljeno

-

By

Povodom uskrsnih blagdana Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag pripremili su bogat i zanimljiv program. Središnje događanje održat će se na sam blagdan Uskrsa, nakon mise u 11.30 sati, a posjetitelji i stanovnici grada Paga moći će uživati u tradicionalnom uskrsnom doručku i najbogatijem otočnom gastro stolu. U prekrasnom ambijentu ispred Zborne crkve Uznesenja blažene djevice Marije, uz glazbene taktove Gradske glazbe Pag, posjetitelji će degustirati najbolje paške gastronomske specijalitete i delicije, predvođene paškim sirom, skutom, šparogama i drugim kuhanim jelima uz prigodne uskršnje slastice.

Svi posjetitelji u subotu, u vremenu od 10 do 12 sati moći će razgledati Galeriju paške čipke, Etno kuću KUD-a Družina, izložbu Bartula Kašića na Trgu Petra Krešimira IV, Stalni postav izložbe solarstva u Magazinu soli te Stalni postav izložbe crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite u Koludraškoj ulici. Za obilazak „Jutra u poljima soli” potrebna je prethodna najava putem e-maila: solana-pag@solana-pag.hr ili telefona +385 (0)23 611 051.

U ponedjeljak, 1. travnja organiziran je hiking na dvije atraktivne staze Zaton i Mikula na „Drugoj strani mjeseca”. Polazak je u 8 sati sa parkirališta iznad uvale, plaže Veliki bok, a povratak u 11.30 sati. Staze “Mikula” i “Zaton” koje se nalaze na području Ledenika, najljepšem i najzanimljivijem geološko-paleontološkom dijelu otoka Paga, nisu tehnički i fizički zahtjevne. Svaka od ovih staza ima svoju priču, niz zanimljivosti iz paške povijesti i posebne vizure kamena koje je samo priroda mogla oblikovati.

Grad Pag je i ove godine prigodno ukrašen s naslikanim pisanicama sa prekrasnim motivima, a tijekom uskrsnih praznika u Pagu bit će otvoreni restoran Na Tale, Uhlinac i Gušti.

U subotu, 30. ožujka u Porta Salini održat će se Easter party uz grupu Ritam s početkom u 23 sata.

Organizatori: Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PODSJEĆAMO… Evo kako će trgovine i šoping centri u Zadru raditi na Veliku subotu, Uskrs i Uskrsni ponedjeljak…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru za vrijeme Uskršnjih blagdana, uz napomenu da na dan Uskrsa i Uskrsni ponedjeljak – nitko neće raditi.

BAUHAUS:

Subota: od 8 do 14

KAUFLAND:

Subota: od 7 do 22

HEY PARK

Subota: od 7 do 21

TOMMY

Subota: od 7 do 21

KONZUM:

U subotu, prodavaonice će raditi prema regularnom radnom vremenu. 

LIDL:

Subota: od 7 do 22

INTERSPAR

Subota: Od 7 do 21

PLODINE

Subota: od 7 do 22

SUPERNOVA:

Subota: od 9 do 21

STUDENAC:

Subota: od 7 do 21

PEVEX

Subota: do 15.30

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUTRA JE VELIKI PETAK / U večernjim satima Služba Muke Gospodnje i procesija s Križem središtem Zadra

Objavljeno

-

By

foto: arhiva, IKA

Na Veliki petak, 29. ožujka, Službu Muke Gospodnje u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon obreda u katedrali, nadbiskup, svećenici i puk idu u procesiji s Križem središtem Zadra, za vrijeme koje će se pjevati prijekori Puče moj – od katedrale sv. Stošije, Širokom ulicom do crkve sv. Šime, gdje će nadbiskup Zgrablić puku udijeliti blagoslov s Križem.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu