Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) ŽUPANIJSKI DANI Ispred “Loptice” održan dječji duatlon spretnosti “1000 koraka kroz 1000 ulica”

Objavljeno

-

U sklopu Županijskih dana održan je duatlon spretnosti za najmlađe – 1000 koraka kroz 1000 ulica.

Tradicionalni šesti put djeca su se protekle subote na parkingu ispred Loptice mogli okušati u kombinaciji trčanja i vožnje bicikle. Organizatori su Dječja sportska škola Loptica Triatlon klub Zadar koji uspješno surađuju na ovom projektu od 2015. godine kada je održan prvi mini duatlon.

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije preko 120 djece u dobi od 4 do 7 godina okušalo se u mini duatlonu. Ova disciplina prilagođena je djeci predškolske dobi – sastoji se od trčanja, nakon čega slijedi vožnja bicikla, te za kraj još malo trčanja. Svi sudionici su ujedno i pobjednici pa su tako svi  sportaši i sportašice dobili zaslužene majice glavnog sponzora EVN Croatia plina kao  i diplome.

Dječja sportska škola Loptica ove godine obilježava 20 godina rada u kojima je preko 4.000 djece prošlo kroz njihove programe. Okuplja djecu pretežno predškolske dobi te im sa svojim motom “igrom do sporta” približava sport na odličan način. Kroz sportske aktivnosti koje se baziraju na elementima 15 različitih sportova i 60 igara, djecu se uči prihvatiti poraz te se sportski i ljudski ponašati kada se pobjeđuje.

Nakon dvije godine prisilne pauze, okupljena djeca su jedva dočekala priliku za natjecanje i druženje što nam garantira da će se ova manifestacija i suradnja između Loptice i Triatlon kluba Zadar nastaviti i dalje. 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽU BILAVER I BUTKOVIĆ U Zadru sutra centralno obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorit će Konferenciju, dok će vijence u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima položiti državni tajnik za more Josip Bilaver.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! U srijedu bez vode dvije ulice u Zadru

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 06.12.2022. godine (srijeda) u Zadru, u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u Kruševskoj Polačkoj ulici.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se prebacuju za sljedeći dan.                                

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Kruševskoj  ulici k.br.14.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda je opet zamućena, preporuča se prokuhavanje!

Objavljeno

-

By

Obavještavamo potrošače da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode u svim dijelovima  vodoopskrbnog sustava, zbog čega se preporuča preventivno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju, priopćeno je iz Vodovoda Zadar.

Osim mutnoće, svi ostali pokazatelji zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju sukladni su važećim zakonskim propisima.

Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu