Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KAOS NA ZADARSKOJ POLITIČKOJ SCENI Mate Lukić (HSP) uputio javni apel: “Dukiću, za spas grada, pozovi nas sve na izbore!”

Objavljeno

-

Gradski vijećnik Mate Lukić (HSP) uputio je danas preko svog Facebook profila priopćenje koje u nastavku u cijelosti prenosimo:

“Predsjednik Gradskog vijeća Zadra Marko Vučetić (SDP) namjerava predložiti ukidanje prireza dok ga odmah nakon te izjave demantiraju iz istog tog SDP-a.

Novi šefovi KK Zadra Enio i njegov kolega vode klub u neizbježan kraj. Polako ali sigurno.

Zamislite, Enio traži smanjenje prihoda KK Zadru da bi se mogle podijeliti božićnice umirovljenicima. Koje su usput rečeno jako, jako simbolične.

Iako zna da u tim trenutcima klubu neophodno treba novac.

Nakon toga ulaze u upravu, i onda odmah predlažu da se upumpa još novca u klub kroz kredit.

Vrhunac sage je da na samoj sjednici ovaj dvojac traži da se ta točka skine s dnevnog reda.

Pa ponovno na idućoj sjednici “ruše” točke dnevnog reda ključne za napredak grada, iz samo njima poznatih razloga. Dok Dukić u maniri doktora ubada posljednju inekciju u klub da dobije na vremenu.

To se tako ne radi, vremena nema. Moraš nas pozvati na izbore i prelomiti ovu priču.

Ideje o holdingu i ostalim biserima ne možeš pristojno niti komentirati.

Cirkus proračuna je bio posebna priča. Uistinu nevjerojatno. Da sam nisam vidio ne bih vjerovao.

Zar građani ovoga grada ne bi bili najsretniji kad ne bi morali plaćati karte za Liburniju ili ostale usluge gradskih poduzeća? Zar svi mi ne bi bili zadovoljniji kad ne bi bilo prireza za koji smatram da se može smanjivati ali naravno postepeno. Ali to tako ne ide, jednostavno nije moguće.

Ovakva odluka je kobna za sam proračun i to je jasno svakome osim onima koji bi zapalili znanstvene knjižnice, dali klubu jednu kunu, iznosili ozbiljne neutemeljene optužbe na račun političara te dužnosnika sa druge im strane.

Sada kada im je omogućeno mijenjati stvari donoseći odluke bitne za sve nas pokazuju cijeloj javnosti koliko su neozbiljni. Ne želim ni saznati što će im još pasti na pamet.

Žalosno je što će cijenu ovog populizma i neozbiljnosti platiti grad, nitko drugi.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANO U SUBOTU City Galleria slavi rođendan!

Objavljeno

-

Posjetite ovu subotu, 08. listopada 2022. godine centar City Galleria i pridružite im se u proslavi još jednog rođendana uz veliko slavlje, brojne pogodnosti, super nagrade i odličnu zabavu za sve uzraste!

Već od jutra pridružit će nam se animatori i klaunovi kako bi vas nasmijali, podijelili balone i slikali se s vama;  u 11 sati slijedi nastup lutkarske skupine Produkcija Z s predstavom za djecu „TRI MAČKE“; a Foto Show Zadar omogućit će vam besplatnu šaljivu fotografiju za uspomenu na ovaj dan.

U popodnevnim satima cijeli vanjski trg centra prekrit će besplatni napuhanci za djecu,  dok se slavlje nastavlja u 16 sati nastupom Sportskog plesnog kluba BELLUS – znamo da sigurno ne želite propustiti podržati nastup ovih malih plesača!

Nijedna rođendanska proslava ne može proći bez odličnih popusta – trgovine centra će vam kroz cijeli dan nuditi mnoštvo odličnih popusta i promotivnih akcija za najbolji rođendanski shopping, adetaljan popis akcija i popusta potražite na http://citygalleria.hr/rodendanski-popusti/

Kao i svake godine, City Galleria vam cijeli dan omogućava besplatan parking u garaži centra, besplatnu kavu u odabranim kafićima uz kupone, a uz svaku kupnju u centru u minimalnom iznosu od 50,00 kn možete zavrtiti KOLO SREĆE sve dok se ne podijeli više od 600 nagrada!

Zato zabilježite subotu, 08.10. u vaš kalendar i ne propustite ovu super zabavu uz vrijedne nagrade u centru City Galleria!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OD 10. DO 14. LISTOPADA Tjedan školskog doručka u zadarskim školama: Na meniju granola, slanutak, leća, omlet…

Objavljeno

-

By

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je u sklopu projekta Živjeti zdravo započeo s obilježavanjem nacionalnog Tjedna školskog doručka u 2020. godini kako bi podigao svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

2021. godine ovoj inicijativi se priključio i Grad Zadar gotovo sa svim osnovnim školama kojima je osnivač, kao i sa drugim osnovnim školama na svom području.

Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijat će se u tjednu od 10. do 14. listopada 2022.

Ovogodišnja tema „3,2,1 Kreni“ osmišljena je kako bi podsjetila roditelje i druge dionike da hranjiv školski doručak pomaže osigurati učenicima akademski uspjeh u školi i priprema ih za „pokret“ kako bi ostvarili sve svoje ciljeve.

Pripremanje i služenje doručka u sklopu ove inicijative odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

PONEDJELJAK – 10.10.2022.

OŠ Šimuna Kožičića Benje – poslužit će žitarice s jogurtom

UTORAK – 11.10.2022.

OŠ Petra Preradovića – poslužit će namaze od slanutka i leće

OŠ Zadarski otoci – poslužit će namaz sa slanutkom, kukuruzom i lećom; košarice s mueslijem; kajganu

U 11:00 sati vozač preuzima obroke i prevozi u OŠ Voštarnica

Služenje doručka u OŠ Voštarnica je u 11:30 sati

SRIJEDA – 12.10.2022.

KOŠ Ive Mašine – poslužit će granolu (domaći hrskavi muesli s mlijekom)

ČETVRTAK – 13.10.2022.

OŠ Bartula Kašića – poslužit će zdravi sendvič i jogurt s pahuljicama/medom/malinom/borovnicom

U 6:00 sati započinje priprema doručka u suradnji s školskom kuharicom iz OŠ Stanovi

U 9:00 sati vozač preuzima obroke i prevozi u OŠ Stanovi

PETAK 14.10.2022.

OŠ Šime Budinića – poslužit će omlet s povrćem

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu