Connect with us

Sport

JUBILEJ Petnaest godina Plivačkoga kluba Jadera

Objavljeno

-

Plivački klub Jadera, Zadar, utemeljen je u travnju 2007. godine na inicijativu nekolicine dugogodišnjih djelatnika u plivačkom sportu.
– Svi mi koji smo se okupili oko ideje utemeljenja novoga plivačkoga kluba djelovali smo, više ili manje, u zadarskom plivanju niz godina. Nit vodilja bila nam je razvijati plivanje i kao pokret, istodobno radeći i na stvaranju natjecateljske jezgre – govori prof. Vitomir Burčul, nekadašnji plivač, potom uspješan trener, predsjednik kluba.

Prije izgradnje zatvorenoga bazena na Višnjiku klub je u ljetnim danima djelovao na otvorenom bazenu Kolovare, dok se ostatak godine radilo na tzv. suhim treninzima, kao i povremeno bazenu hotela Pinija i povremenim treninzima u Šibeniku. Preseljenjem na Višnjik klub je proširio članstvo, intenzivnije počeo raditi i nakon određenog vremena došla su i zapaženija postignuća.
– Sad imamo skupine svih dobi i kategorija, od neplivača, plivača početnika (škole plivanja) rekreativaca i natjecatelja u svim dobnim skupinama. Uključene su i osobe s poteškoćama u razvoju kojima određenim planom i programom razvijamo i socijalizaciju, dok se s nekim članovima radi i individualno. Sa svim skupinama rade kvalificirani treneri koji se redovito dodatno educiraju – kaže Burčul.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-bazen-zatvoreno-plivalište-pk-jadera-plivački-klub-godišnjica-vito-burčul-treneri

U svim programima Jadera trenutačno ima oko 200 aktivnih plivačica i plivača, a jedan od društvenokorisnih programa je i obuka neplivača.
– Obuka neplivača je intenzivan tečaj koji svakodnevnim treninzima u 15 radnih dana oslobađa djecu straha od vode te ih osposobljava za samostalno plivanje. Tijekom sezone klupsku obuku neplivača prođe oko 180 djece. Škola plivanja obuhvaća sve korisnike koje žele popraviti svoje tehnike plivanja tj. usavršiti svoje dosadašnje znanje plivanja. Imamo i skupine osnovnoškolaca i srednjoškolaca, kao i natjecatelje – kažu u klubu.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-bazen-zatvoreno-plivalište-pk-jadera-plivački-klub-godišnjica-vito-burčul-treneri

U prethodnih 15 godina djelovanja Jadera je imala niz izvrsnih plivačica i plivača, počevši još od Dina Miškovića (1990.) i Ane Galešić (1990.), Lea Bavdeka (1999.), najtrofejnijega klupskoga natjecatelja s 27 medalja, od kojih većinu čine s državnih prvenstava, itd. Od klupskih članova reprezentativne nastupe imali su Duje Grgić (2001.) i Tonka Krstić (2003.). Prvu žensku štafetnu medalju s prvenstva Hrvatske osvojile su Ellena Šušteršić, Tonka Krstić, Petra Lučev i Petra Dobrić, dok je prvu mušku štafentu medalju osvojila ekipa u sastavu: Duje Grgić, Sandro Barić, Andrija Smolić i Noa Kuman. Tijekom godina do medalja na PH-a doplivali su Nikita Baraba, Sandro Barić, Barbara Ćustić, Duje Grgić, Tonka Krstić, Noa Kuman, Petra Rudić i Ellena Šušteršić.

U Jaderi su uspješno radili i s paraplivačima. Jedan od njih je Mihovil Ninčević (1997.), mnogostruki državni rekorder u nizu disciplina, a bio je na čak 28 različitih natjecanja. Nastupao je i za hrvatsku reprezentaciju uz pratnju trenera Ante Džaje. Josip Gregov (2000.) također je ostvario zapažena postignuća osvojivši ukupno 43 medalje na različitim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Ukupno, Jadera je i u paraplivanju kao klub ostvarila vrhunska postignuća.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-bazen-zatvoreno-plivalište-pk-jadera-plivački-klub-godišnjica-vito-burčul-treneri

PK Jadera, uz to što je organizator ili suorganizator različitih natjecanja u Zadru, a redovito sudjeluje i na natjecanjima u Hrvatskoj i u inozemstvu.
– Nastavljamo ustrajno svoje djelovanje u svim segmentima. Zadovoljni smo ostvarenim u prošlih 15 godina, ali držimo se izreke da se uvijek može i bolje. Jadera je u određenoj mjeri pridonijela razvoju plivanja u Zadru i u Zadarskoj županiji i to nas čini ponosnima – zaključio je prof. Vitomir Burčul.

Uz Vitu Burčula u klupskom stručnom stožeru još su Marijan Čulina, glavni trener, te Ante Džaja, Danijel Torbarina, Edgar Nimac, Lucijan Krpina, te Petra Bavdek, administrativna voditeljica.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

Borna Ćorić na Višnjiku se sprema za Umag!

Objavljeno

-

By

Hrvatski tenisač zadarskoga podrijetla Borna Ćorić, trenutačno 201. na ATP listi, u teniskom kompleksu Športskoga centra Višnjik priprema se za nastup na ATP-u Umag krajem srpnja ove godine.

Nakon uspješnoga povratka na turnirima u Italiji, gdje je trijumfirao u Parmi, Borna je Ćosić imao nakanu nastupiti na Wimbledonu, ali je u jednom trenutku odustao zbog ozljede ramena.
Sljedeći turnir u njegovu planu nastupa je umaški ATP, na kojemu nije igrao od 2019. i gdje će u konkurenciji s nizom izvrsnih igrača, poput Španjolca Alcazara, Talijana Sinnera i Fogninija, Danca Runea i drugih nastojati ostvariti što bolje postignuće kako bi zaradio nove bodove za prodor prema boljem plasmanu na ATP listi.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-tenis-borna-ćorić-trening-pripreme

Kao i uvijek, Borna je prezadovoljan optimalnim uvjetima u teniskom kompleksu ŠC-a Višnjik gdje je bio već nekoliko puta na pripremama i različitim okupljanjima. Isto tako rado se sjeća sjajnoga meča polufinala Davisova Kupa iz 2018. kad je Hrvatska, baš zahvaljujući njegovim sjajnim igrama, pred krcatim tribinama (po devet tisuća gledatelja svaki dan!) na glavnom terenu Višnjika nadigrala i pobijedila SAD 3:2 i plasirala se u finale potom pobijedivši Francuze. Ćorić je u meču s Amerikancima ostvario dvije pojedinačne pobjede. Najprije s Johnsonom 6-4, 7-6, 6-3, potom u odlučujućem meču s Tiafoeom 6-7, 6-1, 6-7, 6-1, 6-3.

Na zemljanim terenima, uz tehničku potporu ŠC-a Višnjik i TK-a Zadar 08 i pratnju oca Damira, Borna Ćorić svakodnevno odrađuje svoj program s trenerom Matom Delićem.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Završena obuka neplivača i škola plivanja za 9 učenika OŠ Vladimir Nazor Škabrnja i Prkos

Objavljeno

-

By

29.06.2022. godine uspješno je završio još jedan program obuke neplivača koji  tradicionalno organizira PK Jadera u suradnji sa OŠ Vladimir Nazor iz Škabrnje.

Program koji je trajao 10 sati završilo je 9 djece iz Škabrnje i Prkosa.

Na kraju programa je uslijedila demonstracija naučenog te je nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera  predsjednik kluba  i trener Vitomir Burčul, prof.  djeci uručio diplome.

Fotografije završnog sata, demonstracije i dodjele diploma možete pogledati u fotogaleriji na www.pk-jadera.hr

Djeca koja su sudjelovala u programu: Patricia Bilaver,Filip Brkić, Laura Gospić, Šime Gospić, Luka Ivković, Vito Modrić, Vice Šegarić, Marko Jure Škara, Josip Župan

Treneri koji su provodili program: Vitomir Burčul, prof., Marijan Čulina, prof., Edgar Nimac

 
Nastavi čitati

Sport

Na Višnjiku od 30. lipnja Ljetna košarkaška liga

Objavljeno

-

By

Natjecanje u Ljetnoj košarkaškoj ligi za godinu 2022. počet će u četvrtak, 30. lipnja. Sve utakmice odigrat će se na otvorenom terenu u Športskom centru Višnjik.
Utakmice prvoga kola igrat će se sve do nedjelje, 3. srpnja, a u petak, 1. srpnja bit će u sklopu programa održan i koncert Kuzme & Shaka Zulua.

Raspored prvoga kola:
Četvrtak, 30. lipnja – K. Kaštelo – Borik-Diklo u 20 sati; Voštarnica – Sfinga S. u 22 sata.
Petak, 1. srpnja – Zaratini F. – Diadora u 19 sati; Sukošan – A.A. Zadar u 21 sat. Koncert Kuzma & Shaka Zulu.
Subota, 2. srpnja – Bazen – Zadar U 15 u 20 sati; Talvi – Sabunjar u 22 sata.
Nedjelja, 3. srpnja – Konoba R. – Smiljevac u 20 sati; Pristan – Strožanac u 22 sata.

Odgovorni organizator događanja je KK Diadora iz Zadra. Finale Ljetne košarkaške lige predviđeno je za 6. kolovoza 2022.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu