Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OGŠ SV. BENEDIKTA I GŠ BLAGOJE BERSA NAJAVLJUJU: Smotra učenika glasovira Zadarske županije

Objavljeno

-

Nesumnjivo najpopularniji instrument kod interesa djece za upis u glazbenu školu je glasovir. Povijest poučavanja glasovira u Zadru i okolici seže u daleka vremena, a institucionalizirano se danas na području Zadarske županije poučava u tri glazbene škole.

Dugogodišnja dobra suradnja Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, kao inicijatora i Glazbene škole Blagoje Bersa, koja ugošćuje ovaj događaj u svom prostoru, rezultirala je uspješnom zajedničkom organizacijom još jednog vrijednog glazbenog događaja: Smotre učenika glasovira Zadarske županije, na kojoj će, uz organizatore i domaćine, kao gosti nastupiti učenici Glazbenog odjela OŠ Biograd na Moru.

Ideja za ovogodišnju smotru proizlazi iz dosadašnjih zajedničkih koncerata učenika glasovira iz OGŠ sv. Benedikta i GŠ B. Bersa, koji su pod zajedničkim nazivom „Zvuci glasovira“ priređivani nekoliko godina za redom u obje škole, sve do početka pandemije koronavirusa.

Bogat program Smotre od čak 27 točaka pružit će priliku za upoznavanje najboljih mladih pijanista s ovoga područja, koji vrijednim radom i trudom napreduju uz svesrdnu pomoć svojih učitelja i nastavnika, a njima samima još jedan lijep doživljaj nastupa pred domaćom publikom.

Smotra učenika glasovira Zadarske županije biti će upriličena u srijedu, 13. travnja 2022. u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar, s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANO U SUBOTU City Galleria slavi rođendan!

Objavljeno

-

Posjetite ovu subotu, 08. listopada 2022. godine centar City Galleria i pridružite im se u proslavi još jednog rođendana uz veliko slavlje, brojne pogodnosti, super nagrade i odličnu zabavu za sve uzraste!

Već od jutra pridružit će nam se animatori i klaunovi kako bi vas nasmijali, podijelili balone i slikali se s vama;  u 11 sati slijedi nastup lutkarske skupine Produkcija Z s predstavom za djecu „TRI MAČKE“; a Foto Show Zadar omogućit će vam besplatnu šaljivu fotografiju za uspomenu na ovaj dan.

U popodnevnim satima cijeli vanjski trg centra prekrit će besplatni napuhanci za djecu,  dok se slavlje nastavlja u 16 sati nastupom Sportskog plesnog kluba BELLUS – znamo da sigurno ne želite propustiti podržati nastup ovih malih plesača!

Nijedna rođendanska proslava ne može proći bez odličnih popusta – trgovine centra će vam kroz cijeli dan nuditi mnoštvo odličnih popusta i promotivnih akcija za najbolji rođendanski shopping, adetaljan popis akcija i popusta potražite na http://citygalleria.hr/rodendanski-popusti/

Kao i svake godine, City Galleria vam cijeli dan omogućava besplatan parking u garaži centra, besplatnu kavu u odabranim kafićima uz kupone, a uz svaku kupnju u centru u minimalnom iznosu od 50,00 kn možete zavrtiti KOLO SREĆE sve dok se ne podijeli više od 600 nagrada!

Zato zabilježite subotu, 08.10. u vaš kalendar i ne propustite ovu super zabavu uz vrijedne nagrade u centru City Galleria!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

“FRA BONIFACIJE PEROVIĆ” Večeras u crkvi sv. Frane predstavljanje knjige o čuvenom zadarskom franjevcu

Objavljeno

-

By

Podsjećamo na večerašnje predstavljanje knjige o čuvenom zadarskom franjevcu „Fra Bonifacije Perović“ (petak, 7.10.) u crkvi sv. Frane.

Istovremeno će biti predstavljena i knjiga „Komunizam“ (pretisak) koju je ovaj franjevac iz Arbanasa napisao još 1938. On je veiki dio života proveo u inozemstvu, jer se zbog komunističke vlasti u Jugoslaviji nije smio vratiti kući.

Taj poznati franjevac još je kao student zajedno s kolegama skinuo talijansku zastavu sa zvonika crkve sv. Frane.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

TREBATE ZUBARU? Evo tko je dežuran ove nedjelje u Zadru…

Objavljeno

-

By

Ove nedjelje, 9. listopada 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Dijana Paleka dr. med. dent, izvijestili su iz Županije.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi I. Mažuranića 28 b, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona  099 789 1071.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu