Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ ZADARSKE POLICIJE: 30-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo Nedozvoljena igra na sreću

Objavljeno

-

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo Nedozvoljena igra na sreću.

Sumnjiči ga se da je s ciljem pribavljanja imovinske koristi, u prethodnom periodu od točno neutvrđenog dana do 27. veljače 2022. godine na širem benkovačkom području, bez odobrenja nadležnog tijela obavljao djelatnost javnog priređivanja, obavljanja ili promicanja nedozvoljenih igara na sreću, tako što je u unutrašnjosti ugostiteljskog objektu u njegovom vlasništvu postavio i stavio u upotrebu dva aparata za igru na sreću bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Aparati su mu oduzeti te je po nalogu Županijskog suda u Zadru, uz nazočnost djelatnika Porezne uprave, izvršena pretraga privremeno oduzetih aparata kojom je utvrđeno postojanje nelegalnog programa za igre na sreću, te kako aparati nemaju markice Ministarstva financija. U aparatima je  pronađen i „acceptor“ za prihvat papirnatog novca koji se ne smije nalaziti u aparatima za zabavu te novac u iznosu od preko 700 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu